VDSL bonding is een techniek waarbij 2 standaard VDSL2 lijnen worden gecombineerd tot 1 verbinding. Op deze manier kunnen Internet Service providers over het netwerk van KPN hogere snelheden leveren over bestaande koperlijnen, simpelweg door twee koperaderparen te gebruiken (SDF Pair Bonding).
VDSL: verschil in down- en uploadsnelheid
Hoewel VDSL glasvezel tot in de wijk is, is er een belangrijk verschil met glasvezelinternet. En dat is dat je met VDSL een verschil in up- en downloadsnelheid hebt. Bij glasvezel is de uploadsnelheid even hoog als de downloadsnelheid. Met VDSL niet.
VDSL (Very-high-bitrate Digital Subscriber Line) is een opvolger van ADSL, waarbij een veel hogere download- en uploadsnelheid mogelijk is. Bij VDSL zijn snelheden tot in de praktijk 52 Mbps download en 5 Mbps upload mogelijk terwijl bij ADSL2+ dat begrensd is tot 20 Mbps down en 1 Mbps up.
VDSL is de opvolger van ADSL, en staat voor Very-high-bitrate Digital Subscriber Line. De VDSL-verbinding komt, net als de andere DSL-verbindingen, via de telefoonlijn binnen. Het voordeel van VDSL is de hogere download- en uploadsnelheid.
VDSL snelheid
Bij een VDSL-verbinding zijn snelheden tot 52 Mb/s (download) en 13 Mb/s (upload) mogelijk. De afstand tot de centrale van de aanbieder bepaalt voor een groot deel de snelheid van de VDSL-verbinding. Anders dan bij ADSL is de maximale afstand bij VDSL korter. Namelijk 2 kilometer.
De verschillen tussen de internetverbindingen
VDSL is de opvolger van ADSL en staat voor Very high bitrate Digital Subcriber Line. Het verschil tussen VDSL en ADSL is simpelweg de internetsnelheid. VDSL laat hogere snelheden toe dan ADSL.
Met een landelijke maximale downloadsnelheid van 500 Mb/s, en plaatselijk zelfs 1GB, levert Ziggo momenteel het snelste internet van Nederland.
Beide providers bieden internettoegang via verschillende netwerken. Ziggo levert internet via de kabel (coax) en KPN internet via DSL (koper) en glasvezel. Dit is direct het belangrijkste verschil tussen beide aanbieders.
Het antwoord op de vraag of je glasvezel hebt, beantwoord je door in je woning het glasvezelaansluitpunt te zoeken. Dit kastje is meestal vierkant, wit en ongeveer 10 centimeter groot. Meestal vind je 'm in de meterkast, maar het kan ook zijn dat 'ie ergens anders hangt.
De KPN Experia Box is eigenlijk een KPN-modem en een KPN-router in één. Een modem zorgt ervoor dat het binnenkomende signaal van je internetprovider omgezet wordt in een internetsignaal. Door een modem ontvang jij dus een wifi signaal in je huis.
ISRA-punten worden ook wel IS/RA punten of intropunten genoemd. In Nederland wordt alle bekabeling van koper door KPN aangeboden tot aan jouw woning. KPN is echter niet verantwoordelijk voor de aansluiting van jouw apparaten in huis. Daarom is het nodig dat je zelf het modem aansluit op het ISRA-punt.
Ziggo levert internet via de kabel.
Ondanks dat Ziggo geen glasvezel internet levert bestaat het Ziggo netwerk wel voor 97% uit glasvezel. Dit komt omdat het Ziggo netwerk een zogenoemd HFC-netwerk is, oftewel een Hybrid Fiber Coaxial netwerk.
Glasvezelinternet is momenteel vaak wat goedkoper dan het kabelinternet van Ziggo, met hogere download- en vooral uploadsnelheden. Bij kabelinternet bedraagt de uploadsnelheid vaak maar 10 procent van de downloadsnelheid, terwijl die bij glasvezel even hoog is als de downloadsnelheid.
Wat zijn de nadelen? Het grootste nadeel blijft de toegankelijkheid tot zo'n glasvezelkabel. Voor veel huizen is er nog geen aansluiting in de buurt en zal dat eerst geregeld moeten worden. De gemeente neemt daar zelf een besluit in: het enige wat je zelf kunt doen is infomeren en wachten.
Aansluiten op glasvezel is niet verplicht, maar we raden het zeker aan! Ten eerste natuurlijk omdat glasvezel zorgt voor sneller en stabieler internet. Daarnaast wordt glasvezel op den duur de norm en wordt het oude (koper)netwerk uitgeschakeld.
Heb je Ziggo, dan gebruik je ons krachtige GigaNet. Met dit glasvezel-kabel netwerk en SmartWifi heb je een perfecte verbinding naar en in je huis.
Wat kost glasvezel internet? Een standaard abonnement met glasvezel internet kost ongeveer 30,00 euro per maand. Afhankelijk van uw wensen kan dit hoger oplopen, maar de prijs is vaak vergelijkbaar met pakketten met VDSL of kabelinternet.
Waarom verhoogt Ziggo de prijzen? Ziggo krijgt dit jaar te maken met veel hogere kosten, zoals het duurder worden van netwerkapparatuur en een enorme prijsstijging op het energieverbruik van ons netwerk. Daarom wijzigen de tarieven van onze Ziggo-pakketten ook.
Testoordeel KPN vs Ziggo. In onze providermonitor met resultaten van het tweede kwartaal van 2022 behalen beide providers behoorlijk goede scores. KPN Glasvezel scoort prima met een 8,0 en KPN DSL behaalt een 7,9. Kabelaar Ziggo zit daar net onder met een 7,7 als eindoordeel.
Delta biedt de hoogste internetsnelheid (150 Mbps) en 200 uur TV opnemen. Als je gewoon TV wilt blijven kijken via Ziggo, dan heb je aan Internet only voldoende. DELTA biedt dat voor de laagste prijs. De op een na voordeligste keuze is Online.
Meerdere providers is geen probleem mits ze maar niet over het zelfde medium binnenkomen. ik heb glasvezel en kabel. Aangezien je op een kamer woont is het van belang dat je toestemming hebt (huurbaas?) om een nieuw abonnement bij een provider af te nemen.
Voor de gemiddelde gebruiker is een internetsnelheid tussen de 50 tot 100 Mbit/s normaal. Door het doen van de speedtest kunt u in de uitkomst aflezen of deze snelheid overeenkomt met de afspraken die u met uw internetprovider gemaakt heeft.
Wie is de beste internet provider? Volgens klanten is Ziggo de beste internet provider. Ook provider KPN scoort hoog en komt op de tweede plek. De derde plek gaat naar Budget Alles in 1 , gevolgd door T-Mobile en Youfone.
Over het algemeen is glasvezel sneller dan kabel. Met de steeds verder toenemende beeldkwaliteit van streamingdiensten, is dat geen overbodige luxe. Daarentegen is er ook kabelinternet dat bijna net zo snel kan zijn als glasvezelinternet, maar in dit geval blijft de uploadsnelheid enorm achter.