Je kunt ook draadloos tv kijken via wifi of mobiel internet. Via een stabiele internetverbinding volg je dan gewoon live alle zenders. Zo hebben sommige tv-aanbieders een Smart TV-app. Deze installeer je op je Smart TV, waarna je vanaf hier direct een programma kunt aanklikken.
De beste powerline adapter volgens onze test is de TL-WPA8635P van TP-Link. Deze powerline adapter is voorzien van de laatste HomePlug AV2 standaard. Zo is het compatibel met producten van andere merken die dezelfde standaard gebruiken. Dit is handig als je in de toekomst je draadloos netwerk verder wil uitbreiden.
Houd wel rekening met extra kosten: een draadloze verbindingsset kost ongeveer € 50,-. KPN biedt er ook zelf eentje aan, voor € 80,-. Dan heb je er wel één van hoge kwaliteit.
Een tweede of extra tv sluit je op dezelfde manier aan als de eerste televisie. Dit betekent dat je de extra tv ontvanger met een utp/netwerk kabel op je modem aansluit. Uiteraard sluit je de tv ontvanger aan op de stroom en vervolgens ook op je televisie met een hdmi kabel.
Wil je tv kijken zonder kabel of schotel, dan kun je TV kijken via een app. Providers zoals Ziggo, Tele2, KPN, Xs4all, Canal Digitaal, en Online.nl bieden TV op de smartphone of tablet gratis via een app aan. Je kunt dan tv kijken via internet (WiFi of 4G). Ook via een laptop kun je tv kijken op de camping.
Als je wifi niet goed werkt of het niet lukt om de smart-tv op het wifi aan te sluiten, kun je met een kabel internet op je tv krijgen. Neem een netwerkkabel en trek die van de modem naar de tv. Zet de tv aan en ga naar de netwerkinstellingen. Hier kun je een optie selecteren voor 'internet via netwerkkabel'.
Smart TV's zijn voorzien van USB-aansluitingen. Sluit je hierop een USB-stick of een externe harde schijf aan waarop foto's of video's staan, dan kun je deze rechtstreeks afspelen op je Smart TV. Alle gangbare foto- en videoformaten worden ondersteund.
Helaas bestaan er (nog) geen apparaatjes die het mogelijk maken om draadloos het coax signaal te versturen. Wel is het mogelijk met de producten van Marmitek om een draadloos het hdmi signaal te versturen. In dat geval, worden de tv en tv ontvanger gescheiden.
Hou de 1 GB per uur aan streamen aan om voor jezelf uit te rekenen hoe veel data het streamen je kost. Kijk je een film via de streaming-app van je provider? Ook dan kun je minimaal 1 GB per uur aanhouden.
Met de KPN Smart TV app kijk je op je smart-tv direct naar je favoriete tv-programma's zonder dat je een tv-ontvanger nodig hebt. Dat betekent dat je geen draden meer door de kamer hebt lopen of apparatuur moet plaatsen. Je start simpelweg je televisie, gaat naar de app van KPN en je kan televisie kijken.
Digitaal voor de buis? Dan heb je in ieder geval een speciale ontvanger nodig. Zo'n apparaat wordt ook wel decoder, set-top-box, set-up box, receiver of mediabox genoemd. Gelukkig is die decoder meestal al ingebouwd in de televisie, je hebt dan geen los kastje meer nodig.
Kies dan niet voor Videoland, Netflix of Pathé Thuis, maar voor Canal Digitaal of NLZiet. Kijk je alleen Nederland 1, 2 of 3? Kies dan voor NPO Start (gratis) of NPO Plus, waarmee je ook programma's kunt terugkijken. Hiermee kan je goedkoop tv kijken wanneer jou het uitkomt.
1. Wat is een Chromecast? Een Chromecast is een klein, relatief goedkoop apparaatje dat je in de hdmi-poort van je televisie en via een adapter in het stopcontact stopt.
De draadloze verbindingsset (bestaande uit minimaal twee adapters) vervangt de utp kabel tussen modem en tv ontvanger en stuurt het tv signaal via het stopcontact van het modem naar je het tv ontvanger. Daarbij maakt de verbindingsset gebruik van de bedrading van je elektriciteitsnetwerk.
Draadloze interactieve tv van KPN
Interactieve tv van KPN werkt via internet, met een UTP kabel. Dit kun je middels wifi draadloos maken met de producten van Ruckus Wireless.
Om tv te kijken op de camping heb je tegenwoordig geen televisie meer nodig. Een tablet, laptop of smartphone volstaat. Met de tv-app van de providers kun je binnen de EU naar je favorieten Nederlandse tv-zenders kijken. Dat kan bijvoorbeeld bij providers als Ziggo, KPN, Youfone, Caiway, online.nl en XS4ALL.
Internet op de camping: mobiele verbinding
Je telefoon of tablet kun je vaak ook als wifi hotspot gebruiken. Wanneer je op je laptop online wilt gaan, gebruik je je telefoon als wifi-punt. Sinds 2017 bestaan er geen roaming kosten meer, wat betekent dat je voor internet in EU-landen hetzelfde betaalt als in Nederland.