De app ING Mobiel Bankieren is gratis te downloaden in de App Store voor iPads en iPhones en de Play Store voor apparaten met Android. Voordat u hem kunt gebruiken, moet u een activatiecode aanvragen op de site van ING. In deze tip leest u hoe u de app voor de eerste keer in gebruik neemt na het downloaden.
Om de app te activeren heb je het volgende nodig: Je inloggegevens van Mijn ING. Je identiteitsbewijs (een paspoort, ID-kaart uit de Europese Unie, een Nederlandse verblijfsvergunning, een Vreemdelingen Identiteitsbewijs of een Nederlands rijbewijs)
Kies op het nieuwe apparaat voor 'aanmelden extra toestel' of op de qr-code die in beeld komt. Vervolgens scan je de code met het eerste toestel waarop de app geïnstalleerd staat en doorloop je een aantal stappen om ING Bankieren te activeren op je nieuwe apparaat.
Heb je geen smartphone of tablet? Dan moet je je inlog bevestigen met de ING Scanner. Je krijgt dan een kleurencode te zien die je moet scannen. Daarna krijg je een code, die je overtypt in Mijn ING.
Software-update voor je telefoon
Naast onze app heeft ook je hele telefoon soms een update nodig. Anders kan het zijn dat je de laatste versie van onze app niet krijgt. Deze Android software-updates zijn genummerd. Op dit moment is minimaal Android 6 nodig om onze app te kunnen gebruiken.
Gebruik je de Mobiel Bankieren App? Dan kun je via de app direct je gebruikersnaam bekijken. Heb je geen app? Dan kun je je gebruikersnaam opvragen via de klantenservice, binnen 5 werkdagen ontvang je dan je gebruikersnaam per post.
Om te internetbankieren heb je meestal een bankpaslezer of digipas nodig. Dit is een apparaatje dat codes genereert, zodat je bijvoorbeeld een betaling kunt doen. Bij internetbankieren gaat betalen (en soms inloggen) in 2 stappen: De klant voert inlog- of rekeninggegevens in.
Maar daar heeft de bank afscheid van genomen. Je moet bij ING dus zowel internetbankieren (met Mijn ING) als mobiel bankieren. Heb je geen telefoon of tablet? Dan kun je om de ING Scanner vragen, een los apparaatje waarmee je een kleurencode op je computerscherm moet scannen om een betaalopdracht te bevestigen.
De mogelijkheid om met behulp van een QR-code de ING Mobiel Bankieren App een extra toestel te installeren is uit de app gehaald. Als je de app ook op een ander toestel wilt installeren, kun je dat nu alleen doen door de app op het andere toestel te downloaden en te activeren zoals met de app op het eerste toestel.
Vergeet de Mobiel Bankieren App niet te installeren
Sommige apps worden automatisch op je nieuwe telefoon geïnstalleerd. De Mobiel Bankieren App van ING moet je uit veiligheidsoverwegingen opnieuw activeren. Vergeet dit niet, zodat je altijd en overal toegang tot je bankzaken blijft houden.
Internetbankieren via Mijn ING en de Mobiel Bankieren App
Je kunt je geldzaken regelen op je computer, op je tablet of je smartphone. Op de computer gebruik je daarvoor Mijn ING. Op je tablet of smartphone gebruik je de ING app. Met beide zie je jouw saldo.
Mobiel bankieren op een open netwerk
Thuis kun je je bankzaken regelen via de app of Mijn ING met je beveiligde internetverbinding. Ben je buitenshuis, bijvoorbeeld in de trein of in een café? Dan weet je niet of de internetverbinding (wifi) die je gebruikt beveiligd is. De app is dan een goed en veilig alternatief.
De beste bankapp van 2021 is de Mobiel Bankieren App van Knab Bank. Met een eindscore van 4,5 scoort de app het hoogst. Met de app heb je volledig inzicht en controle over al je rekeningen. Je kunt verschillende soorten alerts ontvangen en je rekeningen gemakkelijk personaliseren.
Geen Mijn ING? Voor het opvragen van je pincode helpen we je graag telefonisch via 020 22 888 88. Goed om te weten: Ook via het ING-kantoor en telefoon duurt het 3 werkdagen voordat je de pincode per post ontvangt.
Uw eerste betaalpas
Toets de laatste 10 cijfers van uw rekeningnummer in. Toets de 3 cijfers van uw pasnummer in. Toets de 12 cijfers van de activeringscode in, die u in uw brief vindt. Uw betaalpas is geactiveerd.
Je kunt op 2 manieren weer toegang krijgen: Vul 3 keer een verkeerde mobiele pincode in op de Mobiel Bankieren App. De app wordt dan geblokkeerd.
Een wachtwoord kan bestaan uit letters, hoofdletters en cijfers. De bedoeling is dat dit wachtwoord moeilijk te raden is voor iemand anders, maar toch eenvoudig is voor u om te onthouden. Een gebruikersnaam of schuilnaam zijn ook synoniemen van elkaar. Een gebruikersnaam is een naam die u zelf kan kiezen.
Na het aanmaken van een account verstuurt de dienst meestal een e-mail ter bevestiging. Hierin staat vaak ook de gebruikersnaam. Zoek dus eerst de mail op en bekijk daarin wat uw gebruikersnaam is.