Omega werd opgericht in 1848 en is daarmee een van de oudste bestaande horlogemerken. Wie wil daar nu niet een deel van zijn. Een Omega is een goede investering. Bijna al de modellen zijn zeer waardevast.
Longines, Audemars Piguet, Patek Philippe, Tissot, en Omega hebben allemaal een kwaliteitskeurmerk en acclamatie die wereldwijd wordt erkend.”
OMEGA maakt mechanische horloges met exclusieve designs. Het merk is bekend van de volgende collecties: Constellation, Seamaster, Speedmaster, De ville. OMEGA is ook bekend van de Olympische tijdmeting, waarmee het merk aangeeft dat het precisie en excellentie hoog in het vaandel staan.
Allereerst is de gerepliceerde beweging slechts een masker voor de werkelijke beweging die het horloge aandrijft, die onder het nep-kaliber 8800 ligt. Hierdoor is de kast van het horloge ook iets dikker dan zijn echte tegenhanger.
De prijsspanne loopt uiteen van ca. 3.900 euro voor een edelstalen horloge tot 20.000 euro voor de variant van Sedna-goud, Omega's eigen roségoud-legering. Goed onderhouden vintage-modellen uit de jaren 60 kost rond de 7.600 euro.
Rolex, Cartier, Patek Philippe en Audemars Piguet zijn volgens Lijfering meestal goede investeringen. En zelfs dan is niet elk horloge een flink bedrag waard, zegt hij. Dat heeft met een aantal dingen te maken: het aanbod is beperkt en er is veel meer vraag. Het kost veel tijd en kennis om ze te maken.
De beste investerings-modellen
Zo zie je dat de Air-King en Cellini minder hard in prijs stijgen dan de Daytona, Day-Date en de Sky-Dweller. Dit laatste model werd pas in 2012 geïntroduceerd en is in korte tijd meer dan verdubbeld in waarde. De Rolex Daytona steeg het hardst in waarde.
Waarom is Breitling een topmerk en zo duur? De Breitling horloges hebben dus enkele unieke kenmerken. De chronograaf is grotendeels door Breitling zelf ontwikkeld. Het is een belangrijk onderdeel en het voegt veel luxe of toegevoegde waarde toe aan het horloge.
Rolex, Breitling, Omega, Patek Philippe, Tag Heuer.
Timex, een Amerikaanse horlogemaker, is zo'n bedrijf dat horloges maakt die sterk lijken op modellen van Rolex. Eén van hun nieuwste modellen is de M79. Kenners zien meteen dat dit model sterk lijkt op de Rolex GMT-Master II. Ook bekend als de Batman.
Horloges die bekend zijn om hun waarde te behouden, zijn onder meer Patek Philippe, Rolex en Audemars Piguet. Het gaat echter niet alleen om de naam; Veel factoren tellen mee om een verzamelaarsitem te maken.
Rolex Air-King
Er zijn hier geen toeters en bellen aan toegevoegd en ze hebben het simpel gelaten. Voor ongeveer 7500 euro is deze Air-king van jou.
Inderdaad, de verkoopcijfers voor Rolex laten gemiddeld een opleving zien vanaf 2017, gevolgd door een nog scherpere stijging in 2020. De gemiddelde prijs van een Rolex zit boven de 11.000 euro - bijna drie keer zoveel als het gemiddelde van tien jaar geleden.
Een Rolex kopen kan een van de snelste, meest winstgevende en ook veiligste investeringen ooit zijn. Dit merk is zeer populair als gebruiksvoorwerp, maar is ook een gewild prestige-object, en zijn populariteit neemt voortdurend toe. Dit komt ook tot uiting in de waarde van de horloges.
Rolex, een waardevast merk
Van zodra u het aankoopt en met trots rond uw pols doet, vermindert het al in waarde. Voor de meeste Rolex uurwerken geldt deze regel echter niet. De uurwerken van het merk met het kroontje behouden doorheen de tijd doorgaans immers goed hun waarde.
Rolex-horloges mogen alleen worden gekocht bij officiële Rolex-retailers, die bevoegd zijn om ze te verkopen en onderhouden. Met de vereiste vaardigheden, training, kennis en speciale apparatuur ter plaatse, kunnen zij de echtheid van elk onderdeel van uw Rolex garanderen en de betrouwbaarheid op lange termijn.
Als je kijkt naar de grote beleggers op deze wereld, halen ze vaak een rendement van zo'n 10 tot 15% per jaar. En bij Rolex kun je dus je investering zelfs verdubbelen in drie jaar tijd. Een leuk voordeel van het investeren in een Rolex: je kunt je investering dragen. En dus van genieten terwijl je geld kunt verdienen.
Prijsstijging Rolex-horloges
De luxe horlogesector kan op dit moment simpelweg niet genoeg horloges maken om aan de vraag te voldoen, waardoor een prijsstijging onvermijdelijk is. Volgens het blad Professional Watches steeg de waarde van Rolex-horloges gemiddeld genomen 3,4%.
De catalogusprijzen van de meeste modellen varieren tussen 5.000 en 35.000 euro. Een Rolex Oyster Perpetual 31 kost ca. 5.000 euro, de kosten voor een Rolex Day-Date 40 bedragen ca. 35.000 euro.
De kosten voor een Breitling liggen daarbij grofweg tussen 2.000 en 8.000 euro. De klassieke modellen zoals de Colt of de Navitimer 8 met prijzen tussen 2.000 en 3.000 euro zijn aantrekkelijk voor starters. Soms zijn Breitling horloges echter ook te vinden tegen een prijs van ongeveer 1,000 euro.
Met de Chrono24-escrowservice is uw betaling volledig veilig. Nadat u het horloge heeft ontvangen, laten wij het aankoopbedrag nog 14 dagen op onze derdenrekening staan. Zo blijft uw geld veilig tot u zich heeft kunnen overtuigen van de kwaliteit van uw horloge. Pas dan wordt het geld uitbetaald aan de handelaar.