Als de CPU en de grafische processor hard werken, kan de laptop slechts 2-3 uur meegaan. Wanneer gaming laptops echter op batterij werken en alleen voor lichte toepassingen worden gebruikt, kunnen ze 4 tot 8 uur meegaan. Het is nog steeds niet zo lang als de accu van de meeste notebooks.
Als je bijvoorbeeld vaak een dag lang onderweg bent voor je werk wil je het liefst niet continu op zoek zijn naar een stopcontact om je laptop op te laden. Kies daarom voor een laptop met een batterijduur van minimaal 8 uur. Dan hoef je je ook niet per se druk te maken of je de oplader wel bij je hebt.
Een vervangende accu koop je bij ons al vanaf € 36,95. Je weet daarbij zeker dat wij de kwaliteit van het product hebben gecontroleert en dat de accu in jouw laptop past.
Gebruik de spaarstand
Gebruik een energiebespaarstand om de laptop na een korte tijd in hibernate (winterslaap) of stand-by te laten gaan. De verlichting van het scherm vraagt ook veel energie. Dim de lichten via de brightness-knoppen op het toetsenbord. Zet voorzieningen die je niet gebruikt (tijdelijk) uit.
De accuduur van jouw batterij hangt van allerlei factoren af. De moderne lithiumbatterijen hoef je niet helemaal leeg te laten lopen en volledig op te laden. Tussen de 30 en 70 procent is de ideale oplaadcapaciteit. Door deze hoeveelheid aan te houden, kan jouw batterij en daardoor je laptop langer meegaan.
Als uw accu heel erg snel leeg loopt betekent dit dat hij bijna geheel versleten is. Elke accu verliest in de loop der tijd vermogen. Ook bij weinig of geen gebruik slijt een laptop accu, in veel gevallen zelfs sneller dan bij regelmatig gebruik.
Indicatie dat een laptop accu kapot is
De laptop baseert op basis van de leeftijd en resterende capaciteit van de accu dat deze niet meer genoeg vermogen kan leveren. Als de adapter in orde is en de laptop nog goed functioneert maar de accu op 0% blijft hangen is deze waarschijnlijk defect.
De gasvorming ontstaat als de batterij het te heet krijgt. Dat kan onder meer als je ze te vaak oplaadt, door een productiefout, door een verkeerde of slechte oplader, als de batterij faalt door ouderdom of door een productiefout.
Gemiddeld gaat een middelgrote laptop ongeveer 7 uur mee zonder netstroom. Hiervoor moet je de helderheid van het scherm wel naar beneden bijstellen en geen gebruikmaken van wifi.
In Instellingen vindt u in het onderdeel Systeem de menuoptie Energiebeheer en slaapstand. In Energiebeheer en slaapstand kunt u instellen wanneer het beeldscherm uitgeschakeld moet worden en de laptop in slaapstand gebracht moet worden als deze niet gebruikt wordt.
Asus accu - Een Asus accu voor elk laptop model vanaf € 29,95.
Een platte lithium-ion accu kan gemiddeld tussen de 500 en 700 keer opgeladen worden. Het volledig opladen van een accu wordt een cyclus genoemd. Wanneer je maatregelen neemt om de levensduur van de accu te vergroten kunnen er zelfs meer dan 700 oplaadbeurten gerealiseerd worden.
Wanneer je je laptop volledig afsluit, verbruikt hij niets, in slaapstand blijft je batterij traag leeglopen. Je gaat dit niet meteen merken aan je energiefactuur, maar je zal je laptop wel vaker moeten opladen.
De NiCad/NiMH batterijen moeten de eerste keer minimaal 12 tot 24 uur worden opgeladen. Daarna moeten de weer helemaal leeg getrokken worden. Daarna kunt u de het beste nog 3 keer 12 tot 24 uur opladen. Vervolgens wordt geadviseerd om ze ongeveer 3 uur op te laden.
Zijn batterijen gevaarlijk? Bij normaal gebruik niet! Maar ze kunnen brandgevaar opleveren als ze overladen worden, als er een kortsluiting ontstaat of als ze met water in aanraking komen. Ook als de batterijen niet op een juiste en veilige manier worden opgeladen kan brand ontstaan.
Doe de lekkende batterij in twee (transparante) plastic zakjes. Een autoaccu of een andere grote batterij stop je in twee vuilniszakken. Lever de verpakte batterij in bij een inleverpunt van Stibat of de milieustraat van jouw gemeente. Nu is het belangrijk om het gelekte vocht (rustig) op te ruimen.
Denk maar eens aan een auto die lange tijd niet wordt gebruikt, waardoor de accu langzaam leegloopt. Maar ook andere oorzaken zoals de laadspanning of ontlading zijn de boosdoener. De accu opladen is één ding, voorkomen dat het opnieuw gebeurt is net zo belangrijk.
Vaak laadt de accu niet meer op omdat de adapter niet meer goed werkt. De adapter kan dan de laptop soms nog wel aanhouden maar heeft geen capaciteit om ook de accu nog op te laden. De beste manier om dit te testen is een andere adapter proberen. Met een andere, werkende adapter zou de accu wel gewoon op moeten laden.
Is het mogelijk om een laptop op te laden zonder oplader? Ja, en de gemakkelijkste manier om dit te doen is met een universele adapter. Denk eraan om altijd de spanning te controleren, ongeacht de oplaadoplossing. Als dat u niet uitkomt, laadt u uw laptop op via een auto-accu of gebruikt u een externe acculader.
Meestal merkt u dat op een bepaald moment de accu niet meer oplaadt. Dit is een teken dat de adapter geen stroom meer levert aan de laptop en dat deze dus defect is. In veel gevallen begint het defect met het af en toe uitvallen van een laptop adapter. U merkt dan dat hij het soms even niet doet maar daarna wel weer.
De accu of batterij zit niet vast met schroeven, maar veelal met een schuifje of klepje. Wanneer je de schuifjes of het klepje schuift laat de accu of batterij vanzelf los. De nieuwe accu of batterij kun je direct terug plaatsen, waarbij de schuifjes een klik geven.
De meeste Lenovo laptops zijn tegenwoordig uitgerust met accu's met lithium-ion of lithium-polymeer cellen. Deze cellen slijten ook wanneer u ze niet gebruikt. Gemiddeld gezien gaat een accu ongeveer drie tot vijf jaar mee.
Bij 123accu.nl bent u aan het juiste adres. In ons assortiment vindt u originele en huismerk accu's, powerbanks en adapters voor laptops van merken als Acer, Asus, Dell, HP, Apple en meer. De accu's, adapters en powerbanks voor laptops in ons assortiment zijn van de hoogste kwaliteit.