September was gerekend vanaf maart de zevende maand, oktober de achtste, november de negende en december de tiende.
Antwoord: Oktober is de tiende maand van het jaar.
Augustus, ook wel oogstmaand genoemd, is de achtste maand van het jaar in de gregoriaanse kalender. De maand heeft 31 dagen. Augustus is vernoemd naar de Romeinse princeps Gaius Iulius Caesar Octavianus (Augustus). In een schrikkeljaar begint augustus op dezelfde dag van de week als februari.
Oktober is de tiende maand van het jaar in de gregoriaanse kalender en heeft 31 dagen. De naam komt van octo, het Latijnse woord voor acht. Oktober was namelijk volgens de Romeinse kalender oorspronkelijk de achtste maand van het jaar, omdat volgens deze kalender tot 153 v. Chr. het nieuwe jaar op 1 maart begon.
Een maand is 1/12 deel van een jaar. Een jaar heeft dus 12 maanden. De maanden van het jaar zijn: januari (31), februari (28/29), maart (31), april (30), mei (31), juni (30), juli (31), augustus (31), september (30), oktober (31), november (30) en december (31).
November (ook wel: slachtmaand, bloedmaand, nevelmaand) is de elfde maand van het jaar in de gregoriaanse kalender. De maand heeft 30 dagen.
maart:derde maand van het jaar ook wel lentemaand genoemd. april:vierde maand van het jaar ook wel grasmaand genoemd mei:vijfde maand van het jaar ook welbloeimaand genoemd. juni:zesde maand van het jaar ook wel zomermaand genoemd.
Juni (ook wel: zomermaand of rozenmaand) is de zesde maand van het jaar in de gregoriaanse kalender. De maand heeft 30 dagen.
Oorspronkelijk kende de Romeinse kalender maar tien maanden en begon het jaar in maart. De laatste maand van het jaar, december, werd gevolgd door een naamloze winterperiode. Deze twee maanden kregen in de zevende eeuw voor Christus de namen januari en februari.
Mei, ook wel bloeimaand of Mariamaand is de vijfde maand in het jaar van de gregoriaanse kalender. De maand mei telt 31 dagen.
Juli, ook wel de hooimaand genoemd, is de zevende maand van het jaar in de gregoriaanse kalender en heeft 31 dagen. De maand is vernoemd naar de Romeinse dictator Gaius Julius Caesar.
2022 is daarom het jaar van de tijger.” “De tijger is één van de twaalf dieren van de Chinese horoscoop. Elk dier komt om de twaalf jaar terug.
Delen van een maand worden berekend naar een maand van 30 dagen. Voorbeeld: Een termijn van een maand die begint op 1 juli, eindigt niet op 31 juli, maar op 1 augustus om 24.00 uur.
De meeste maanden in onze kalender hebben 30 of 31 dagen, maar februari heeft slechts 28 dagen, en in een schrikkeljaar 29. Dat heeft te maken met de stand van de zon, de winter en de ego's van een paar Romeinse keizers.
Januari (ook wel: louwmaand, ijsmaand, wolfsmaand, hardmaand) is de eerste maand van het jaar in de gregoriaanse kalender. Januari heeft 31 dagen. De maand is vernoemd naar Janus, de Romeinse god van het begin en het einde.
Romeinse maanden
De namen van de maanden komen uit de Romeinse tijd. Ze zijn genoemd naar goden, heersers en getallen. Bij de Romeinen liep het jaar van maart tot februari. - Februari: afgeleid van `februare' dat reinigen betekent.
December ontleent zijn naam 'tiende maand' aan de oorspronkelijke Romeinse kalender; het Latijnse woord 'decem' betekent namelijk tien. Volgens deze kalender liep het jaar van maart tot en met december, gevolgd door een naamloze winterperiode.
April (ook wel: grasmaand, paasmaand, eiermaand) is de vierde maand van het jaar in de gregoriaanse kalender, en heeft 30 dagen.
Maart (ook wel: lentemaand, buienmaand, guldenmaand, windmaand, dorremaand) is de derde maand van het jaar in de gregoriaanse kalender en heeft 31 dagen. De maand is vernoemd naar Mars, de Romeinse god van de oorlog.
Veel mensen denken namelijk dat een maand 30 of 31 dagen heeft. Februari is daar natuurlijk een uitzondering van. Februari heeft namelijk 28 of 29 dagen in de maand. April, juni en september tellen allemaal 30 dagen en alle andere maanden tellen 31 dagen in de maand.
15 maanden: een echte dreumes
Het is bij de negende sprong, die rond 64 weken ofwel bijna 15 maanden plaatsvindt, dat je baby een drastische verandering doormaakt. Opeens is hij baby-af, en een echte dreumes.