Je moet een aantal documenten bij je hebben: een geldig identiteitsbewijs (van jezelf, maar ook van de nieuwe eigenaar), het kentekenbewijs (bij auto's van vóór 2014) of kentekencard en de negencijferige tenaamstellingscode. De kosten voor het overschrijven van een kenteken bedragen € 11,40.
Overschrijven via loket of voertuigbedrijf
Kentekencard en de tenaamstellingscode of. Originele Tenaamstellingsbewijs (Deel IB) en Overschrijvingsbewijs. Geldig legitimatiebewijs. Een rijbewijs is niet verplicht.
Wat moet ik doen als ik overschrijvingsbewijs deel 3 kwijt ben? Het kentekenbewijs deel 3 heet sinds 1 juni 2014 het overschrijvingsbewijs. Vanaf 1 januari 2014 is dit weer vervangen door de tenaamstellingscode. Dit is het deel dat nodig is bij overschrijving van het kenteken en moet je thuis bewaren.
De tenaamstelling van een auto wijzigen, betekent dat je een auto overschrijft op de naam van een andere eigenaar. Hiervoor heb je de tenaamstellingscode nodig: een 9-cijferige code waarmee je bewijst dat jij de eigenaar van je auto bent - de toekomstige eigenaar heeft deze code dus straks ook nodig.
Het op naam zetten van een auto moet altijd persoonlijk gebeuren, je kunt dit dus niet door iemand anders laten doen. Daarnaast moet je ook minimaal 18 jaar zijn en een Nederlandse identiteit hebben om een auto op naam te laten zetten.
Bij een autoverzekering kun je altijd maar één hoofdbestuurder opgeven. Dit is de persoon die het meeste in de auto rijdt. Dit is vaak de verzekeringsnemer, maar kan ook jouw partner zijn. Het is dus niet mogelijk om de autoverzekering op twee namen te zetten.
Op de website van de RDW druk je op de knop 'Voertuig overschrijven'.Hier kun je inloggen met jouw DigiD en het voertuig overschrijven. Zorg ervoor dat je de kentekencard en de tenaamstellingscode bij de hand hebt. Betaalt de kosten met iDeal.
Voor 2014: een papieren kentekenbewijs, die bestaat uit het originele Tenaamstellingsbewijs (deel IB) en het Overschrijvingsbewijs (deel II) Na 1 januari 2014: de kentekencard is de vervanger van het papierenkentekenbewijs. Naast de kentekencard moet je ook de 9-cijferige tenaamstellingscode meenemen.
Deel 1 bestaat uit 4 cijfers en ziet eruit als een soort kassabon. Die wordt afgedrukt bij het overschrijven of bij het kopen van een auto. Deel 2 bestaat uit een code van 5 cijfers en staat rechts naast 4 lege, voorgedrukte vakjes op de brief die je per post hebt gekregen.
Als u uw voertuig verkoopt, moet u zorgen dat de koper het kentekenbewijs op zijn naam laat zetten. Dit heet overschrijven. Gebeurt dat niet? Dan blijft u als eigenaar verantwoordelijk voor het voertuig en bijbehorende verplichtingen.
Ga je je auto via een PostNL-servicepunt, de RDW of een Kentekenloket laten overschrijven? Dan bedragen de kosten in heel Nederland 10,10 euro. Het maakt hierbij niet uit via welke locatie je het overschrijven van het kenteken regelt.
Om een auto op uw naam te kunnen zetten moet u ingeschreven staan in de BRP, in Nederland wonen en een geldig ID hebben. Staat u niet of onjuist ingeschreven in de BRP, dan is een kenteken op naam zetten niet mogelijk.
Of je nu nog het oude kentekenbewijs hebt of al beschikt over de kentekencard: ikwilvanmijnautoaf.nl regelt in beide gevallen probleemloos de verkoop van je auto. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken, je bent verzekerd van een correcte afhandeling en ontvangt altijd een vrijwaringsbewijs.
Het 1e deel van de code ontvangt u als u een voertuig koopt.Het 2e deel zit bij de kentekencard die wij u toesturen. U voegt de 2 delen van de code zelf samen. De code heeft u nodig als u uw voertuig wilt verkopen inruilen, schorsen, slopen of exporteren.
Als je je auto verkoopt, ben je verplicht om de koper bepaalde documenten te overhandigen: De originele verkoopfactuur. Het inschrijvingsbewijs. Het roze formulier “aanvraag tot inschrijving van een voertuig”, afgeleverd en afgestempeld door de technische keuring.
Kentekenbewijs deel IB (tenaamstellingsbewijs)
Wanneer je je met een auto op de openbare weg begeeft, moet je het complete kentekenbewijs Deel I (zowel het voertuigbewijs als het tenaamstellingsbewijs) bij je hebben en op verzoek kunnen tonen aan de politie.
Ga naar een Kentekenloket in de buurt en laat de auto overschrijven. Hier zijn kosten aan verbonden. Meestal betaalt de koper, maar je kunt ook afspreken om de kosten te delen of om als verkoper de kosten te betalen.
De vraag 'Hoeveel auto's mag je op je naam hebben? ' wordt ons regelmatig gesteld. En in principe mag u zo veel auto's op uw naam zetten als dat u thuis aan auto's heeft.In principe geldt er geen limiet.
Is het dan mogelijk om de autoverzekering af te sluiten op naam van je ouders? Nee, ook dan kan het niet. Bij het afsluiten van een autoverzekering moet je namelijk aangeven wie de regelmatige bestuurder is. De premie wordt vervolgens bepaald aan de hand van de gegevens van deze bestuurder.
Natuurlijk moet voor elke auto een autoverzekering worden afgesloten. Maar mag je alle auto's eigenlijk op 1 naam verzekeren? Of je nou twee, drie of meer auto's hebt: als de auto's op jouw naam staan, mag je ze ook allemaal op jouw naam verzekeren.