Ga naar 'Instellingen > Algemeen > iPhone-opslag > Safari' en tik op 'Websitedata'. Druk daarna op 'Verwijder alle websitedata' om de cache te legen. Soms kan het verwijderen en opnieuw installeren van een app ook uitkomst bieden.
Wanneer u een browser gebruikt, zoals Chrome, wordt er informatie van websites in het cachegeheugen en in cookies opgeslagen. Als u het cachegeheugen en cookies wist, worden bepaalde problemen opgelost, zoals laad- of opmaakproblemen op sites.
Ga naar Instellingen > Apps en meldingen > Alle apps . Kies een app in de lijst en ga daarna naar Opslag > Cache wissen .
Maar wie vermoedt dat hij een oudere versie van de site ziet, kan de cache legen. Alle tijdelijke bestanden worden dan verwijderd. Dit kan geen kwaad, het enige gevolg is dat websites misschien iets langzamer laden.
Wanneer er met de computer aan toepassingen wordt gewerkt worden gegevens in het cache geheugen opgeslagen. Door bestanden in het cachegeheugen te bewaren kunnen bestanden sneller worden geladen.
Ongebruikte apps
Je kan in de instellingen bij het onderdeel 'Apps' gaan kijken maar dat is best omslachtig. Files by Google maakt dat proces een stuk makkelijker. Deze app zoekt namelijk ongebruikte en dus overbodige apps op je telefoon op zodat jij kan besluiten welke van deze apps verwijderd kunnen worden.
Ook kun je het cachegeheugen van je browser op je Android telefoon wissen. Wat gebeurt er als je deze cache wist? In deze cachegegevens zijn je bezochte websites en bepaalde data hiervan, zoals afbeeldingen en bestanden, tijdelijk opgeslagen. Heel handig, als je snel weer terug wilt naar een site.
Een cache is een plek waar dingen die veel gebruikt worden tijdelijk worden opgeslagen; Wanneer je een webpagina opvraagt die in de cache zit, wordt deze geladen vanaf je eigen computer in plaats van het internet; Cache-bestanden verwijderen maakt deze cache leeg; Het opvragen van de webpagina gaat via internet.
Door alle cache bestanden te wissen zal de website de laatste versie van de server ophalen zodat u weer de actuele informatie te zien krijgt op uw computer. Hieronder vind je de nodige instructies om de cache te wissen in de meest gebruikte browsers.
iCloud-opslag is helaas geen verlengde van het interne opslaggeheugen van een iPhone of iPad. Kort gezegd, met iCloud kan je het opslaggeheugen niet uitbreiden. Wel kun je in beperkte maten iCloud gebruiken om opslagruimte vrij te maken op je iPhone of iPad. Dit kan onder meer met foto's en muziek.
Je account wordt verwijderd, je berichtengeschiedenis gewist, je wordt uit alle WhatsApp-groepen verwijderd en ook de back-up van je gesprekken wordt helemaal gewist. Je kunt dan geen toegang meer krijgen tot je WhatsApp-account, want die bestaat niet meer.
Stap 1: onderzoek welke apps veel ruimte innemen
Bij Android kun je zo opslagruimte bekijken en vrijmaken: Ga naar instellingen en tik op 'Batterij en apparaatonderhoud' en dan op 'Opslag'. Bij sommige telefoons kun je meteen op 'Opslag' klikken. Klik op de categorieën om te zien wat voor bestanden ruimte innemen.
iCloud-foto's bewaart al uw foto's en video's automatisch in iCloud, zodat u op elk gewenst moment en vanaf elk apparaat toegang hebt tot uw bibliotheek. Elke wijziging die u op een apparaat aanbrengt in uw verzameling, wordt ook doorgevoerd op uw andere apparaten.
In de Foto's-app kun je foto's en video's op je iPhone verwijderen of verbergen in het album 'Verborgen'. Je kunt ook foto's terugzetten die je onlangs hebt verwijderd. Foto's die je verwijdert en verbergt, worden bewaard in de albums 'Verborgen' en 'Recent verwijderd'.
Mocht je de cache willen leegmaken of de data helemaal willen verwijderen, ga dan naar Instellingen / Opslagruimte en druk op Ruimte vrijmaken. De telefoon of tablet kan dan laten zien welke tijdelijke bestanden meteen weg kunnen.
Open op je telefoon het instellingenmenu. Klik op 'Opslag' en daarna op een categorie die veel opslagruimte verbruikt, zoals 'Muziek en Audio'. Klik op een app, zoals Spotify. Hier zie je hoeveel opslagruimte de cache op je telefoon inneemt.
Omdat het cachegeheugen wordt opgeslagen op de lokale schijf van een computer of ander smart device, kunnen mensen die toegang hebben tot je computer (huisgenoten, partner of kinderen) toegang krijgen tot dit geheugen. Het wordt voor deze mensen dan mogelijk om je cache gegevens in te zien.