Over het algemeen ben je voordeliger uit met een losse smartphone en een sim-only abonnement. Opvallend: bij de provider ben je vaak veel meer kwijt voor een los toestel dan bij een belwinkel. Het prijsverschil kan oplopen tot wel 50%. Bedenk wel dat prijzen en aanbiedingen continu veranderen in deze markt.
Het voordeel van een telefoon met abonnement is dat je per maand betaalt.Vaak betaal je vooraf een (relatief) laag bedrag of zelfs helemaal niks. Het is niet zo dat je de telefoon gratis krijgt. Soms is het mogelijk om zelf te kiezen wat je eenmalig betaalt voor de telefoon.
Een simkaart koop je los of in combinatie met een toestel. Een losse simkaart zonder toestel heet sim-only.Je kunt kiezen tussen prepaid, waarbij je vooruit betaalt. Of een abonnement, waarbij je per maand betaalt.
Je hebt een smartphone
4G-verbinding kan je gebruiken als dat in het abonnement van je gsm inbegrepen is. Daarvoor moet je dus betalen en meestal kan je daar niet heel lang mee surfen. Als je dus van plan bent op veel op het internet te zitten, dan doe je dat beter niet via 4G.
Over het algemeen ben je voordeliger uit met een losse smartphone en een sim-only abonnement. Opvallend: bij de provider ben je vaak veel meer kwijt voor een los toestel dan bij een belwinkel. Het prijsverschil kan oplopen tot wel 50%.
Heb ik nog een abonnement nodig bij mijn losse toestel? Een abonnement is niet per se nodig, maar wel voordeliger. Je kunt er ook voor kiezen om te bellen en internetten met een prepaid kaart. Je dient dan steeds beltegoed te kopen om te kunnen blijven bellen.
Gemiddeld betalen Nederlanders voor een mobiel abonnement 16,80 euro per maand.
Met prepaid zijn de tarieven per minuut, sms en MB hoger dan bij een abonnement. Maar als je weinig verbruikt kun je toch goedkoper uit zijn. Bij alle providers betaal je eerst het standaard- of basistarief.
Het abonnement zelf is natuurlijk ook niet gratis. Gemiddeld betalen we in Nederland ongeveer 45 euro per maand aan de contracten waar de telefoon wordt afbetaald. Per jaar is dit 540 euro.
Nee, niet altijd. Je kunt tot 10 keer zonder internetverbinding met je mobiel betalen. Hierna moet je tenminste 1 keer met internetverbinding mobiel betalen. Weet je van te voren al dat het te betalen bedrag hoger is dan € 50,-?
Je simkaart is dus best belangrijk, ondanks dat je hem niet eens ziet. Ook zonder simkaart kun je je telefoon toch gebruiken. Je kunt via een wifi-verbinding gewoon op internet, spelletjes spelen en andere apps gebruiken. Alleen kun je zonder simkaart niet mobiel internetten, sms'jes versturen of bellen.
Privé-uitgaven zijn niet aftrekbaar. Dit betekent bijvoorbeeld: Een privételefoonabonnement is niet aftrekbaar, maar de zakelijke gesprekken die u via dat abonnement voert wel. Een zakelijk telefoonabonnement is aftrekbaar.
Het voordeel van een abonnement is dat de klant weet hoeveel hij/zij per maand moet betalen en de leverancier weet hoeveel hij/zij per maand ontvangt. Het bekendste voorbeeld zijn natuurlijk abonnementen op telefoon, internet of de krant.
Een abonnement voor internet, telefoon of televisie sluit u meestal af voor 1 of 2 jaar. Zegt u dit abonnement niet op na afloop van deze periode? Dan wordt uw abonnement door de aanbieder automatisch (stilzwijgend) omgezet naar een contract van onbepaalde tijd.
Abonnementen met of zonder toestel
Het grote verschil is dat je veel goedkoper uit bent, omdat je geen telefoon bij je abonnement neemt. Hierdoor zijn je maandelijkse kosten een stuk lager.
U kunt altijd uw mobiele telefoonnummer meenemen. Het maakt dus niet uit of u prepaid belt of met een abonnement. Het maakt ook niet uit of u bij uw aanbieder blijft of overstapt naar een andere aanbieder.
Een telefoon met abonnement is een combinatie van een toestel en een abonnement van een provider. Je abonnementskosten zijn in twee delen opgesplitst: het deel dat je voor de telefoon betaalt (de toestelbundel) en de kosten voor het mobiele abonnement (wat je betaalt voor data, minuten en sms'jes).
64 GB is voor steeds meer mensen niet meer genoeg. 128 GB is bij normaal gebruik en 256 GB meer dan genoeg om te fotograferen en filmen wat je wilt.512 GB is de ultieme hoeveelheid. Genoeg om al je favoriete Spotify-hitlijsten en series offline op te slaan.
De gemiddelde Nederlander gebruikt ongeveer 6 GB per maand. Onze RekeningScan kan je ook helpen, je kunt jouw facturen laten analyseren. Ligt er even aan bij wie je klant bent.
Als je regelmatig muziek luistert, bijvoorbeeld via Spotify en ook veel op TikTok en YouTube zit, neem dan een bundel van minstens 10 GB per maand. Kijk je echt vaak video's en bijvoorbeeld ook live televisie op je smartphone, dan is een bundel van minimaal 20 GB op zijn plaats.
Mobiel. Het aantal mobiele telefoonabonnementen steeg in 2021 van 22,3 miljoen naar 23,5 miljoen. Dat is exclusief de mobiele aansluitingen voor zogeheten slimme apparaten die informatie uitwisselen via internet, zoals rookmelders, alarmsystemen en slimme energiemeters.
Sim Only is een mobiel abonnement, zonder nieuwe telefoon. Je ontvangt dus alleen een nieuwe simkaart. Die plaats je in je huidige toestel, zodat je lekker voordelig kan bellen, sms'en en internetten. Je hoeft namelijk geen telefoon af te betalen tijdens je abonnementsperiode.