CORNET Spirit, een bierdestillaat op basis van CORNET. Deze elegante spirit heeft het volledige signatuur van CORNET in zich, kenmerkend zijn het fruitig karakter en toetsen van eik en vanille, met 35% vol./alc. de sterkste CORNET die men ooit zal proeven.
CORNET is een Oaked blond Belgisch bier, krachtig en toch verrassend zacht. Het ontstaan van CORNET brengt ons terug naar de 18de eeuw. Toen liet Theodoor Cornet, rentmeester van kasteel Diepensteyn, een exclusief bier brouwen bij brouwerij De Hoorn.
Het wordt gebrouwen ter ere van Salomon de Maldeghem, Ridder uit de 11de eeuw.
De prijs van Cornet Oaked verschilt per verpakking en per winkel. De gemiddelde literprijs van Cornet Oaked in de winkel is €6,24.
Cornet is een Belgisch biermerk. Het bier wordt gebrouwen door Brouwerij De Hoorn (eigendom van Swinkels Family Brewers) te Steenhuffel.
De temperatuur van bier heeft veel invloed op de smaak ervan. Net als bij eten en bij andere dranken geldt: hoe kouder het wordt genuttigd, hoe minder aroma's vrijkomen. En laten die vluchtige aroma's nou essentieel zijn voor de smaakbeleving van bier. De meeste bieren worden geserveerd rond de vijf graden Celsius.
De klassieke pils heeft een biertemperatuur van 3 tot 5 graden Celsius. Plaats een pils achteraan of onderaan in de koelkast waar het lekker koel is. Meer en meer wordt een pils ook rond het vriespunt gedronken. Drink de pils niet té koud, want dan blijft er niets meer over van de smaak.
Bijvoorbeeld een Zundert Trappistenbier drink je tussen de 8-10 graden Celsius en het bevat 8% alcohol. Gebruik bij het inschenken twee handen, een om het glas schuin te houden en de ander om het bier heel rustig mee in te schenken.
Grolsch Kornuit is een pilsener gebrouwen met een andere hopsoort dan de reguliere Grolsch pilsener. De Kornuit heeft daardoor een zachte en verfrissende smaak.
Tripel Karmeliet is een Belgisch bier dat in 1996 werd gelanceerd. Het is een tripel (8,4% in volume) waarin behalvegerst ook tarwe en haver zijn verwerkt.
Deze gist maakt dan nog een klein beetje alcohol en koolzuur en dat zorgt ervoor dat het bier een mooie bubbeling heeft. Dit gist is niet, zoals vaak geclaimd, slecht om te drinken. Sterker nog, biergist is goed voor de huid en haar. Meestal wordt het niet ingeschonken, omdat het bier dan troebel oogt.
Veel Spanjaarden bestellen een clara wanneer ze op een terrasje zitten. Dit drankje bestaat uit bier en Fanta: lekker verfrissend!
De Belgische benaming voor de mix van cola en bier. De naam dankt het drankje aan de kleur.
Warm is beter
Als we te weinig drinken, kan het lichaam minder goed functioneren en kunnen er allerlei vervelende kwalen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn. Om dit te voorkomen wordt geadviseerd om dagelijks 1,5 tot 2 liter vocht te drinken. Met vocht wordt met name water, koffie of thee bedoeld.
Een warm drankje drinken tijdens het hete weer lijkt onmogelijk, maar thee is met dit warme weer erg goed voor je! Omdat je iets warms drinkt, krijgen je hersenen een seintje dat je lichaam afgekoeld moet worden. Met als resultaat dat je het ietsjes minder warm hebt.
Het drinken van warme thee zou beter zijn dan het drinken van koude dranken, omdat de hoge temperatuur zorgt voor een tijdelijke verhoging van je lichaamstemparatuur. Je lichaam past zich hierop aan door je lichaamstemperatuur te laten dalen. Daardoor koelt je lichaam af.
Blik is lichtdicht, er komt geen zuurstof bij en het koelt sneller dan glas. In dat opzicht is het dus een betere optie om bier uit blik te drinken dan bier uit een flesje, omdat de smaken beter bewaard blijven.
Blik is beter voor het milieu
Waarom steeds meer bier in blik zit, heeft ook te maken met het milieu. Zo zijn blikjes en stuk lichter dan flesjes en zijn ze stapelbaar. Dit alles zorgt ervoor dat er veel efficiënter vervoerd kan worden, wat zorgt voor minder CO2 uitstoot.
De houdbaarheidsdatum op een fles Hertog Jan Grand Prestige is twee jaar na het bottelen.
Het sterke blonde bier werd genoemd naar de rentmeester, Theodoor Cornet. Op het etiket prijkt Ridder Salomon de Maldeghem als ultiem eerbetoon voor zijn uitzonderlijke heldhaftigheid en hoffelijkheid. De eikenhouten vaatjes van weleer zijn vandaag vervangen door eikenhoutsnippers in het brouwproces.
Dankzij zijn verrassend hoog alcoholvolume (8,5 %), zijn enorme schuimkraag, fijne pareling en zijdezacht mondgevoel onderscheidt Duvel zich duidelijk van andere Belgische bieren.
Bovengistende bieren op fles kunnen het beste geschonken worden in schone droge glazen. Op deze manier blijft het schuim langer staan en de smaak van het bier langer behouden. Bij een nat glas zit er een klein laagje water tussen het bier en het glas, wat nadelig is voor het bier en zijn smaak.
We herhalen: bier over datum kun je drinken zonder er ziek van te worden. Wel kan de smaak inmiddels erg onaangenaam zijn geworden. Daarom gooi je nooit zomaar bier over datum weg, maar kijk, ruik en proef je. Heel vaak is je bier nog prima te drinken en kun je het veilig genieten.