De beste prestaties op nat zijn van de Continental, daarna komen de Pirelli en de Michelin Pilot Sport 4. Alle 3 presteren bovengemiddeld goed op alle natte testonderdelen, met uitzondering van aquaplaning dwars, daar zijn ze gemiddeld.
En dat doen ze: banden van Continental krijgen regelmatig het verdict toppresteerder in onafhankelijke tests en we werden al een aantal keer verkozen tot beste bandenmerk door de Duitse automobielassociatie ADAC en erkende magazines zoals AutoBild en AutoZeitung.
A-merk autobanden (ook wel premium autobanden genoemd) als Michelin, Pirelli en Continental zorgen voor meer comfort, veiligheid en duurzaamheid. Deze banden genieten doorgaans een lagere rolweerstand waardoor de auto minder brandstof verbruikt en zijn ten opzichte van een B-merk band minder gevoelig voor slijtage.
Sinds 2015 is Michelin bij meer dan Europese 60 bandentesten als winnaar uit de bus gekomen dankzij de hoge prestatieniveaus van onze banden. Michelin is door het tijdschrift AUTO BILD uitgeroepen tot 'Zomerbandenfabrikant van het jaar 2020' en 'Winterbandenfabrikant van het jaar 2020'.
De Falken ZIEX ZE310 Ecorun is de beste op droog wegdek. De Continental PremiumContact 6 en de Nokian Wetproof scoren bovengemiddeld op droog. De beste uit de test op nat wegdek is de Continental PremiumContact met op de hielen de Goodyear EfficientGrip Performance 2.
Leeftijdslimiet van banden: de 10-jarige drempel
Als uw banden 10 jaar na hun productiedatum nog niet zijn vervangen, raadt Michelin aan om ze als voorzorgsmaatregel door nieuwe banden te vervangen. Deze aanbeveling is ook van toepassing op reservebanden.
Premium bandenmerken
De bovengemiddelde kwaliteit blijkt onder meer uit de goede scores in tests door organisaties en autotijdschriften. Populaire premiummerken zijn: Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin, Nokian Tyres, Pirelli, Vredestein en Yokohama.
Banden in het A-merk segment
Door de allerlaatste technologische ontwikkelingen zijn A-merken er op gericht om de bestuurder comfort en veiligheid te bieden op de weg. Tevens slijten banden in dit segment minder snel en hebben ze vaak een lagere rolweerstand waardoor de auto minder brandstof verbruikt.
Volgens de ANWB is de Michelin overtuigend de testwinnaar. In de zomer zit deze band op het niveau van een goede zomerband. Op nat wegdek presteert de band zowel in warme zomerse als in koude winterse omstandigheden goed, maar op sneeuw heeft de CrossClimate niet het niveau van een echte winterband.
Bent u op zoek naar de welbekende A-merken voor een scherpe prijs? Deze kunt u allemaal vinden in ons assortiment. Voor een uitgebreid aanbod in A-merken als Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Hankook, Michelin, Pirelli en Vredestein kunt u bij ons terecht.
MICHELIN heeft bandenmerken op instapniveau zoals BF Goodrich, Uniroyal en Kleber. Bridgestone is eigenaar van Firestone, Continental heeft geïnvesteerd in het merk General Tire en Goodyear heeft zich gewend tot Falken.
De Continental AllSeasonContact presteert beter in weerstand tegen aquaplaning, droog weggedrag en natte bochtendynamiek, terwijl de GoodYear Vector 4Seasons Gen-3 uitblinkt in droog weggedrag, weerstand tegen aquaplaning en natte wegligging.
Beide banden worden aanbevolen door hun respectievelijke fabrikanten, waarbij de Bridgestone-band uitblinkt in droge remmen en brandstofefficiëntie, terwijl de Continental-band uitstekende natte prestaties en algemeen evenwicht biedt.
„Het A-merk is zeker weten niet altijd gezonder dan de variant van het B-merk”, vertelt Bot. „Het enige verschil tussen de producten van de A- ten opzichte van de B-categorie is dat de A-variant een marketingstrategie heeft. Dit is daarom ook de reden waarom deze duurder in de schappen ligt”, weet ze.
Grote winnaar werd de Kumho Ecsta HS51, op het erepodium gevolgd door de Continental PremiumContact 6, de Semperit Speed-Life 3, de Debica Presto HP2 en de Bridgestone Turanza T005.
Kleber autobanden zijn betrouwbaar, veilig en hebben een correcte en geruisloze wegligging. De fabrikant - die overgenomen is door Michelin - drukt nog altijd zijn eigen stempel op de productie van de banden.
Continental kan terugblikken op een succesrijke geschiedenis, die teruggaat tot 1871, toen de onderneming werd opgericht in het Duitse Hannover. Overal waar mensen streven om hun mobiliteitsideeën tot realiteit te maken, staan we klaar om ze te helpen.
Nee, Michelin is geen eigenaar van Hankook.
Terwijl de Hankook band uitblinkt in sneeuwprestaties en geluidsvermindering, toont het Vredestein model beter algehele handling, remmen en comfort. Al met al zijn zowel de Hankook Kinergy 4S2 H750 als de Vredestein Quatrac sterke kanshebbers op de all-round bandenmarkt.
Belangrijk om te weten is dat de drie kleuren de volgende eigenschappen hebben: Rode band: dit is de meest zachte band (de 'soft'). Op deze band kan je het hardst rijden, maar deze slijt ook het snelst.
Voor een gemiddelde auto, bij normaal gebruik, moet u denken aan 30.000 - 40.000 voor de voorbanden. Achterbanden gaan in veel gevallen wat langer mee. Vraag desnoods naar de profieldiepte.