Het effect van blonderen op jouw haar is ook sterk afhankelijk van jouw eigen haarkleur. Ben je al gezegend met blond haar, ga dan beter voor een haarkleuring om schade te beperken. Als je donker haar hebt dan is er geen andere weg om tot licht haar te komen dan door te ontkleuren.
Je haar ontkleuren of blonderen
Bij beide methoden haal je namelijk het pigment uit je haar. Bij blonderen is dat uit je natuurlijke haar (dus zonder haarkleuringsproduct erin), en bij ontkleuren 'ont-kleur' je je haar, dus reduceer je de kleur die je eerder in je haar hebt gezet zo veel mogelijk.
Of je nu van zwart naar blond wilt gaan of je haar klaar wilt maken voor een felle kleur, je lokken moeten eraan geloven: ontkleuren. Het bleken van je haar is niet zonder risico's en kan je haar erg beschadigen als het niet goed gedaan wordt.
Laat het goed intrekken: minstens 10 minuten. Een andere oplossing zou kunnen zijn om je haar te verven met verf voor een asblonde kleur.
Wil je haar waar al een haarkleuring in zit lichter maken of jouw natuurlijke haar meer dan 5 tinten lichter kleuren? Dan is het nodig om een ontkleuringsproduct te gebruiken. Een ontkleuring is een voorbehandeling, die jouw haar voorbereidt op de kleuring die je eigenlijk wilt.
Wij raden je af om zelf je haar te ontkleuren of lichter te maken. Deze behandelingen zijn erg schadelijk voor je haar en je weet nooit precies wat het eindresultaat zal zijn.
Behandel je haar regelmatig met een diepe conditioner nadat je het geblondeerd hebt. Maak als je twijfelt een afspraak bij de kapper. Om je haar mooi blond te houden blondeer je je haarwortels om de 4 tot 5 weken.
Hoe vaak kun je je haar blonderen? Als je van plan bent om je haar te blonderen, laat dan zes tot acht weken tussen de behandelingen zitten. Dit geeft je haar ruimschoots de tijd om te herstellen.
Als je al redelijk licht gekleurd haar hebt, gebruik dan de ontwikkelaar van 20 tot 30 volume. Als je donker haar hebt, heb je de ontwikkelaar van 40 volume nodig. Ontwikkelaars van hoger dan 40 volume kunnen haaruitval veroorzaken; gebruik ze niet.
Geverfd haar ontkleuren
Moet je je haar eerst ontkleuren? Donker geverfd haar kun je inderdaad alleen lichter krijgen door het te ontkleuren of te blonderen. Hierbij ben je eigenlijk je haarverf aan het verwijderen om ervoor te zorgen dat de nieuwe kleur goed pakt.
Dat het blonderen van je haar iets met de gezondheid van je haren doet, is geen geheim. De textuur van je haar verandert en haarschubben openen, waardoor je andere haarproducten nodig hebt. Geen enkele haardos is precies hetzelfde, dus jouw haar kan naders reageren op blonderen dan het haar van je vriendin.
Je kunt verdund citroensap gebruiken om je haar lichter te maken. Pers drie citroenen uit en meng het sap met 250 ml lauw water. Giet dit mengsel in een spray en verstuif het op gelijke wijze over je haar, maar vermijd je schedel om je schedelhuid niet te irriteren. Laat een uur inwerken en spoel met veel water uit.
In de eerste plaats hangt het dus van je haarkleuring af of je dat het beste op nat of droog haar kunt aanbrengen. Als je beide opties hebt, zou je dus kunnen overwegen om je haar te verven op nat haar. Wel goed om te weten dat er ook wat nadelen aan zitten. Zo kan je kleur wat verdunnen door water.
Ben je echt heel licht geblondeerd, dan kun je dus als je naar bruin wilt het beste eerst beginnen met de kleur middenblond (8.0). Deze zal al redelijk donker vallen. Eventueel kun je van daaruit nog donkerder, naar een kleurhoogte 6 bijvoorbeeld.
Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: Wees voorzichtig met het blonderen! Te lang of kort laten inwerken kan leiden tot zeer ongewenste resultaten. Als blondeermiddel te lang in het haar inwerkt, raakt je haar ernstig beschadigd.
Je brengt de haarverf op in droog, ongewassen haar. Het is sowieso beter om je haar niet te vaak te wassen, maar was je haar als je het gaat verven zeker twee dagen van tevoren niet. Er zijn dan meer natuurlijke oliën en talg op je hoofdhuid aanwezig die de hoofdhuid beter beschermen tijdens het verfproces.
Voor een goede grijsdekking adviseren wij 6% waterstofperoxide. Daarom is dit bij WECOLOUR het standaard percentage dat bij je haarverf wordt geleverd. Ben je niet grijs en wil je maar één kleurhoogte lichter, dan zou je ook 3% kunnen gebruiken.
Anti-roos shampoo is de meest efficiënte oplossing om een kleuring die mislukt is snel te verwijderen. Anti-roos shampoos hebben hun efficiëntie op het vlak van het verwijderen van haarverf en kleurshampoo al lang geleden bewezen. Hoe meer je de kleuring wil vervagen, hoe vaker je het haar moet wassen.
Sheer Blonde® Go Blonder Lightening shampoo licht blond haar geleidelijk op. Voor een frisse, zonnige look het hele jaar door.De formule, met een natuurlijk lichtmakend complex, vermindert lichtjes de kleurpigmenten in het haar. Mild genoeg voor dagelijks gebruik. Bevat geen ammoniak of peroxide.
Daarnaast heeft honing ook antibacteriële en antiseptische eigenschappen, zodat de hoofdhuid en haar vrij blijft van bacteriën. Dankzij de vitamines en mineralen wordt de natuurlijke haargroei ondersteund en kan het zelfs helpen om roos en een jeukende hoofdhuid te verminderen.
Een zilvershampoo is een shampoo met paarse of blauwe pigmenten, die wordt gebruikt om blond, grijs of wit haar een koele tint te geven óf ongewenste geel- en oranje tinten in je haar te neutraliseren. Ondanks het koele effect dat je ermee kunt creëren, wordt zo'n shampoo tóch vaak aangeduid als No Yellow Shampoo.
Ook de dames met bruin of donker haar kunnen zilvershampoo gebruiken om warme, gelige tonen te neutraliseren. Wel zal het effect een stuk minder zijn dan wanneer zilvershampoo op licht haar gebruikt wordt.