Ahornsiroop komt voor in verschillende kleurgradaties. Afhankelijk van de kwaliteit wordt het ingedeeld in 3 verschillende kwaliteitsklassen. De beste kwaliteit is de A-kwaliteit, die in het begin van de winningsperiode gewonnen wordt en de duurste is. De B-kwaliteit is donkerder dan de A-kwaliteit.
Ahornsiroop graad A is verkregen bij de eerste tapping en is lichtbruin van kleur. Deze siroop heeft een zachte smaak. Ahornsiroop graad C is verkregen bij een latere tapping en is donkerbruin van kleur. Deze siroop heeft een sterkere karamelsmaak.
Maple syrup, ook wel ahornsiroop of esdoornsiroop genoemd, is een siroop gemaakt van het sap van de esdoorn. In Canada en Amerika worden er liters van weggewerkt bij de bekende pancakes, en ook Nederland begint het steeds meer te omarmen (klik, klik, klik, klik en klik!).
Als we de drie producten gaan evalueren volgens hun glycemische index, is agavesiroop dus de winnaar. Met een GI van 19 doet agave je suikerspiegel minder snel stijgen dan honing dat een GI heeft van 58, en ahornsiroop met een GI van 54. Anderzijds bestaat agavesiroop voor het grootste deel uit fructose.
Cool Bear heeft de beste en gezondste zoetstoffen in zijn suikervrije siroop. Het is namelijk eentje zonder aspartaam of sucralose. Daarnaast is de smaak erg lekker. De zoetstof die wordt gebruikt is stevia.
Ahornsiroop bevat iets meer voedingsstoffen dan gewone suiker, maar 2/3e bestaat nog steeds uit pure suiker. Het is dus wellicht iets gezonder, maar dat wil niet zeggen dat het gezond is. Je vitaminen, mineralen en antioxidanten haal je het beste uit groenten, fruit, volkoren granen, peulvruchten en gezonde vetten.
Ahornsiroop is afkomstig van de esdoornboom waarvan het onttrokken sap wordt ingedikt. Agavesiroop is afkomstig van de agaveplant (een vetplant). Ook hier wordt het gewonnen sap verwerkt tot siroop. De suikers bestaan voor 80 % uit fructose waardoor deze siroop een lage glycemische index heeft.
Ahornsiroop bestellen | Albert Heijn.
Maple syrup, ook wel ahornsiroop of esdoornsiroop genoemd, is gemaakt van het sap van de esdoorn. In Canada en Amerika razend populair bij de welbekende pancakes.
Ahornsiroop bevat minimaal 24 verschillende antioxidanten. [2] Daarnaast bevat het de volgende mineralen: calcium, magnesium, kalium, ijzer, zink en mangaan. [3] In vergelijking met tafelsuiker bevat ahornsiroop meer antioxidanten en mineralen. Conclusie: ahornsiroop scoort op deze punten beter dan suiker.
Alleen als tijdens opslag en transport condensdruppels ontstaan in de fles, en deze op de siroop vallen, ontstaat lokaal een omstandigheid dat schimmelsporen, zich kunnen ontwikkelen. De schimmelgroei gaat door totdat de condensdruppel volledig is geconsumeerd. Dat is de reden dat de Ahornsiroop gesteriliseerd wordt.
Maple syrup bevat calcium, kalium, ijzer, zink en mangaan. Vooral aan de laatste twee is de siroop rijk, maar vergeet niet dat 100 gram siroop 67 gram suiker bevat! Maple syrup is per definitie dus niet gezond, vanwege het hoge suikergehalte. Maar het is wél zo dat het beter is dan gewone suiker.
Sukrin Ahornsiroop is een suikerarme siroop. Een gezonde vervanger die vezelrijk is en zoet is van smaak! Sukrin Ahornsiroop is een vezelrijke siroop en een gezonde vervanger voor bijvoorbeeld suikerstroop en honing.
De ahorn is een esdoorn, nl: Acer saccharum = Esdoorn suiker (Latijn) en is dus de befaamde boom die symbool staat voor Canada. Het vijfvingerig blad van deze esdoorn komt voor in de vlag van Canada. Ahorn wordt in Canada ook gebruikt als alternatief voor Esdoorn of Maple.
Zoals eerder genoemd worden vooral tijm-, heide- en manukahoning als gezondere opties gezien. Deze soorten zijn donker van kleur en onderzoek van een Sloveense universiteit wijst uit dat donkere honingsoorten meer voedingsstoffen en antioxidanten bevatten dan lichte honing.
Agavesiroop bevat 3,5 kcal per gram en dat is iets minder dan de 4 kcal die een gram suiker bevat. Met betrekking tot calorieën is er dus niet echt een verschil tussen agavesiroop en suiker.
Als je het fijn vindt kan je ook nog een theelepel honing of agave siroop toevoegen om je keel wat extra te verzachten. Voeg deze dan wel pas toe nadat de thee getrokken is, zo heeft het het beste effect. Deze thee tegen verkoudheid werkt goed tegen: Hoesten.
Als je let op je calorie-inname, is ahornsiroop een heel goed alternatief om honing te vervangen! Ahornsiroop bevat namelijk veel minder calorieën dan honing. Verder is het rijk aan calcium en zink.
De siroop bevat weinig suikers en past binnen elk dieet. Voor 22:00 besteld is morgen in huis. Sukrin ahornsiroop is geschikt voor het proteine dieet, koolhydraatarme dieet, low carb dieet en eiwitdieet. Sukrin ahornsiroop is een vezelrijke siroop en een gezonde vervanger voor bijvoorbeeld suikerstroop en honing.
Ahornsiroop smaakt aangenaam zoet en kan tegelijkertijd enigszins wrang zijn. Afhankelijk van de kwaliteit en de kleur heeft hij een sterkere of mildere smaak. Hoe lichter de kleur, hoe milder, en hoe donkerder de siroop, hoe sterker hij smaakt. De licht houtachtige geur doet denken aan het bos.
Mocht je op zoek zijn naar een goede suikervervanger die geen schadelijke invloeden heeft op je gezondheid, dan raden wij je aan om Sukrin of Stevia te gebruiken. Met deze suikervervangers kun je gewoon lekker blijven bakken en koken zonder je zorgen te maken over je gezondheid.
Geen enkele suiker is het gezondst. Er zijn namelijk geen gezonde of ongezonde suikers. Of je nu een banaan eet of een glas frisdrank drinkt: je lichaam maakt geen onderscheid tussen toegevoegde suikers of suikers die van nature in voedingsmiddelen aanwezig zijn.
Ahornsiroop bevat veel suiker en heeft daarom ongeveer dezelfde zoetkracht als gewone suiker. Je kunt suiker makkelijk 1-op-1 vervangen door ahornsiroop, maar je moet daarbij iets minder vloeistof gebruiken. Dat is omdat ahornsiroop ook water bevat.