Wanneer je geen conditioner gebruikt en je je ruwe haar vol knoppen gaat kammen, zul je je haar veel sneller beschadigen. Daarnaast zorgt conditioner ervoor dat je haar gezond glanst. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat conditioner beschadigd haar en gespleten punten niet kan herstellen.
Als je geen conditioner gebruikt wordt het haar vatbaarder voor klitten en breuk. Ook pluis en gespleten haarpunten zijn het gevolg van het ontbreken van een conditioner in jouw haarroutine. Je haar heeft de extra voeding en hydratatie die een conditioner biedt echt nodig!
Jojoba-olie of kokosnootolie worden vaak gebruikt als haarmasker of leave-in conditioner en zijn geheel natuurlijke ingrediënten. Ze maken het haar glanzend en makkelijk doorkambaar.
De conditioner is een belangrijk onderdeel in de verzorging van het haar. Eigenlijk doet een conditioner voor het haar wat een crème voor de huid doet. Het zorgt ervoor dat je haar vochtregulerende bestanddelen opneemt. Meestal liften er nog extra ingrediënten mee.
Normaal, gezond haar heeft één of twee keer per week een conditioner behandeling nodig. Droog en beschadigd haar kun je om de dag met een conditioner wassen. Voor andere haartypes geldt dat één keer in de week wassen met een conditioner voldoende is.
Een conditioner geeft het haar namelijk net even wat meer hydratatie en voeding dan een shampoo. Ook helpt het tegen haarbreuk, pluizig- en droog haar. Je kunt het beste iedere wasbeurt een goede conditioner gebruiken.
Je kunt een leave-in conditioner gebruiken op zowel droog of handdoek droog haar. Je zou het eventueel kunnen gebruiken als vervanger van je normale conditioner. Was je haar dan met shampoo en breng vervolgens de leave-in conditioner aan in de lengte en punten van handdoekdroog haar.
Wanneer je geen conditioner gebruikt en je je ruwe haar vol knoppen gaat kammen, zul je je haar veel sneller beschadigen. Daarnaast zorgt conditioner ervoor dat je haar gezond glanst. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat conditioner beschadigd haar en gespleten punten niet kan herstellen.
Met de shampoo concentreer je je vooral op het reinigen en verzorgen van de hoofdhuid, de conditioner breng je juist wat lager in het haar aan tot in de punten. Wanneer je conditioner op de hoofdhuid aanbrengt kan het ervoor zorgen dat het haar bij de wortels zwaarder wordt, en dus futlozer.
Uiteraard kan ik het niet vaak genoeg herhalen hoe belangrijk een conditioner is. Zorg ervoor dat je minstens een keer per week een conditioner in je haar gebruikt. Het beste is eigenlijk om altijd een conditioner te gebruiken na het wassen met een shampoo.
Om de krullen goed te verzorgen, te voorzien van hydratatie en makkelijker te ontklitten, is het gebruik van een conditioner essentieel.
Een conditioner zorgt voor extra voeding en hydratatie van het haar, dit zorgt vaak voor glad, glanzend en makkelijk doorkambaar haar, maar hoe zit dat precies? Het heeft allemaal te maken met de buitenste laag van het haar, de haarschubben.
Je brengt de conditioner aan in de punten van je haar, laat het 2 minuten intrekken en spoelt het daarna weer uit. Een conditioner kan je elke keer gebruiken nadat je je haar met shampoo gewassen hebt.
Hoe vaak je de conditioner gebruikt, is echter afhankelijk van je haartype. Normaal, gezond haar heeft één of twee keer per week een conditioner behandeling nodig. Droog en beschadigd haar kun je om de dag met een conditioner wassen.
Bij reverse washing gebruik je eerst de conditioner en daarna pas de shampoo. Hierdoor kan de conditioner je lokken niet verzwaren, iets wat sneller gebeurt bij fijn en futloos haar.
Ondanks deze verschillen, raden experts het toch aan je haar minstens twee keer per week te wassen. Zelfs als het haar droog en dik is. Alleen zo worden alle resten verwijderd die zich op de hoofdhuid kunnen ophopen en het verzadigen en verzwakken.
1 keer wassen is reinigen, 2 keer wassen is verzorgen
Tijdens deze wasbeurt reinig je het haar en zet je de haarschubben open zodat bij een tweede keer wassen, de verzorgende ingrediënten van je shampoo in het haar kunnen dringen. Was je haar nooit te heet, dit droogt je haar uit en spoel het altijd goed uit.
Build-up in je haar kun je vrij makkelijk verwijderen door gebruik te maken van speciale clarifying shampoos. Deze shampoos zijn erop gericht je haar compleet vrij te maken van achtergebleven producten en ingrediënten. Ze gaan dus een stap verder dan 'gewone' shampoos wat betreft het grondige reinigen.
Makreel bevat namelijk kwik, wat ervoor kan zorgen dat je haar uitvalt. Suiker: vertraagt de opname van eiwitten door je lichaam, welke juist essentieel zijn voor gezond haar. Alcohol: vermindert de hoeveelheid zink in je lichaam. Hierdoor droogt je haar uit waardoor het kan breken.
1 keer wassen is reinigen, 2 keer wassen is verzorgen
Als jij je haar niet elke dag wast, adviseren wij om je haar twee keer achter elkaar te wassen. Als je een geconcentreerde verzorgende shampoo gebruikt, is een hoeveelheid shampoo ter grote van ongeveer een euro muntstuk meer dan genoeg.
Conditioner is bedoeld voor de haarpunten, niet voor op je hoofd. Je hoofdhuid maakt al talg aan van zichzelf.Daar conditioner bij doen is dubbel op en maakt het haar snel vet, waardoor je het weer eerder moet wassen.
Breng de conditioner nooit aan bij de haaraanzet maar bij de lengtes en de punten. Zo behoudt het zijn volume en je haar wordt minder snel vet. Laat de conditioner even intrekken en kam je haar door met een grove kam. Spoel je haar daarna grondig uit zodat er geen resten meer inzitten.
“Elke dag je haren wassen, is niet per se schadelijk voor je hoofdhuid. Wel is het slecht voor je hoofdhuid als je al een droge hoofdhuid hebt.