Als je je telefoon niet meer kunt updaten, bijvoorbeeld omdat het toestel te oud is, dan kunnen er problemen ontstaan. Je telefoon kan bijvoorbeeld bepaalde functies missen en er kunnen beveiligingsproblemen optreden. Ook wordt je telefoon hoogstwaarschijnlijk een stuk trager en zal de batterij sneller leeg gaan.
Als een telefoon geen updates meer krijgt, dan is het installeren van een besturingssysteem dat nog wel updates krijgt een mogelijkheid. Het gaat dan om niet-officiële software op basis van het Android-besturingssysteem, die wordt bijgewerkt door een groep enthousiastelingen.
Updaten is van belang voor alle apparaten die verbonden zijn met een netwerk. Hierbij gaat het niet alleen om je computer en of printer, het gaat ook om bijvoorbeeld je smartphone, tablet, router of NAS. De software op je apparaat veroudert als je geen updates doet.
Per fabrikant verschillend
Apple ondersteunt zijn telefoons over het algemeen het langst, zoals gezegd zeker vijf jaar. Bij Android-toestellen hangt het erg van de fabrikant af. Samsung blijft zeker vier jaar updates doorvoeren, net als OnePlus. Oppo garandeert drie jaar aan updates, LG houdt het op twee jaar.
Beveiligingsupdates zijn cruciaal omdat ze de kwetsbaarheden in het Android-besturingssysteem oplossen en beschermen tegen aanvallen van kwaadwillende actoren. Hackers en andere kwaadwillenden kunnen deze kwetsbaarheden gebruiken om toegang te krijgen tot je persoonlijke gegevens en het besturingssysteem van je ...
Het is belangrijk om je telefoon regelmatig te updaten. Dat zorgt er namelijk voor dat je telefoon niet alleen snel en goed blijft presteren, maar ook dat het toestel beschermd blijft tegen hackers en virussen.
Google (Android) en Apple (iOS) brengen maandelijks een update uit. Het verschilt echter per toestel hoelang het duurt voordat je deze ontvangt en dus installeert.
Google: Android-ontwikkelaar en updatekoning
Ook mag je zeven jaar lang beveiligingsupdates verwachten. Je kunt de toestellen dus tot 2030 met een gerust hart gebruiken. Oudere toestellen als de Pixel 7 en Pixel 7 Pro krijgen, vanaf de release gerekend, drie Android-upgrades en vijf jaar beveiligingpatches.
“De iPhone 14 Pro Max (vanaf 1.354,22 euro) en Samsung Galaxy S23+ (vanaf 1.099 euro) en Samsung Galaxy S23 Ultra (vanaf 1.339 euro) zijn de smartphones die het langst blijven gaan op één acculading.
Zorg ervoor dat je telefoon of tablet ten minste 20 procent is opgeladen voordat je verder gaat.
Het duurt ongeveer een maand voordat de chipfabrikanten de Android-versie voor hun chips hebben geüpdatet. Telefoonfabrikanten hebben in die tijd al gewerkt aan het aanpassen van Android.
Android. Bij Android is het afhankelijk van de fabrikant van de smartphone hoe lang je kunt rekenen op updates. Gemiddeld is dat vier jaar, maar zeker bij de goedkopere modellen haal je die vier jaar niet.
Open de app Instellingen op je apparaat.Tik op Systeem. Systeemupdate.
Samsung stopt met regelmatige beveiligingsupdates voor meeste S10-telefoons. De Samsung Galaxy A50, S10, S10+ en S10e krijgen niet langer elk kwartaal een beveiligingsupdate. De ondersteuningsperiode is na vier jaar voor deze telefoons afgelopen.
Smartphones. Wij vinden de veiligheid van onze mobiele telefoons heel belangrijk. Wij garanderen consumenten daarom dat wij onze smartphones ten minste vier jaar vanaf de productintroductie met software-updates ondersteunen.
Vooral de schermen van de Samsung S8 en S8+ waren er het ergste aan toe, terwijl andere toestellen het tot 100 keer vallen konden volhouden met slechts een paar krasjes of deukjes. De breekbare iPhone deed het veel beter, maar ook daar moet je natuurlijk nog steeds voorzichtig mee omgaan.
Samsung Galaxy S23 Ultra
Met de beste mobiele telefoon van dit moment wel! De Samsung Galaxy S23 Ultra is een high-end smartphone en een geweldige toevoeging aan het vlaggenschip van Samsung. Absoluut de nummer 1 smartphone van dit moment!
De sterkste telefoon:
Dan is de Sonim XP3300 Force misschien iets voor jou.
Op Android 11 krijg je nog meer beveiliging.
Dit gaat net zoals bij updates van je andere apps. Je hoeft er niet meer over na te denken.
Enthousiast over alles wat Android 14 te bieden heeft? Google heeft Android 14 op 4 oktober 2023 officieel gelanceerd. Zoals altijd het geval kregen Google's eigen Pixel-telefoons als eerste toegang tot het nieuwe besturingssysteem.
Maandelijks security-updateprogramma
Op dit moment zijn dat: Galaxy Z Fold2 5G, Galaxy Z Fold3 5G, Galaxy Z Flip3 5G, Galaxy Z Fold4, Galaxy Z Flip4, Galaxy Z Fold5, Galaxy Z Flip5.
Google stopt in augustus met de ondersteuning van Play services voor Android 4.4 KitKat. Bepaalde apps zullen daardoor niet zomaar meer updates krijgen voor het besturingssysteem uit 2013. Het stoppen van de ondersteuning betekent dat de Play Services APK niet meer geüpdatet wordt na versie 23.30.99.
Ga dan naar de Instellingen-app. De precieze aanwijzingen verschillen per smartphonemerk, maar ga op zoek naar een knop die 'Over de telefoon' heet, of iets dat erop lijkt. Tik vervolgens op 'Status' of 'Android-versie'. Onder het kopje 'Android-beveiligingsupdate' zie je op welke versie jouw toestel draait.