Columbus'
De bedoeling van Columbus was om vanuit Europa (dat samen met Afrika en Azië gezien werd als de 'Oude Wereld') een westelijke route naar Indië te vinden, en hij veronderstelde aanvankelijk die inderdaad gevonden te hebben.
Hij maakte naam door zijn 'ontdekking' van Amerika onder Spaanse vlag in 1492. Columbus dacht na het oversteken van de Atlantische Oceaan Indië bereikt te hebben, maar was in werkelijkheid gestuit op een (voor hem en zijn plaats- en tijdgenoten) Nieuwe Wereld.
Columbus ging op reis om een nieuwe route naar Indië te ontdekken. Na een paar maanden zeilen... Land in zicht! Columbus heeft altijd gedacht dat hij een nieuwe route naar Indië had gevonden.
Christoffel Columbus was een ontdekkingsreiziger die op 12 oktober 1492 voet aan wal zette op een nieuw ontdekt continent, Amerika. Columbus werd waarschijnlijk in 1451 geboren. Twaalf jaar later, in 1463 maakte hij al zijn eerste zeevaarten.
Ontdekken Amerika
De ontdekking van Amerika door Columbus was eigenlijk een soort toeval, want hij wilde eigenlijk naar India varen. Toen hij in 1492 in Amerika aankwam, dacht hij dat hij in India was. Dit was ook de reden dat hij de oorspronkelijke bewoners van Amerika indianen noemde.
Dat ontdekkingsreiziger Columbus een grote visionair was, die in tegenstelling tot zijn tijdgenoten doorhad dat de wereld niet plat was maar rond, is een verzinsel uit de Romantiek. De zeevaarder ging zelfs met volledig verkeerde berekeningen op pad. Dat maakt zijn prestatie echter niet minder groot.
Nadat Christoffel Columbus de Nieuwe Wereld had ontdekt in 1492, wilden Portugal en Spanje georganiseerde expedities om nieuwe gebieden in kaart te brengen. Ze zaten in elkaars vaarwater: beide landen wilden de 'Nieuwe Wereld', die Columbos (Amerika) had ontdekt en de schatten die er te vinden waren voor zichzelf.
1492: Columbus komt aan in Amerika
De Italiaanse ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus zoekt een route naar India, maar stuit toevallig de Nieuwe Wereld. Op 12 oktober 1492 gaat hij aan land van het eiland San Salvador in de Bahama's. Twee weken later vindt hij Cuba.
In 1493 vertrok hij voor de tweede keer uit Spanje richting het nieuw ontdekte land. Hij ging met 17 schepen, in een van die schepen zat Columbus. Op die tweede reis ontdekte hij het eiland Dominica, en ook Guadeloupe en Puerto Rico. Alle gebieden die hij tot dan toe had ontdekt waren eilanden.
De Italiaanse ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus wordt gezien als de ontdekker van Amerika in 1492. Hijzelf heeft echter nooit geweten dat het niet Indië was waar hij aankwam.
Guanahani was het eiland waar Columbus in de Nieuwe Wereld het eerst aan land ging; zelf noemde hij het 'San Salvador'. We weten niet welk eiland het was, maar er zijn zeven kandidaten. De meeste onderzoekers houden het op Watling Island.
Columbus dacht dat hij in Indië was aangekomen en noemde de bewoners daarom indianen.
Heel lang vertelden geschiedenisboeken dat Christoffer Columbus in 1492 Amerika ontdekt heeft. De middeleeuwse sagen over de Viking Leif Eriksson die als eerste het Noord-Amerikaanse continent bereikte, werden lang afgedaan als fictie. De Noormannen staken al vanaf de 8e eeuw de oceaan over.
Gevolgen van de ontdekking van Amerika
Er waren nieuwe wapens nodig, nieuwe koloniën en handelsposten en een nieuwe organisatie om de verre reizen goed te laten verlopen. Deze vernieuwingen waren een groot contrast met de situatie in de middeleeuwen. Dit leverde de Europeanen veel nieuwe producten op.
Uiteindelijk toonden de Spanjaarden interesse, al waren koning Ferdinand II van Aragon en koningin Isabella I van Castilië sceptisch over de plannen. In 1492 kwam Spanje in het bezit van het koninkrijk Granada. Hiermee kwam genoeg geld vrij om Columbus te ondersteunen in zijn plannen.
Columbus ging op reis om een nieuwe route naar Indië te ontdekken.
Columbus staat bekend als de ontdekker van Amerika, maar hij was niet de eerste Europeaan die daar voet aan land zette. Dat was Leif Eriksson uit IJsland. De eerste Europeaan die Amerika zag, was Bjarni Herjólfsson.
Nadat Columbus het nieuwe land ontdekt had, keerde hij terug naar Spanje. Als buit nam hij goud en zes Indianen mee. De Spanjaarden waren blij met de ontdekkingsreiziger omdat ze dachten dat ze rijk zouden worden van al het goud dat hij beloofde. Columbus kreeg meteen een opdracht voor een tweede expeditie.
Columbus neemt in de haven van Palos afscheid van koningin Isabella en koning Ferdinand van Spanje. De geschiedenis van Columbus begint in 1476. De dan 25-jarige Cristoforo Colombo, zoals zijn naam luidde in het Italiaans, had naar eigen zeggen als veertienjarige al besloten dat de zee zijn lotsbestemming was.
Christoffel Columbus werd waarschijnlijk geboren in Genua (nu Italië).
Christoffel Columbus gaat de boeken in als de ontdekker van Amerika. 500 jaar na de Vikingen wil hij via het westen naar Azië varen en stuit hij op het nieuwe land op 12 oktober 1492. Columbus denkt dat hij Indië heeft bereikt en noemt de inwoners dan ook Indianen. Pas veel later blijkt hij Amerika te hebben ontdekt.
De kathedraal van Sevilla
Het is de grootste Gotische tempel van de wereld waar een bijzonder stukje van Cristoffel Columbus te vinden is. Zijn knieschijf ligt hier opgeslagen en daar zijn de inwoners van Sevilla ontzettend trots op.