WhatsApp beta: als eerste de nieuwste functies. Voordat nieuwe versies van WhatsApp worden uitgebracht, moeten de functies eerst worden getest. Daarvoor is er een speciale bètaversie van WhatsApp beschikbaar die jij ook heel simpel kunt downloaden.
'Er is onvoldoende ruimte op het apparaat'
Als je WhatsApp niet kunt installeren vanwege onvoldoende ruimte op je apparaat, probeer dan de gegevens en cache van Google Play Store te wissen: Ga naar Instellingen op je apparaat en tik op Apps en meldingen > Google Play Store > Applicatie-info > Opslag > CACHE LEGEN.
Als bètatatester van YouTube kun je de YouTube-app normaal gebruiken. Zo kunnen we YouTube voor alle gebruikers en creators verbeteren en stabieler maken.
YouTube is gratis in Google Play te downloaden, en wordt vrijwel altijd voorgeïnstalleerd op Android-apparaten.
Als u een bepaalde auteur leuk vindt, kan het de moeite lonen een gratis abonnement te nemen. Ingewikkeld? Nee, een simpele klik is al voldoende.
Als je thuis bent, of ergens anders waar een gratis wifi-verbinding is, verstuur je de berichten gratis. Zit je op een plek zonder wifi, dan gebruik je de 4G-internetverbinding van je mobiel. Dan is een WhatsApp-bericht versturen niet helemaal gratis, maar kost het meestal toch nog minder dan het zenden van een sms.
Op 19 februari 2014 nam het Facebook de diensten van WhatsApp Messenger over voor een bedrag van 19 miljard dollar. WhatsApp kun je momenteel gebruiken op telefoons, Mac en op Windows-pc om berichten te versturen, te videobellen, stickers te versturen en nog veel meer.
Welke telefoons werken straks niet meer met WhatsApp? Als jouw Android op Androidversie 4.1 (Jelly Bean) of hoger, dan zit je goed. Voor alle telefoons met een oudere Androidversie, dus Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich), stopt per 1 november 2021 de WhatsApp-ondersteuning.
Heeft u een Android-toestel? Dan kunt u WhatsApp niet meer gebruiken als uw toestel draait op Androidversie 4.0.3 (Ice Cream Sandwich) of lager. Voor u stopt per 1 januari 2021 de WhatsApp-ondersteuning.
Nieuwe functies en mogelijkheden zorgen ervoor dat apps steeds beter worden en moderne hardware nodig hebben. Maar die versnelling heeft ook een nadeel: oudere smartphones gaan er ook sneller uit. Vanaf 2021 zullen een nieuwe lijst met smartphones geen WhatsApp-ondersteuning meer ontvangen.
WhatsApp verdwijnt in 2021 op flink wat smartphones. Dat zijn vooral de oudere toestellen, waarop de nieuwe versies niet meer kunnen werken. Dat komt omdat de telefoon op een ouder besturingssysteem draait dat niet meer ondersteunt wordt. Heb je een nieuwere telefoon, dan heb je voorlopig geen problemen.
Een tekstbericht kost je bijna niets. Dit is zo'n 1 à 2 KB per bericht. Dat betekent dat je binnen 1 MB zo'n 500 tot 1000 tekstberichten kunt versturen. Stuur je ook vaak foto's via Whatsapp, dan lopen de kosten al wat verder op.
Sms-berichten zijn niet specifiek beveiligd. Ze worden wel verzonden en ontvangen via een afgeschermd netwerk. Het betekent niet dat jan en alleman uw berichtjes kan aftappen, maar wel dat er geen speciale techniek wordt gebruikt om het sms-verkeer te versleutelen. Voor normaal gebruik is sms prima geschikt.
Er is geen enkele manier om te weten te komen of iemand naar je profiel op WhatsApp kijkt. De ontwikkelaars hebben een dergelijke functie simpelweg niet in de app gezet, en apps die beweren dat ze jou die info wel kunnen geven zijn onbetrouwbaar.
Door een gesprek te dempen, worden er geen notificaties verstuurd bij binnenkomende berichten. De optie wordt doorgaans gebruikt bij drukke groepsgesprekken waar meerdere mensen in chatten. De dempknop zit al langer in WhatsApp, maar kon alleen tijdelijk worden ingeschakeld.
Een abonnement op YouTube Premium kost in Nederland en België 6,99 euro per maand.
YouTube Premium Lite kost 6,99 euro per maand. Daarmee is het goedkoper dan een regulier Premium-abonnement, waarvoor je 11,99 euro per maand betaalt. Met Premium Lite kunnen YouTube-gebruikers naar video's kijken zonder dat die steeds onderbroken worden door advertenties.
Met YouTube Premium kun je miljoenen video's bekijken zonder onderbrekingen door advertenties vóór en tijdens een video (inclusief overlay-advertenties). Ook zie je geen banneradvertenties of zoekadvertenties van derden. Je kunt in content nog wel branding of promoties tegenkomen die de creator heeft ingesloten.
WhatsApp meldt dat het vanaf 1 november alleen smartphones met iOS 10 of nieuwer en Android 4.1 of nieuwer ondersteunt. Gebruikers van oudere, niet-ondersteunde telefoons wordt aangeraden over te stappen op nieuwere smartphones. WhatsApp is vanaf 1 november niet meer te gebruiken op onder meer de iPhone 4 en 4S.