Belangrijk: Als je de fabrieksinstellingen terugzet, worden alle gegevens op de telefoon gewist. Als je je gegevens wilt herstellen nadat je de telefoon hebt gereset, moet je beveiligingsinformatie opgeven. Door deze informatie op te geven laat je zien dat de reset is uitgevoerd door jou of iemand die jij vertrouwt.
Je Android-toestel kun je om allerlei redenen terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Vaak los je zo problemen met je toestel op en werkt je smartphone weer alsof 'ie net nieuw is! Ook verwijder je zo alle bestanden, gegevens en instellingen van je toestel.
Android-telefoon resetten
Verwijder uw gegevens dan van het toestel. Zo voorkomt u dat de volgende eigenaar toegang heeft tot allerlei privé-informatie. Ook bij veel problemen met een toestel kan het herstellen van de fabrieksinstellingen een laatste redmiddel zijn. Zie het dan als een frisse start voor de smartphone.
Let op: bij een harde reset worden alle gegevens, instellingen en inhoud op je smartphone volledig gewist en worden de oorspronkelijke fabrieksinstellingen hersteld. We adviseren je dringend om een back-up van je toestel te maken voordat je een harde reset uitvoert.
Belangrijk: Als je de fabrieksinstellingen terugzet, worden alle gegevens op de telefoon gewist. Als je je gegevens wilt herstellen nadat je de telefoon hebt gereset, moet je beveiligingsinformatie opgeven.
In tegenstelling tot oudere batterijtechnologieën hebben Li-ion batterijen geen 'geheugeneffect', wat betekent dat je je telefoon niet helemaal hoeft leeg te laten lopen voordat je hem oplaadt. In feite is het beter om je telefoon op te laden voordat hij volledig leeg is.
Over het algemeen duurt een fabrieksreset tussen de 30 minuten en een uur.
Als je een oude Android-telefoon hebt, zul je het proces van coderen en overschrijven van gegevens handmatig moeten doen. Terugzetten naar fabrieksinstellingen is dan niet voldoende.
Reboot definities
(Het opnieuw starten van een computer, ook wel reset genoemd, waarbij het besturingssysteem opnieuw wordt geladen. Het gelijktijdig indrukken van de toetsen CTRL-ALT-DEL veroorzaak een reboot.)
Als je Smartphone 'bevriest' of vastloopt, kan het nodig zijn om alle apps te sluiten en je toestel opnieuw te starten. Wanneer je je toestel opnieuw gaat starten, probeer dan altijd eerst de aan/uit knop en de volume-omlaagknop tegelijkertijd minstens zeven seconden ingedrukt te houden.
Aan de andere kant zeggen experts dat het wordt aanbevolen om de telefoon een keer per week opnieuw op te starten.
Wanneer je de fabrieksinstellingen terugzet op je iPhone, iPad of iPod, worden alle gegevens en instellingen gewist en wordt de nieuwste versie van de iOS-, iPadOS of iPod-software geïnstalleerd.
Dit reset je telefoon naar zijn oorspronkelijk staat. Het is wel belangrijk deze reset goed voor te bereiden, om te voorkomen dat je al je documenten, foto's en video's kwijtraakt. In dit artikel leggen we uit hoe je een Android en iPhone naar de fabrieksinstellingen terugzet.
Tip 1: percentage accu tussen 20 en 80%.
Dit geldt niet alleen voor de accu van Tesla of de batterij van een andere EV, maar voor alle batterijen. Dit komt door de chemische structuur: wanneer de accu onder de 20% of boven de 80% zit, moet de batterij harder werken om degeneratie tegen te gaan.
Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat een batterij minder snel slijt als je hem tot zo'n 80 procent oplaadt en niet onder de 20 procent laat komen.
Tot 100 procent opladen is slecht voor je batterij
Opladen tot 100 procent leidt dus tot veel meer slijtage dan opladen tot 70 of 80 procent. Daarnaast is het schadelijk voor je batterij om te blijven doorladen nadat de 100 procent is bereikt.
De eerste optie is het opladen van je telefoon, zodat je zeker weet dat de batterij vol is. De tweede optie is het resetten van je telefoon. Met een harde reset dwing je je toestel om zichzelf opnieuw op te starten. De derde optie is het herstellen van de fabrieksinstellingen.
In de meeste gevallen kan je het zien als je smartphone scherm stuk is – bijvoorbeeld als het gebarsten is of als je strepen of vlekken in je beeld hebt – maar in sommige gevallen is je LCD- of OLED-scherm kapot zonder dat je dat met het blote oog kan zien.
Er zijn verschillende redenen waarom een Android-telefoon in de loop van de tijd langzamer wordt: Je hebt misschien geen opslagruimte meer. Je versie van Android kan verouderd zijn. Mogelijk zijn er veel apps geïnstalleerd en zuigen die in de achtergrond het geheugen leeg.
Houd de toetsen 'Ctrl', 'Alt', 'Shift' en 'R' ingedrukt en kies 'Opnieuw opstarten'.