Een laagje vaseline of talkpoeder wil ook nog wel eens helpen, maar is wel van korte duur. Daarom de ultieme tip tegen schurende bovenbenen: deodorant. Voorzie je bovenbenen van een laagje anti-transpirant deo, het handigst is om hiervoor een deodorantstick te gebruiken, en je benen zweten niet.
Koop een deo-roller, elk merk is goed. Het liefste wel een met anti-transpirant en rol deze op de schurende plekken aan de binnenkant van je bovenbenen. De substantie van de deo-roller maakt je been gladder, hierdoor glijden je dijen wat makkelijker langs elkaar.
Gebruik talkpoeder of anti-transpirant
Het schurende gevoel wordt veroorzaakt doordat je transpireert. Als je dit tegengaat voorkom je dus ook dat je benen gaan schuren. Gebruik talkpoeder of anti-transpirant op de plaats waar je benen normaal gezien tegen elkaar schuren.
Deodorantstick of spray
Wat langer blijft zitten is deospray, de odorex 0% parfum, 0% alcohol spray voor gevoelige huid werkt heel goed volgens Vera Camilla . Die voelt minder plakkerig en blijft ook langer zitten.
Door veel te wandelen en af en toe een helling of een trap te nemen zal je vet op je benen verdwijnen en behoud je toch strakke benen en billen. Wil je spiermassa kwijt dan is cardio zoals wandelen beter dan krachttraining. Om spiermassa te verliezen is in de eerste plaats een energietekort essentieel.
Door cardio, zwemmen en wandelen kun je – in combinatie met de juiste voeding – je gehele lichaam doen afslanken; óók je bovenbenen dus. Maar je kunt ook een stap verder gaan en aan de hand van een helling sporten; heuvelop wandelen, flink traplopen of de loopband een aantal graden kantelen om omhoog te rennen.
Schuurplekken ontstaan door een combinatie van warmte, schurende bovenbenen, vocht en irritatie door kleding. Hoewel je huid sterk en flexibel is, is deze tegelijkertijd gevoelig voor hitte, bacteriën en beschadigingen. Schuren bovenbenen langs elkaar of langs je kleding af, dan kunnen deze geïrriteerd raken.
Dit probleem ken je vast wel: je spijkerbroek slijt snel of scheurt zelfs bij het kruis of aan de binnenkant van je dijen. Dit komt vooral door het fietsen. Als je merkt dat de stof bij het kruis dunner wordt, kun je er aan de binnenkant een stuk speciale reparatiestof in strijken.
Wanneer de huid van je bovenbenen bij iedere stap tegen elkaar aanwrijft, zorgt dat voor een schrale, geïrriteerde huid. Deze schuurplekken kun je voorkomen door de binnenkant van je bovenbenen in te smeren met vaseline of een speciaal daarvoor ontwikkelde stick of spray zoals Bodyglide of Smoovall.
De oorzaak van het schuren van je benen
De reden waarom je in de zomer vaker last kan hebben van het schurende effect van de huid tussen de benen, is omdat je huid opzwelt door de warme temperaturen. Je dijen plakken daardoor als het ware aan elkaar vast en gaan tegen elkaar aan wrijven.
Het dijbeen is het langste been van ons lichaam. Het loopt van de heup tot aan de knie. Bovenaan eindigt het been in een afgeronde kop, die precies past in de pan van het bekkenbeen (heupkom), en er een gewricht mee vormt.
Relevante producten. De meeste mensen gebruiken dagelijks deodorant in de vorm van een spray of een roller. Het is algemeen bekend dat deodorant een 'zweetgeur' helpt te voorkomen, maar deodorant kan de huid ook irriteren. Vooral wanneer je last hebt van een gevoelige huid.
Als je op zoek bent naar een deodorant die effectief werkt tegen zweten, dan kun je kiezen voor een deodorant met aluminium. Aluminium werkt door de zweetklieren tijdelijk te blokkeren, waardoor je minder gaat zweten. Dit helpt om de geur van bacteriën die in zweet groeien te verminderen.
Dikke benen worden veroorzaakt door problemen met de doorbloeding. Steunkousen kunnen vaak een oplossing bieden. Bij dikke benen wordt er vocht vastgehouden. Dat komt omdat de aderen niet (meer) goed in staat zijn om al het bloed af te voeren naar uw hart.
De beste manier om de binnenkant van je dijen te trainen, is door samengestelde oefeningen zoals sumo squats en zijwaartse lunges te combineren met gerichte oefeningen zoals beenheffen op je zij. Deze oefeningen activeren de belangrijke spieren in het onderlichaam, zodat je kracht kunt opbouwen.
Adductoren (klachten binnenkant bovenbeen)
Deze spieren lopen vanaf het schaambeen naar de binnenkant van de knie en zorgen voor een adductie beweging, het been sluiten. (de knieën naar elkaar toe bewegen) Er kunnen acuut of geleidelijk klachten ontstaan aan de adductoren.
Goede cardio workouts voor je benen zijn hardlopen en spinning. Tijdens deze workouts train je je beenspieren en verbrand je tussen de 500-700 calorieën per uur.
Cardio voor slankere benen
Om te kunnen afvallen bij je benen is beweging heel belangrijk. We adviseren daarom om je minstens 3 keer per week in het zweet te werken. Kies voor cardio training wanneer je geen spieren wilt kweken, maar wel vet wilt verbranden. Denk hierbij aan fietsen of hardlopen.
Om je benen mooi glad te krijgen, begin je met een scrub.
Zo verwijder je de dode cellen terwijl je tegelijkertijd de bloedsomloop in je benen stimuleert. Breng een keer per week, onder de douche, met kleine ronde bewegingen een scrub aan op je benen. Zo zullen je benen zachter en gladder aanvoelen.
Tegen plaatselijke vetophopingen bij de knieën kun je kiezen uit ingrepen als liposuctie, cryolipolyse en lipolyse. Bij liposuctie wordt het vet bij de knieën weggezogen, cryolipolyse bevriest de vetcellen en voert ze af en lipolyse lost vetcellen op door middel van een laserstraal.