American fritessaus is gemaakt van mosterd, uienpoeder en kruiden als peterselie of dille. Het is een zoete, kruidige variant van mayonaise.
water, raapolie, azijn, suiker, maiszetmeel, peterselie 2,4%, mosterd (water, mosterdzaden, azijn, specerijen), vrije uitloop eigeel, gemodificeerd maiszetmeel, zout, verdikkingsmiddel: guarpitmeel, voedingszuur: melkzuur, knoflook, conserveermiddel: kaliumsorbaat, kleurstof: riboflavine, natuurlijk aroma, specerijen, ...
Waar deze saus zijn naam aan te danken heeft, is niet helemaal duidelijk. Het kan zijn omdat McDonald's een Amerikaans bedrijf is.Ook kan het een marketingtruc zijn, want made in America doet het nou eenmaal (bijna) altijd goed.
Amerikaanse fritessaus met peterselie. Dé originele Amerikaanse fritessaus met een verfijnde kruiding op basis van peterselie.
Vanaf vandaag, dinsdag 4 juli 2023, kan je in de filialen van McDonald's voor de eerste keer ooit een fles Big Mac-saus kopen. Het gaat om flessen van 250 ml, waarmee je dus ook thuis kan genieten van de saus, zonder de rest van de burger.
De McDonald's McChicken wordt geserveerd met een lekker frisse sandwichsaus. Het recept voor de saus is speciaal voor McDonald's ontwikkeld en wordt wereldwijd op al onze McChickens geserveerd.
In de overige restaurants wordt gewerkt met andere leveranciers. In de rest van de wereld zal de wijziging duidelijker merkbaar zijn. Daar wordt in de meeste filialen Heinz gebruikt. In de Amerikaanse media worden ketchupfabrikanten DelMonte en Hunt's genoemd als nieuwe leverancier voor McDonald's.
Naast België en andere Europese landen waar de frikandel een bekende Nederlandse 'delicatesse' is, heeft de frikandel ook de Atlantische oceaan over weten te steken. In Boston verkopen ze bij restaurant Saus frikandellen ondergedompeld in cheddarsaus met geraspte cheddar er bovenop.
Als alleen naar het resultaat van het smaakpanel wordt gekeken wint Remia met glans. Met een 7,2 eindigt de huismerksaus van Albert Heijn boven de Hollandse Fritessaus van Gouda's Glorie(7,1), Mayolijn van Remia (7,1), Hollandse Fritessaus halfvol van Gouda's Glorie (7,0) en Hollandse Mayosaus van Gouda's Glorie (6,9).
Remia Fritessaus Classic is wederom als Lekkerste Getest! Meerdere keren al mochten we ons 'De Enige Echte' in Nederland noemen. Ook vorig jaar is er een onderzoek geweest en scoorde de Fritessaus Classic weer het beste op smaak, en daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee.
Een krachtige saus met een goed doorsmakende tomatenbasis en een verfijnde kruidenmengeling. Deze Americain saus is een ware ode aan de krachtige westerse smaken.
Mayonaise is met afstand de ongezondste keuze, al hebben we één factor onbesproken gelaten: zout. Op dat vlak scoort mayonaise verrassend beter dan de andere sauzen. Ook belangrijk, maar de eindrangschikking is als volgt. Ketchup is dus de gezondste keuze over je patat.
Halvanaise bevat de meeste calorieën, namelijk 80 kcal per eetlepel. Fritessaus en yogonaise bevatten respectievelijk 59 en 56 calorieën per eetlepel. De laatste twee genoemde sauzen zijn dus betere keuzes gezien het aantal calorieën.
Wat is 'gezonder'? Wie louter calorieën telt kan het beste gaan voor fritessaus. Daar zitten minder calorieën in. Fritessaus bevat per 20 gram, 1 eetlepel, 5, 5 gram vet en 1,4 gram suikers en mayonaise bevat 14, 3 gram vet en 0,7 gram suikers per 20 gram.
Wettelijk is in Nederland vastgelegd dat mayonaise minimaal 70% vet en ten minste 5% eigeel bevat. Producten zoals fritessaus en halvanaise bevatten minder dan 70% vet en mogen daarom geen mayonaise worden genoemd. Door het lagere vetgehalte in deze sauzen, zijn de smaak en structuur ook anders dan mayonaise.
Mayonaise bevat per 100 gram 665 kcal en 71,5g vet terwijl fritessaus per 100 gram "slechts" 295 kcal bevat met 27,5g vet. Mensen die dus op hun gewicht willen letten of willen afvallen kunnen beter voor fritessaus kiezen vanwege de voedingswaarde.
Wil je zo min mogelijk vetten binnen krijgen wanneer je mayonaise eet dan kun je het beste gaan voor de Heinz Seriously Good mayonaise light óf de Calvé mayonaise licht & romig. Close call. De meeste vetten vind je in de AH Biologisch Halvanaise, waar waarschijnlijk ook het hoge aantal calorieën vandaan komt.
Hollandse, Belgische en Franse mayo: het verschil
Hollandse mayonaise smaakt zoet, Belgische zuur en in Frankrijk komt de mosterd het duidelijkst naar voren. Het verschil zit 'm in de soort mosterd - in de Franse zit Dijon - en de toevoeging van suiker. Dat laatste ontbreekt in de Belgische variant.
Volgens de jury van het AD is de Zaans mayonaise van van Wijngaarden dus de lekkerste mayonaise. De mayonaise heeft een prima zuurtje, romig, smeerbaar en lekker. Gezien het hoge cijfer is de uitslag unaniem.
frikandel {de}
minced-meat hot dog {znw.}
25 frikandellen in een half uur
Vijfentwintig frikandellen binnen een halfuur eten en dan ook nog deze kingsize portie twintig minuten binnen zien te houden. Die prestatie leverde de 22-jarige Kevin van Ooijen uit Oss in 2015 in Schiedam. Van Ooijen mocht zich een jaar lang wereldkampioen frikandellen eten noemen.
Het begon allemaal in 1954 toen de eerste frikandel werd geïntroduceerd in de Nederlandse stad Dordrecht. Gerrit de Vries maakte toentertijd gehaktballen die hij vervolgens verkocht aan de horeca. Veel mensen waren groot liefhebber van zijn ronde gehaktwonderen.
We gebruiken voornamelijk vlees van melkkoeien. OSI Food Solutions uit Günzburg (Duitsland) maakt hamburgerschijven van het rundvlees. In de fabriek wordt al het vlees gecontroleerd op kwaliteit. Alleen vlees dat 100% aan de McDonald's normen voldoet, wordt verder verwerkt.
De mcnuggets, bestaat voor 50% uit separator vlees en de andere helft zijn smaak en conververingsmiddelen…..
Het aller populairst zijn namelijk de frietjes. Ja, eigenlijk ook wel heel logisch. Die zitten natuurlijk bij elk menu én zijn gewoon hartstikke lekker.