BK Pannen. BK is een Nederlandse fabrikant van pannen en ander keukengerei. BK was oorspronkelijk een merknaam van metaalverwerkingsbedrijf Berk Kampen, dat in 1851 werd opgericht door Hendrik Berk in het Overijsselse Kampen.
De BK Conical is qua prijs-kwaliteit de beste keuze voor een kwalitatieve pannenset met een slim en handig ontwerp. De set bestaat uit 3 kookpannen, een soeppan en een steelpan. De sandwichbodem met aluminium kern zorgt voor een goede warmtegeleiding en werkt uitstekend op inductie.
Met BK pannen haal je kwaliteit van Nederlandse bodem in huis. De pannen onderscheiden zich door kwaliteit, design en gebruiksvriendelijkheid. BK heeft verschillende series met diverse uitstralingen en soorten pannen, hierdoor heb je voor ieder gerecht een passende pan.
Productie van bekende emailleklassiekers wordt door BK elders in Europa ondergebracht, terwijl in Kampen juist wordt geïnvesteerd in een geheel nieuwe fabriek voor roestvrijstalen en aluminium pannen.
Alle RVS kookpannen van BK zijn inductie geschikt. Deze pannen hebben de zogeheten sandwichbodem. Deze bodem zorgt ervoor dat de pan inductiegeschikt is en de warmte goed verdeelt over de pan.
Om wrijving te creëren tussen de inductie kookplaat en de bodem van de pan, is het belangrijk dat de bodem van de pan magnetisch is. Alleen dan ontstaat de wrijving tussen pan en kookplaat. Gebruik je een ongeschikte pan? Dan ontstaat er geen magnetisch veld en slaat jouw kookplaat uit veiligheid af.
Wat is de beste koekenpan voor inductie? De Tefal Expertise koekenpan is gekozen als beste koop koekenpan inductie, een echte aanrader met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De sterke Titanium Excellence anti-aanbaklaag is vele malen sterker dan bij goedkopere Tefal pannen.
BK Blue Label Stone pannen zijn de perfecte pannen voor mensen die gezonder en energiezuiniger willen bakken. Dankzij de keramische, milieuvriendelijk geproduceerde coating met goede anti-aanbak eigenschappen, vrij van PFAS, kun je korter en heter bakken (tot 400°C).
BK Fortalit Braadpan - 28 CM
De BK Fortalit Braadpan is geschikt voor gebruik op alle warmtebronnen, inclusief inductie. Ook is de pan geschikt voor in de oven (tot 230°C).
Na meer dan 21 pannensets getest te hebben in de afgelopen 3 jaar zijn wij ervan overtuigt dat de BK Q-linair Master Glas Pannenset de beste pannenset van 2022 is. Deze set is geschikt voor alle warmtebronnen, zelfs voor inductie en ovens.
De antiaanbaklaag kan namelijk kapotgaan door de vaatwasmachine. Let daarom goed op of de pannen die je koopt vaatwasserbestendig zijn. Wij hebben het makkelijk voor je gemaakt: alle BK pannen hieronder kunnen in de vaatwasser.
Geen nieuwe pannen nodig
Over het algemeen zijn de meeste pannen dus geschikt om mee te koken op inductie, ook wanneer u ze eerder op gas heeft gebruikt. Het is in de meeste gevallen dus niet nodig om naast een nieuwe kookplaat ook een geheel nieuwe pannenset aan te schaffen.
gietijzeren pannen geen PFAS, en worden de lagen bijvoorbeeld gemaakt van keramiek of emaille. Maar ook HIER is het goed opletten. Een pan die 100% PFAS vrij wordt verklaard is de gietijzeren pan van BK. Je kunt HIER LEZEN over deze specifieke gietijzeren pannen.
Ook gietijzeren pannen gaan bij goed gebruik levenslang mee. En ook gietijzeren pannen zijn goede en duurzame pannen zonder antiaanbaklaag. Gietijzeren pannen zijn met name bekend voor het stoven van vlees en stoofpotjes zoals de bekende pannen van Le Creuset. Maar er zijn ook gietijzeren koekenpannen of poffertjespan.
Pannen die de voorkeur hebben voor het koken op gas zijn gietijzeren pannen omdat ze de warmte van de gasvlam goed verdelen en lang een gelijke temperatuur vasthouden.
Alle pannen van puur metaal kan je eigenlijk altijd gebruiken in de oven. De meeste pannen van roestvrij staal, koper, gietijzer en zelfs de meeste aluminium pannen zijn dus ovenbestendig. Als de pan beschikt over handgrepen van hout, staal, siliconen of plastic, bakeliet, dan is het lastiger.
Gietijzeren pannen zijn zeer geschikt voor koken op inductie, denk bijvoorbeeld aan een gietijzeren braadpan of grillpan of koekenpan. Plaatstaal heeft als hoofdbestanddelen ijzer en koolstof en is dus ook ferromagnetisch en zeer geschikt als materiaal voor pannen voor inductiekoken.
Als je op zoek bent naar een grote gietijzeren koekenpan, dan is deze skillet van Petromax een goede keuze. Met een diameter van maar liefst 35 cm is het een flinke pan. Het handvat en de pan zelf zijn vervaardigd uit 1 stuk gietijzer, waardoor het een solide pan is die met 4,7 kg flink wat weegt.
Zo'n keramische antiaanbaklaag is goed bestand tegen hoge temperaturen en er komen geen gifstoffen vrij tijdens het bakken.
Wij adviseren om in pannen met een keramische antiaanbaklaag gewoon boter te gebruiken of een olie die wél hittebestendig is. Dat zijn bv. pindaolie (arachideolie) en kokosolie.
Er is geen sprake van warmtegeleiding vanaf de inductiekookplaat naar de panbodem, dus een pan kan bol, hol or krom zijn: de warmte wordt bij inductie opgewekt IN de bodem van de pan en dus NIET in de kookplaat (en deze warmte hoeft dus niet vanaf de kookplaat te worden overgebracht op de pan).
Demeyere Alu Pro koekenpan 24 cm
Volgens de consumentenbond is dit de beste koekenpan. En daarnaast is deze koekenpan erg geschikt voor inductie koken. De bodem van de pan bestaat namelijk uit meerdere lagen (de zogenaamde "sandwichbodem") waardoor de pan niet snel krom trekt en vlak op de kookplaat blijft staan.
De meeste inductiekookplaten zijn voorzien van 10 verschillende warmte niveaus. Als je aardappels gaat koken kun je dit niveau het beste eerst op 6 zetten. Wanneer het water aan het koken is, is het verstandig om de stand op ongeveer 3 of 4 te houden. De aardappels kook je gedurende 15 tot 20 minuten lang.