Wat in plaats van de pil?

In het kort
Een voorbehoedmiddel voorkomt dat je zwanger wordt. Bekende voorbehoedmiddelen: de pil, het spiraaltje en het condoom. Andere voorbehoedmiddelen: de prikpil, het hormoonstaafje, de hormoonring en de hormoonpleister. Welk middel bij jou past, hangt af van wat je belangrijk vindt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Welk anticonceptiemiddel heeft de minste hormonen?

Je bent op zoek naar een voorbehoedmiddel zonder hormonen. Je kunt dan in deze tabel kijken wat het beste bij jou past. De huisarts kan je helpen bij je keuze. Let op: van alle voorbehoedmiddelen zonder hormonen beschermen alleen de koperspiraal en sterilisatie goed tegen zwangerschap.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Welke anticonceptie is het beste voor de gezondheid?

De anticonceptiepil is GEEN medicijn

(Hierop zijn uiteraard uitzonderingen, zoals de noodzaak om zeer ernstige endometriose in de acute fase een halt toe te roepen.) Het is de hopeloze enige keus van de reguliere geneeskunde: heb je als vrouw hormonale klachten, ga dan aan de pil.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vanderpigge.nl

Welke anticonceptie heeft de minste bijwerkingen?

De minipil bevat minder hormonen dan de anticonceptiepil en heeft dus ook minder bijwerkingen. Je mag de minipil gebruiken als je geen oestrogeenhormoon mag innemen, bijvoorbeeld omdat je net bevallen bent en borstvoeding geeft. Als je stopt met het gebruik van de minipil kun je onmiddellijk daarna zwanger worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op artsenzorg.nl

Wat is natuurlijke anticonceptie?

Alle natuurlijke methoden van anticonceptie zoals de kalendermethode, temperatuurmethode, methode volgens Billings en Natural Family Planning zijn erop gericht geen geslachtsgemeenschap te hebben op vruchtbare dagen. Belangrijk is dus dat je die dagen in de cyclus leert herkennen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cm.be

Hoe werkt de pil?

37 gerelateerde vragen gevonden

Waarom zou je stoppen met de pil?

Wanneer je met de pil stopt zou het kunnen dat deze klachten verdwijnen. Je hebt minder last van stemmingswisselingen. Weg met die vervelende stemmingswisselingen! Vanaf nu af aan voel je je minder down, maar een stuk zelfverzekerder en energieker, alsof je de hele wereld aan kunt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cosmopolitan.com

Hoe word je niet zwanger zonder pil?

Als je niet zwanger wil worden, gebruik dan een voorbehoedmiddel. Bekende voorbehoedmiddelen zijn: de pil, het spiraaltje of condooms. Andere voorbehoedmiddelen die goed beschermen tegen zwanger worden zijn: de prikpil, het hormoonstaafje, de hormoonring of de hormoonpleister.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Welke pil maakt je niet dik?

Combinatiepillen die het progestageen drospirenon bevatten zouden minder gewichtstoename veroorzaken. Bij drospirenon bevattende pillen wordt er minder vocht vastgehouden en is er minder kans op gewichtstoename en bloeddrukstijging, al is dit nog niet overduidelijk aangetoond.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pilonline.nl

Kun je depressief worden van de pil?

Veel vrouwen vragen zich af of de pil hen depressief maakt. Dit is al vaak onderzocht, maar voorlopig vinden onderzoekers geen duidelijk verband in vergelijkende studies. Een nieuwe studie bij jonge vrouwen brengt daar geen verandering in, tenzij bij meisjes van 16 jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidenwetenschap.be

Welke pil geeft geen gewichtstoename?

De hormoonspiraal, prikpil en het implantatiestaafje veroorzaken niet meer gewichtstoename dan andere anticonceptiva. Deze anticonceptiemiddelen met enkel progestagenen stonden erom bekend dat ze meer gewichtstoename veroorzaken dan combinatiepreparaten van oestrogeen en progestageen, zoals de pil.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op henw.org

Welke pil boven de 40?

Een alternatief voor vrouwen die nog wel graag anticonceptie gebruiken na hun 50e is over te stappen op methoden die alleen progestageen bevatten, zoals de anticonceptiepil met alleen progestageen, het anticonceptiestaafje of een hormoonspiraaltje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anticonceptie.nl

Wat is beter een spiraal of de pil?

Bij de pil is, als je deze trouw slikt, de kans op zwangerschap 0,3 procent, bij de hormoonspiraal 0,2 procent en bij de koperspiraal (zonder hormonen) 0,6 procent. Ze verschillen dus niet zoveel." "Maar", zegt Kalmijn, "de combinatie van anticonceptie én een condoom is altijd het beste.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op trouw.nl

Waarom spiraal ipv pil?

Vijf jaar beschermd

Een spiraaltje wordt een keer ingebracht, waarna je vijf jaar lang niet meer aan voorbehoedsmiddelen hoeft te denken: net als bij de pil is de kans op een zwangerschap miniem. Ben je ouder dan veertig, dan kan een spiraal nog langer blijven zitten, omdat je boven die leeftijd minder vruchtbaar bent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op womenshealthcarecenter.nl

Is minipil beter dan gewone pil?

De minipil beschermt je heel goed tegen zwangerschap. Even goed als de gewone pil. De kans is heel klein dat je toch zwanger wordt. Van de 1000 vrouwen die de minipil slikken, worden minder dan 5 per jaar toch zwanger.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Hoe lang duurt het voordat de pil uit je lichaam is?

Het duurt ongeveer een maand voordat alle hormonen van de pil uit je lichaam zijn. Maar het kan veel langer duren voordat je lichaam haar hormoonhuishouding weer normaal heeft en er een eisprong optreedt. Gedurende een aantal maanden, tot wel een jaar, kan je menstruatie erg onregelmatig zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op babyopkomst.nl

Welke pil geeft geen stemmingswisselingen?

Oestradiol maakt in de hersenen namelijk serotonine vrij. Serotonine is een stofje waar je je gelukkig en opgewekt door voelt. De psychologen schrijven dat minder oestradiol zorgt voor minder serotonine, en dus minder gelukzalige gevoelens. De pil rommelt niet alleen met oestradiol.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op quest.nl

Wat doet de pil met je emoties?

Maar het lichaam van vrouwen aan de pil maakt minder estradiol aan. “In theorie kan dat leiden tot minder serotonine, waardoor je je minder vrolijk voelt. Bij weinig estradiol zijn de prefrontale cortex en amygdala – hersengebieden waarmee je angsten onder de duim houdt – minder actief.”

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nemokennislink.nl

Wat is de meest gebruikte pil?

De anticonceptiepil die het meest wordt gebruikt, is tijdelijk niet meer leverbaar in de apotheek. Dit is de combinatiepil met ethinylestradiol/levonorgestrel 0,03/0,15 mg. Deze pil wordt zonder merknaam verkocht of onder de merknaam Microgynon 30 of Stediril 30.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Hoeveel kilo kom je aan door de pil?

Het korte antwoord is: nee, dit is geen directe bijwerking van de pil. Wetenschappelijk onderzoek heeft tot nu toe niet kunnen bewijzen dat gewichtstoename een direct gevolg is van de pil.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jasperalblas.nl

Hoeveel val je af als je stopt met de pil?

Val je af als je stopt met de pil? Het is niet met zekerheid te zeggen of je afvalt door te stoppen met de pil. Ieder lichaam reageert namelijk anders op een plotselinge verandering in de hormoonhuishouding. Sommige vrouwen merken niets en andere vrouwen merken fysieke en/of mentale veranderingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fitchannel.com

Hoe groot is de kans op gewichtstoename bij de pil?

Uit de resultaten van de onderzoeken waarin een combinatiepil werd vergeleken met placebo bleek géén significante gewichtstoename.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op henw.org

Wat is de veiligste seks?

Geslachtsgemeenschap (penis in de vagina) en anale seks met een condoom zijn veilig. Dat geldt ook voor strelen, tongzoenen, kussen, knuffelen, masseren, masturberen of elkaar met de hand bevredigen. Ook orale seks (pijpen) met een condoom is veilig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op opvoeden.nl

Kun je zwanger worden van jezelf?

Zelf insemineren betekent zelf sperma inbrengen in de vagina zonder dat er sprake is van gemeenschap. Dit kan in de thuissituatie worden gedaan, omdat het zaad daarbij niet in de baarmoeder gebracht hoeft te worden. Hier treft u instructies aan hoe u dit het beste kunt uitvoeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lumc.nl

Kan je na 1 keer onveilige seks zwanger worden?

Het is een vaak gehoorde fabel dat je niet zwanger kunt worden wanneer je voor het eerst onbeschermde seks hebt. Dit is helemaal niet waar. Er is altijd een kans dat je zwanger wordt als je onbeschermde seks hebt, zelfs als het de eerste keer is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.clearblue.com

Wat zijn de nadelen van een spiraal?

Spiraaltjes veroorzaken meer vaginale afscheiding. Je kunt je menstruatie niet zelf regelen. Het spiraaltje beschermt niet tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's). Een koperspiraaltje kan hevige en langere maandstonden uitlokken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidenwetenschap.be

Populaire vragen