Voor het uitoefenen van het beroep van nagelstylist heb je geen speciale opleiding nodig. Belangrijk is dat je klanten tevreden zijn met het resultaat, het draait om vakmanschap. Branchevereniging Het Nagelgilde is opgericht met als doel het vak nagelstylist te professionaliseren tot een volwaardige ambacht.
Salaris en Arbeidsvoorwaarden Nagelstylist
Het gemiddelde loon van een Nagelstylist in loondienst ligt tussen de € 1400 en de € 2600 bruto per maand.
Het opbouwen van een goede verstandhouding met een klant is belangrijk. Ook is het belangrijk dat je als nagelstylist over de juiste – veilige – technieken beschikt. Je moet bekwaam zijn in het veilig uitvoeren van chemische behandelingen zoals het aanbrengen van gellak en extensions.
Deelnemers aan de geaccrediteerde opleiding voor nagelstyling ontvangen na afronding een diploma op NLQF niveau 3, wat gelijk staat aan mbo niveau 3. Dit niveau is Europees erkend waardoor je ook in andere landen je niveau kunt aantonen.
Welke basistools heb je nodig? Voor een behandeling gebruikt een nagelstylist diverse materialen. De belangrijkste zijn een nagelschaar, frezen, nagelvijl, UV lamp, LED lamp, handdoeken, wattenschijfjes, alcohol en aceton.
De BIAB-nagels blijven 3 tot 4 weken zitten. Je kunt de behandeling blijven herhalen, zo vaak je wilt. Let op: het moet wel, net als gellak, professioneel eraf gehaald worden in een salon.
Nagelstyliste is een vrij beroep. Dit betekent dat het beroep nog niet erkend wordt door de overheid en er daarom ook nog geen door de overheid erkende diploma's zijn. De markt is op dit moment dus vrij waardoor je goed moet opletten om het kaf van het koren te kunnen onderscheiden.
Diensten met 9% btw.
Iedereen kan nagelstyliste worden. Het is een toegankelijke beroep.
Een nagelstyliste dient ook te kunnen beoordelen of een nagel misschien medische verzorging nodig heeft, zodat zij de klant kan doorsturen naar een arts of dermatoloog. Bij een aandoening als onycholyse, het loslaten van de nagelplaat van het nagelbed, is het beter om geen kunstnagels te plaatsen.
Wees dus verstandig en denk goed na voordat je in deze salons kunstnagles laat plaatsen. Mijn advies : Wacht met het zetten van kunstnagels tot dat je 16 jaar oud bent, liever nog tot 18.
Bij gelnagels wordt er een kant en klaar stofje op de nagels gelakt. Door middel van een UV-lamp dient het vervolgens uit te harden en vast te blijven zitten. Je hebt de mogelijkheid om de nagels alleen te verstevigen en/of te verlengen. In geval van verlenging zal er gebruik worden gemaakt van een kunstnagel.
Deze Manicure verzorgt een cosmetische behandeling van de handen en nagels. Het doel van een Manicure is dat de huid van de klant wordt gekalmeerd en kan ontspannen door middel van verschillende soorten oliën en/of lotions. Tevens worden de nagels verzorgd en de nagelriemen teruggeduwd.
Een nagelstylist is gespecialiseerd in het verzorgen en mooier maken van de nagels. Het ligt aan de kwaliteit nagels en wensen van de klant wat voor soort behandeling je gaat uitvoeren. De taak van de nagelstylist is het verbeteren van de nagelkwaliteit.
Klanten behouden door ze te belonen
Bijvoorbeeld met een kortingsactie voor trouwe klanten, die je ook in de nieuwsbrief kunt meenemen. Een andere manier om klanten te belonen zou kunnen zijn om te starten met een spaarsysteem. Bijvoorbeeld een stempelkaart of hou het automatisch bij in de salonsoftware.
Eigenlijk is het heel simpel: een solarnagel is een bepaalde type acrylnagel die binnen een kwartier droogt. Solar is dus heel wat anders dan gellak. De term 'Solar' komt oorspronkelijk van het merk CND (Creative Nail Design), die eerder al de Solar Oil en Shellac op de markt brachten.