Hij overleed in 1629, enkele jaren voor de slavenhandel opbloeide. En Hein heeft in brieven zelfs zijn medeleven betoond met de behandeling van tot slaaf gemaakte indianen in de Mexicaanse zilvermijnen. Op de plaquette zou daaruit geciteerd worden: 'Is het een wonder dat de indiaan zijn leed op ons wil wreken?
Piet Hein (1577-1629) – Veroveraar van de Spaanse Zilvervloot. De Nederlandse vlootvoogd Piet Hein werd vooral bekend door de verovering van de Spaanse Zilvervloot in 1628. Hiermee bracht hij de Spaanse staatskas een zware slag toe.
Piet Hein is vooral bekend geworden door het veroveren van 15 Spaanse schepen in één keer. Dit vond plaats op 8 september 1628 en wordt de Slag in de baai van Matanzas genoemd. De verovering van de schepen leverde een voor die tijd kolossaal bedrag op van meer dan 11 miljoen guldens ( € 5.000.000).
In 1628 sloeg Piet Heyn zijn grootste slag: in de baai van Matanzas op Cuba maakte hij de Spaanse zilvervloot buit. Dit was een jaarlijks transport van Midden-Amerika naar Spanje van zilver en andere kostbaarheden. De opbrengst was het enorme bedrag van zo'n 12 miljoen gulden.
In 1628 vaart de Spaanse zilvervloot voor de kust van Cuba, met aan boord een schat aan zilver. Piet Hein wacht de vloot op met 31 schepen, verovert de zilvervloot en wordt een echte held.
Het plan van de Armada om Engeland te veroveren faalt dan ook volledig als de Spaanse vloot door de Engelsen wordt verslagen in de Slag bij Grevelingen en daarna kapot slaat op de klippen van de Ierse kust. Aan het einde 16e eeuw leefden Spanje en Engeland in een staat van conflict met elkaar.
De buit van deze slag was gigantisch: de mannen kregen ruim 11,5 miljoen gulden aan kostbaarheden en zilverwerk in bezit. De verovering leverde Hein enorm veel bekendheid op, al hield hij er zelf niet heel veel aan over - hij kreeg 6000 gulden als dank.
De Zilvervloot (ook Een triomfantelijk lied van de Zilvervloot en Heb je van de Zilveren vloot wel gehoord) is een lied geschreven in 1844 door Jan Pieter Heije met muziek gecomponeerd in 1856 door Joannes Josephus Viotta over de verovering van de Spaanse zilvervloot door Piet Hein in 1628.
De zilvervloot was in de 16e en 17e eeuw een jaarlijks konvooi van schepen, waarin kostbaarheden van de Spaanse koloniën in Amerika werden verscheept naar Spanje. In Nederland is de zilvervloot vooral bekend van de verovering ervan door Piet Hein in 1628.
Heb je wel gehoord van de zevensprong is een traditioneel Nederlands kinderliedje. Het is een danslied. Het lied heeft een refrein dat iedere keer dat het gezongen wordt, een regeltje langer wordt, door te tellen van één tot zeven.
Wanneer je een spaarrekening of beleggingsproduct wilt aanvragen op naam van je kleinkind, dan heb je altijd toestemming nodig van een ouder of voogd. Een wettelijk vertegenwoordiger moet akkoord geven voor de spaarrekening of beleggingen.
Je kunt Zilvervloot Sparen openen tot de 16e verjaardag van je kind. Voor elk kind mag je 1 Zilvervloot Sparen openen.
Met Zilvervloot Sparen helpt u de dromen van uw (klein)kind waarmaken. Terwijl uw (klein)kind opgroeit, zet u een mooi bedrag opzij. Naast de variabele rente krijgt uw kind een bonus over de inleg die op zijn of haar 18-jarige leeftijd nog op de rekening staat.
Einde Opstand
Het leger van de Republiek boekte in de jaren daarna een aantal belangrijke overwinningen op het Spaanse leger. In 1648 werd de Vrede van Münster getekend en eindigde de Tachtigjarige Oorlog. De Republiek der Nederlanden was vanaf dan een onafhankelijke staat en werd internationaal erkend.
De Opstand, ook wel bekend als de Tachtigjarige Oorlog, duurde van 1568 tot 1648. Het verzet begon naar aanleiding van de invoering van een belastingmaatregel en de harde vervolging van protestanten. Al snel werd het echter een algehele opstand tegen de Spaanse machthebber in de Nederlanden, Filips II.
Dit omdat hij volgens de meeste lezingen begon in 1568 en eindigde in 1648, met de ondertekening van de Vrede van Münster. En dat is dus precies tachtig jaar. Maar het was niet tachtig jaar volop oorlog.
Volgens De Consumentenbond zijn Zilvervloot Sparen, het Kinder Toekomst Plan van Triodos en ASN Jeugdsparen de aantrekkelijkste bankspaarproducten als het om de hoogste rente gaat.
Je kunt op verschillende manieren geld opzijzetten. Bijvoorbeeld via een spaarrekening of door te beleggen. Je kunt de rekening op je eigen naam zetten of op de naam van het kind. In dat laatste geval kan het kind er vanaf zijn achttiende mee doen wat hij of zij wil.
Wat is een Groei Groter Rekening? De Groei Groter Rekening is een kinderspaarrekening op naam van je kind. Je kunt al vanaf de geboorte van je baby beginnen met sparen. Het saldo en de stortingen op deze spaarrekening voor je kind zie je in jouw eigen Mobiel Bankieren App en Mijn ING (Internetbankieren).
De algemene jaarlijkse vrijstelling voor ouders en kinderen is €5.677 (2022). Dit bedrag geldt alleen voor een schenking van de ouders. Je kan dit bedrag ieder jaar overmaken naar de spaarrekening van je kind, zonder hierover belasting te betalen. Wil je een groter bedrag geven, dan betaal je schenkbelasting.
Een spaar- of effectenrekening met een derdenbeding ten voordele van het kind of kleinkind dat je aanduidt, is een tussenoplossing. Het is een rekening op je eigen naam, waarbij je een beding opneemt. Daarin wijs je het (klein-)kind als begunstigde aan. Je bepaalt ook een datum waarop het kapitaal hem of haar toekomt.
Open een beleggingsrekening op naam van je kind. Je kunt hier zelf geld op storten en je kind ook. Tot je kind 18 jaar is, staat de rekening onder toezicht van de ouders.
Zevensprong kan verwijzen naar: een kruispunt waar zeven wegen bij elkaar komen. Zevensprong (kinderlied), een kinderliedje. Zevensprong (dans), een soort volksdans.
De zevensprong is een vaste procedure waarmee studenten in groepen van acht tot tien personen een (probleem)taak kunnen aanpakken. Wanneer een groep zomaar aan de slag gaat met een probleemtaak, dan kan er veel tijd verloren gaan bij het zoeken naar een goede werkwijze.