Maar als je het liefst zo snel mogelijk er vanaf bent, dan is harsen de betere keuze. Threaden is ongelofelijk precies, maar duurt langer omdat de haartjes één voor één verwijderd worden. Harsen prikt wel, maar pakt een groter oppervlakte waardoor je sneller van de pijn af bent.
het is hygiënisch omdat je de huid niet aanraakt met de handen. de huid heeft niet te lijden onder de behandeling, zoals dat wel gebeurd bij waxen en harsen. de huid wordt niet onnodig uitgerekt. minder kans op roodheid en daardoor wel geschikter voor de gevoelige huid.
Is waxen slecht voor je huid? "Nee, waxen is juist heel goed voor de huid. Het verwijdert dode huidcellen, waardoor de kans op ingegroeide haren veel minder is dan bij andere ontharingsmethodes."
Je harst of waxt met warme of koude ontharingswas en een spatel of roller. De was strijk je over de plek waar je wilt ontharen, zoals je kaaklijn, wangen, bovenlip of wenkbrauwen zodat de haren aan de was blijven plakken. Vervolgens verwijder je de was door hier hard aan te trekken.
Het voordeel van waxen en harsen is dat je een week of drie plezier hebt van een glad resultaat. En als je de behandeling vaker doet, wordt de beharing zelfs minder. Maar een nadeel is de verhoogde kans op het optreden van hyperpigmentatie. Ofwel pigmentvlekjes ten gevolge van huidbeschadigingen.
Epileren. Misschien wel de meest voor de hand liggende optie: het pincet. Epileer de donsharen boven je lip met precisie. Het haarzakje wordt verwijderd waardoor je gegarandeerd drie weken verlost bent van je 'snor'.
Hoe lang blijven de haren weg na het waxen? Na de eerste behandeling mag je rekenen op minimaal een volle week stoppel en haarvrij. Wanneer je langer waxt, zul je merken dat de haren ook langer willen wegblijven. Denk hierbij aan 2 tot 3 weken haarvrij.
Met een wax behandeling blijft je haar gemiddeld 2 tot 4 weken langer weg. De haren komen zachter en steeds minder terug. Bovendien verdwijnen de dode huidcellen, wat je huid heerlijk zacht en glad maakt.
Epilatie is een haarverwijderingsmethode vanaf de wortel. Net als waxen levert het lang aanhoudende resultaten op. Beide methodes houden 4 weken aan, maar epilatie kan gemakkelijker zijn, omdat je niet hoeft te wachten voordat het haar weer is aangegroeid.
De beste manier om je bovenlip te ontharen is door in ieder geval de hele haar te verwijderen door te epileren of te waxen. Als je de haren afsnijdt (scheren) of laat oplossen (ontharingscreme) net boven de huid, krijg je stoppels. Dat zijn botte haren die goed zichtbaar zijn en ook goed te voelen.
GOED OM TE WETEN. De voordelen van threading zijn eindeloos. Zo is de behandeling ten eerste erg huidvriendelijk en doet het vrijwel geen pijn. Omdat het ook de allerkleinste haartjes verwijdert, hoef je zelf niet meer met je pincet aan de slag tussen twee beurten in.
Epileren met een pincet duurt lang, epileren met draad ofwel threading kan daarentegen binnen een paar minuten. De haartjes die terug groeien zijn ook dunner en minder stug. Een threading professional is gespecialiseerd in deze methode, waardoor het door de snelle en secure manier van werken vrijwel geen pijn doet.
Als je alle haarzakjes eruit trekt, dan hoef je pas na 3 weken weer te epileren. Dit lukt dus veel vrouwen niet en daarom epileren ze elke week. Als je een paar verkeerde haartjes eruit hebt getrokken, kun je daar niets meer aan doen.
Probeer zo weinig mogelijk te epileren! Dit is hét moment om je wenkbrauwen te laten bijgroeien. Epileer alleen midden in en onderaan je wenkbrauwen; eigenlijk gewoon de haartjes die out of place lijken! Kam je haartjes omhoog en knip de puntjes die boven de wenkbrauw komen weg in een rechte lijn.
Threaden is het weghalen van ongewenste haartjes met een touwtje. Vaak wordt deze methode gebruikt voor het verwijderen van ongewenst gezichtshaar, met name bij het ontharen van wenkbrauwen. Het is een hele nauwkeurige behandeling waarbij zelfs de kleinste donshaartjes worden weggetoverd!
Laserontharing is volkomen veilig, mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Normale huidreacties die kunnen voorkomen na een laserbehandeling zijn: roodheid, zwelling en warmte. Deze huidreacties zijn van korte duur en vaak veel minder irriterend dan het scheren of harsen.
Er is geen verschil tussen harsen of waxen. De een noemt het liever harsen een ander geeft de voorkeur aan waxen. Harsen is het Nederlandse woord voor het verwijderen van haren met een al dan niet kleverige substantie. Waxen is afgeleid van het Engelse “to wax”.
Niet je huid aanraken of wrijven na het waxen. Leidt mogelijk tot irritaties en/of infecties. Vermijdt de sauna, heet douchen of baden, totdat de roodheid van de huid is afgenomen. Ga niet direct zwemmen in zout of chloor water.
Dat komt neer op 1 centimeter per maand, en 0.3 millimeter per dag. Bij tieners groeit schaamhaar en okselhaar bijna net zo snel als hoofdhaar. Naarmate je ouder wordt, zal de haargroei geleidelijk vertragen. Ter vergelijking: wimpers en wenkbrauwen groeien gemiddeld 0.16 millimeter per dag.
Waxen is voor de meeste mensen dan ook niet pijnloos, maar wel veel minder pijnlijk dan je misschien zou denken. Eigenlijk heeft waxen onterecht het imago zeer pijnlijk te zijn. Zelfs op gevoelige delen is waxen voor vele goed te verdragen. Bovendien is de pijn die je misschien voelt maar heel kort.
Er zijn ook vrouwen die steevast iedere zes weken naar de schoonheidsspecialist gaan om haartjes te laten harsen, waxen of met de 'touwtjes-methode' te laten verwijderen. Een prima optie voor sommige vrouwen; de huid voelt daarna heerlijk glad aan en het duurt weer een paar weken voordat de haartjes zichtbaar zijn.
De laser kan ongewenste haren effectief en veilig verwijderen, mits deze donker en dik genoeg zijn. Na iedere behandeling zullen de haren minder en dunner worden. Afhankelijk van de haren en de huid zijn er gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig. Tussen de behandeling zit 6 tot 8 weken.