Ben je op zoek naar raamfolie waar je niet doorheen kunt kijken maar wat wel al het licht doorlaat? In deze categorie staan anti inkijk folies welke wel het licht van buiten doorlaten, maar wat naar binnen of buiten kijken vrijwel onmogelijk maakt. Het anti inkijk folie wordt ook wel privacy folie genoemd.
De sputter-coated folie verkleurt niet en vervormt niet. Je kunt daardoor inderdaad normaal naar buiten kijken. Je merkt er niets van. Doordat de raamfolie veel van het felle licht tegen houdt kun je vaak zelfs veel beter naar buiten kijken.
HR++ glas is gevoelig voor hoge temperaturen. Plaats je toch warmtewerende of zonwerende raamfolie aan de binnenkant (en dus op de coating) van het HR++ glas, dan kan het glas de warmte niet kwijt. De kans op een thermische breuk is dan groot. Ook bij andere soorten raamfolie is waakzaamheid geboden.
De spiegelfolie reflecteert overtollig zonlicht weg van het glas, waardoor het supereffectief is. Het stopt ook 99% van het UV-licht, waardoor uw kunstwerken, gordijnen en meubels niet verkleuren. Lees meer> over UV-werende folie.
Raam moet glad en vetvrij zijn
Ontvet het raam daarom goed. Dit kun je doen met een middel dat geschikt is om te ontvetten en die op een raam te gebruiken is. Ook is het belangrijk dat het oppervlak glad is. Wanneer de ondergrond niet glad is, zal het folie ook loslaten.
De kostprijs voor Smart Folie is ongeveer € 250 per per vierkante meter, daarnaast komen nog transformator en montage kosten bij. De kostprijs voor Smart Glas is iets duurder € 1300 per per vierkante meter.
Raamfolie of plakfolie is waarschijnlijk de bekendste manier om je privacy te verhogen en inkijk via je raam te vermijden. Hang het op ooghoogte om vervelende blikken in je woonkamer te voorkomen of kies voor een decoratief element. Er is erg veel keuze op de markt en het is bovendien makkelijk zelf aan te brengen.
Jaloezieën als raambekleding tegen inkijk
Je kunt de opening tussen de lamellen namelijk zelf regelen. Dit maakt dat jaloezieën uitermate geschikt zijn als raambekleding tegen inkijk. Je kunt overigens kiezen uit houten jaloezieën, kunststof jaloezieën en aluminium jaloezieën.
Jaloezieën
Het voordeel van jaloezieën is dat de lamellen kantelbaar zijn waardoor je zelf de inkijk en lichtinval kunt bepalen. Door de lamellen te kantelen beperk je de lichtinval en krijg je meer privacy. Wil je zowel voldoende daglicht als privacy hebben, kantel de lamellen dan half.
HR, HR+ en hoger glas mag niet aan de binnenzijde geplakt worden met (donkergetinte) zonwerende raamfolie. Doordat er in het HR++ glas een flinterdunne ' zonwerende laag ' zit werkt dit elkaar tegen. Dit kan lijden tot een thermische breuk. HR, HR+ en HR++ glas mag dus alleen aan de buitenzijde geplakt worden.
Het verschil tussen HR, HR+, HR++ en HR+++glas
HR+ glas: dubbel glas met coating en een edelgasvulling (U-waarde ± 1.6) HR++ glas: dubbel glas met een verbeterde coating en een edelgasvulling (U-waarde ± 1.2) HR+++ glas of triple glas: driedubbel glas met coating en edelgasvulling.
Zonwerend dubbel glas HR++, Energiebesparend
Door het Hoog Rendement glas bereikt het glas ook een hoge isolatiewaarde. Afhankelijk van de samenstelling kan dit glas ook een hogere veiligheid en UV werende werking hebben dan normaal dubbel glas.
Je gaat als volgt te werk: verwarm het plakfolie met een föhn. Begin in een hoekje zodat deze loslaat en je het plakfolie voorzichtig los kan trekken van de achtergrond. Föhn vervolgens verder onder het deel dat los is geraakt en trek zo voorzichtig het plakfolie verder los.
One-way vision folie is een populair middel om objecten mee te decoreren. Doordat one-way-vision folies zorgen voor een eenzijdige doorkijk, zijn deze ideaal voor toepassingen waar wel naar buiten, maar niet naar binnen gekeken kan worden.
Wat is spiegelfolie? Spiegelfolies is een soort raamfolie. Spiegelfolie heeft een spiegelend uiterlijk en is om de warmte en/of schittering van de zon buiten te houden. Er zijn ook folies die niet spiegelen en toch warmte tegen houden.
Gordijnen (nemen ruimte in maar geven tegen normale kosten wel direct sfeer en zijn geluidsdempend) Rolgordijnen tegen de muur erboven (goedkoop maar vaak niet heel mooi) Rolgordijnen op de kozijnen (Mooier,strakker maar wel wat duurder dan de optie hierboven) Jaloezieën (Mooi, subtiel maar nog kostbaarder vaak)
Inbetweens zijn gordijnen waardoor je wel naar buiten, maar niet naar binnen kunt kijken. Ze zitten qua stofdikte tussen overgordijnen en vitrage in en zijn daarmee lichtdoorlatend zonder inkijk.
De beste gordijnen voor kleine ramen zijn eigenlijk geen gordijnen. Een gordijn voor een klein raam kan grof overkomen en geeft mogelijk niet het juiste accent aan je interieur. Een mooiere optie zijn bijvoorbeeld een rolgordijn of horizontale jaloezieën. Hierbij behoud je een ruimtelijke uitstraling.
Bij goed onderhoud gaat professioneel aangebrachte folie binnenshuis tot wel 20 jaar mee. Buitenshuis aangebrachte glasfolie kan tot wel 10 jaar meegaan, dit is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden.
Statische raamfolie aanbrengen
Spuit met een plantenspuit je raam goed vochtig. De folie hecht namelijk beter door statische elektriciteit in combinatie met water. Maak eerst het glas en de raamfolie nat met water. Je kunt gebruik maken van een plantenspuit.
Wat is het verschil tussen statische folie en zelfklevende raamfolie? Zelfklevende folie is permanent en voorzien met een lijmlaag aan de achterkant van de folie. Statische raamfolie hecht zich, zonder dat je daar al te veel voor hoeft te doen, makkelijk aan het raam of elk ander glad oppervlak dat je wenst.
Zonwerend glas is glas dat is voorzien van een zonwerende coating. Deze coating zorgt ervoor dat het zonlicht geabsorbeerd of weerkaatst wordt. Hierdoor filtert zonwerend glas tot wel 60 procent van de warmte in vergelijking met standaard dubbel glas.
Het statische raamfolie kan aangebracht worden op dubbel glas, maar ook op HR+ en HR++ glas. Wanneer het om een getinte ruit gaat, mag het folie niet op de getinte zijde van het raam aangebracht worden.