Kies voor citroenen en appels. Citroenen neutraliseren niet alleen de sterke smaak in je mond, ze hebben ook antibacteriële eigenschappen. Door de bacteriën in je mond te vernietigen, ben jij verlost van je slechte adem. Appels bevatten dan weer natuurlijke enzymen die de zwaveldeeltjes doen verdwijnen.
Strooi ongeveer een eetlepel tafelzout op de palmen van je hand en meng er wat koud water doorheen om een papje te maken. Wrijf het vervolgens over je handen, spoel je handen daarna goed af en droog ze. Het zout verwijdert de geur niet alleen, het zal je handen ook nog eens exfoliëren, zodat ze een stuk zachter worden.
Baking soda is een andere ultieme geurneutralisator.
Het is ook superabsorberend, het zuigt zelfs geuren rechtstreeks uit de lucht. Zet een kom baking soda een nachtje in je keuken.
De geur van knoflook (en ui) wordt veroorzaakt door de zwavel die erin zitten. Die geur blijft hangen in je mond en kan zelfs na een nacht nog te ruiken zijn.
Azijn en citroen zijn beide goede middelen om vieze geuren te neutraliseren. Azijn neutraliseert een vieze lucht en citroen zorgt voor een frisse geur in huis.
Gebruik natuurlijke middelen: Baking soda en azijn zijn goedkoop en effectief tegen geuren zoals rook, frituur en vis. Ventileer goed: Open ramen, houd ventilatieroosters schoon en zorg voor constante luchtstroom. Los vochtproblemen op: Aanpak van lekkages, condens en schimmel is essentieel.
Een studie uit 2016 suggereert dat appel, munt en sla de beste voedingsmiddelen zijn om snel weer van de vieze nasmaak in je mond verlost te raken, omdat ze stoffen bevatten die inspelen op de moleculen van ui of knoflook. Daarnaast kan kauwen op wat peterselie, of een glas melk drinken soelaas bieden.
Hoe lang blijft de uiengeur op uw handen? Alliums bevatten, net als uien en knoflook, zwavelverbindingen met zeer scherpe geuren die op uw handen blijven hangen als u ze rauw aanraakt. De geur van de meeste soorten uien kan lang op uw huid blijven nadat u ze hebt gesneden of geplet, van een uur tot twee dagen .
Citroen is voor veel dingen goed, ook voor het verwijderen van een sterke knoflookgeur. Een paar schoteltjes citroen door het huis en weg is het! Dit moet je maar net in huis hebben, maar wierrook schijnt ook een wondermiddel te zijn tegen nare geurtjes.
De reden? Het hakproces laat enzymen vrij die sulfeenzuur creëren, de stinkende chemische stof die aan je handen blijft plakken . Je handen kunnen dagenlang naar uien ruiken omdat het zuur geneutraliseerd moet worden, en de zeep waar je vaak naar grijpt na het hakken van groenten zal niet werken.
Waarom moet je huilen als je uien snijdt? Bij het snijden van uien komt zwavel vrij. Dat stofje reageert op water (en dus ook oogvocht), en die reactie creëert een zwavelverbinding die ervoor zorgt dat je ogen geïrriteerd raken en beginnen te tranen.
Voeg de gesnipperde ui toe. Voeg ook een snufje zout toe. Hierdoor laat de ui vocht los en gaart alles rustig. Laat garen op laag vuur.
Sterk ruikende voedingsmiddelen zoals knoflook, uien en specerijen bevatten zwavelverbindingen die kunnen worden uitgescheiden via zweet en adem, wat kan bijdragen aan een onaangename geur zoals naar uien ruikend zweet.
Groene thee, spinazie, peterselie, verse munt, basilicum, citroensap. Hoewel rauwe appel en rauwe sla het beste voedsel is om de knoflookgeur tegen te gaan, is uit onderzoek gebleken dat groene thee, spinazie, peterselie, verse munt, citroen(sap) en basilicum ook goed werken (Munch, 2014).
Los een eetlepel baking soda op in wat lauwwarm water en wrijf je handen goed in met het mengsel.Laat het even intrekken en was het er dan met lauwwarm water weer af. De baking soda zal de geuren neutraliseren, waardoor je er niet langer last van hebt.
Maak een sudderpot met citroenen en alle citrusvruchten die je hebt. Citroenen zijn een natuurlijke luchtverfrisser die, wanneer ze op laag vuur worden gekookt, de resterende uiengeur kunnen maskeren. De eenvoudigste methode is om de citroen te schillen en in een pan met water te doen, het aan de kook te brengen en het vervolgens een tot twee uur zachtjes te laten sudderen.
Als je haar naar uien stinkt, gebruik dan een shampoo met een sterke citrusgeur of voeg een paar druppels etherische citrusolie toe, zoals citroen, sinaasappel of druif, om de geur te verwijderen.
Polyfenolen zijn plantaardige stoffen die zich verbinden met allylmethylsulfide en deze neutraliseren. Een appel en sla werken het beste tegen de knoflookgeur. Maar ook groene thee, spinazie, peterselie, verse munt, basilicum en citroen doen het werk.
Denk aan bakpoeder, koffiedik, azijn of actieve kool . Plaats bijvoorbeeld een bakje met azijn in de buurt van de bron van de geur, wanneer de stank erg doordringend is. Ook een kom met versgemalen koffiebonen absorbeert vieze geurtjes in huis en verspreidt daarnaast een aangename geur.
Het komt allemaal door zwavel , dat de planten helpt zichzelf te beschermen tegen dieren die ze willen eten. Het zwavelcomponent in uien staat bekend als propylsulfoxide.
Natuurlijke oplossingen zoals azijn, baking soda en citroenschillen zijn geweldig om geuren te absorberen. Plaats bijvoorbeeld een schaaltje azijn in de kamer om vieze geuren in huis op te nemen. Baking soda kan ook worden gebruikt in vuilnisbakken en koelkasten om geuren te neutraliseren.
U kunt baking soda gebruiken, droog of opgelost in water , om geuren te absorberen en voorgoed van nare geuren af te komen. Strooi baking soda op zware meubels, zoals matrassen, banken, stoelen en tapijten. Laat het poeder minstens een uur zitten.