Beste uit de Test: Sennheiser Momentum 4 Wireless De bas is stevig maar niet te veel. De noise cancelling is erg goed, waardoor je veel minder last hebt van omgevingsgeluid. Je kunt de noise cancelling ook uitschakelen. De koptelefoon gaat maar liefst 50 uur mee op één acculading.
De Consumentenbond test verschillende soorten koptelefoons op onder meer geluidskwaliteit, draagcomfort en duurzaamheid. Er zijn in totaal 171 koptelefoons getest die goed verkrijgbaar zijn. Binnen de categorie draadloze koptelefoons is een model van Sony de Beste uit de Test. Een koptelefoon van JBL is de Beste Koop.
Sony WH-CH720N
Sony heeft met de WH-CH720N het belangrijkste van een goede over-ear koptelefoon in een goedkoop jasje gestoken. Dankzij de beperkte functies is dit de beste budgetoptie met een goede balans tussen geluidskwaliteit en noise-cancelling.
Oortjes zijn een stuk kleiner dan koptelefoons. Dit betekent echter niet dat je bij oordopjes in moet leveren op de geluidskwaliteit. Integendeel: goede oordopjes tippen met gemak aan de geluidskwaliteit van koptelefoons.
Verder loop je bij een koptelefoon minder kans op gehoorschade, omdat oortjes dieper in je oren zitten en daardoor het geluid dichter bij je trommelvlies brengen.
Gemiddeld gaat een koptelefoon zo'n 1-5 jaar mee. Dit nummer is omlaag gehaald door de goedkope koptelefoons die van lage kwaliteit zijn. Deze gaan vaak maar enkele maanden mee terwijl koptelefoons van hoge kwaliteit soms wel 10 jaar lang mee gaan.
Sennheiser Orpheus(€ 50.206
De Sennheiser Orpheus is de duurste koptelefoon ter wereld verkrijgbaar via retail! Het duurde tien jaar om de kroonprins van het headphone-gilde voort te brengen.
Hoofdtelefoon kiezen : Budget, middenklasse of premium
De prijs heeft te maken met de geluidskwaliteit, de afwerking en de duurzaamheid, en ook extra functies. Draadloos luisteren via Bluetooth en noise-cancelling zijn bijvoorbeeld zaken die je bij een goedkope hoofdtelefoon moeilijk zal vinden.
De JBL Boombox, gemaakt om de krachtigste, draagbare Bluetooth luidspreker te zijn, levert monsterlijk geluid met de hardste bas. Geniet 24 uur non-stop van muziek. Stel je eens voor: je favoriete muziek afspelen van zonsopkomst tot zonsopkomst, zonder tussendoor op te hoeven laden.
Apparaten met Noise Cancelling hebben een ingebouwde microfoon die de tegenovergestelde omgekeerde geluidsgolven genereert om omgevingsgeluid te neutraliseren. Noise Cancelling werkt het beste wanneer het omgevingsgeluid om u heen constant is en rond de lage tot gemiddelde toonhoogte zit.
De beste en nieuwste Noice-Cancelling koptelefoon
Zoek niet verder en bekijk de EPOS ADAPT 660 MS. Het elegante ontwerp in combinatie met revolutionaire Noise-Cancelling technologie, lange levensduur van de batterij en comfortabele oorkussens, is de perfecte keuze voor professionals met een work-from-home setup.
Veilig en verantwoord gebruik van koptelefoons
Het gebruik van koptelefoons zelf is niet schadelijk voor uw gehoor. Echter kan de hoeveelheid aan geluid dat u hoort wel uw gehoor beïnvloeden.
Het langdurig dragen van een koptelefoon of oortjes kan voor onherstelbare gehoorschade zorgen. Oók als je de muziek niet hard zet. Kno-artsen maken zich er grote zorgen over; ze zien de problemen met gehoorschade bij jongeren toenemen.
De prijs van dit product is 567 euro en 95 cent. De meest getoonde prijs is 629 euro.
Voor de duidelijkheid: bluetooth koptelefoons zijn niet gevaarlijk.
Beide draagwijzen hebben hun voor- en nadelen. Het is niet te zeggen welke draagwijze beter is, aangezien dit voor iedereen anders is. Wel is een over ear koptelefoon op de lange termijn beter voor je gehoor. Doordat dit model je beter afsluit van je omgeving, zet je hem niet onnodig hard om van je muziek te genieten.
Oud apparaat inleveren bij aankoop nieuw apparaat
De winkel is verplicht elk soortgelijk apparaat in te nemen. Het maakt dus niet uit om welk merk het gaat, of hoe groot het product is. Het oude apparaat hoeft niet meer te werken. Winkels mogen geen geld vragen voor deze service.
Samenvatting over draadloze oortjes
Uw AirPods en andere draadloze oortelefoons gebruiken niet-ioniserende elektromagnetische straling om gegevens van het gekoppelde apparaat naar uw oren over te dragen. Deze stralingen zijn over het algemeen onschadelijk.
Lisanne de Regt van VeiligheidNL vertelt dat actieve noise-cancelling koptelefoons niet schadelijk zijn, mits je het geluid niet te hard zet. “Wij raden deze koptelefoons juist aan omdat je hier het geluid niet zo hard hoeft te zetten.
Tinnitus en oordopjes/koptelefoon: de feiten
Deze apparaten kunnen op zich geen kwaad. Je beschadigt je oren er niet mee en je veroorzaakt ook geen tinnitus. Maar dan moet je wel je volume beperken. Als je namelijk heel vaak luistert en de muziek net wat te luid zet, zorg je voor veel stress voor je oren.