3: Zet nooit lege magnetron aan Magnetrons daarentegen zijn anders. Het leeg laten lopen kan brandwonden en vlekken veroorzaken omdat de energie niets vasthoudt, zoals watermoleculen, en de hitte uiteindelijk schade toebrengt aan de binnenkant van de magnetron.
Als het eten te lang of op een hoger vermogensniveau wordt gekookt dan aanbevolen, kan het uitdrogen . Als het te lang wordt gekookt, kan het in sommige gevallen zelfs ontbranden. Gebruik de aanbevolen kooktijd uit de instructies of het recept en controleer het eten op de minimale tijd. Laat het even staan om het koken af te maken.
Als de oven leeg is, worden er geen of bijna geen microgolven geabsorbeerd. Een grote hoeveelheid energie reflecteert rond de ovenkamer, wat resulteert in grote staande golven die het apparaat kunnen beschadigen .
Gebruik de magnetronfunctie niet als de ovenruimte leeg is.Er kunnen dan vonken ontstaan door het grote vermogen.
Zet een schaaltje met een gelijke hoeveelheid water en azijn in de magnetron en verwarm deze ongeveer vijf minuten. Laat het geheel daarna enkele uren tot een dag staan (met de deur van de magnetron dicht). Dit kun je ook met enkele schijfjes citroen doen in plaats van azijn.
Als er brand is in de magnetron, zet de oven dan onmiddellijk uit en haal de stekker uit het stopcontact als dat veilig is . Open de deur van de magnetron niet, wacht gewoon tot het vuur is gedoofd, open de deur nooit voordat u er absoluut zeker van bent dat het vuur uit is.
Als er stof en vuil in een apparaat zit, kan dit in brand vliegen als het apparaat warm wordt. Dit is vooral het geval bij apparaten met een ventilator, zoals magnetrons, elektrische ovens, computers, föhns en elektrische kachels.
Als de magnetron per ongeluk leeg raakt voor een minimale tijd, ongeveer 5 minuten of minder, is er geen schade . Probeer te voorkomen dat de magnetron leeg raakt. Als de magnetron leeg raakt, kan deze oververhit raken en uitschakelen.
Er zijn diverse redenen die kunnen leiden tot flitsen of vonken in de magnetron tijdens het gebruik. - Vonken kunnen ontstaan als het vermogen, tijd, gewicht of soort voedsel niet juist worden ingesteld. - Niet verwijderde voedselresten kunnen vonken veroorzaken. Reinig daarom het apparaat na ieder gebruik.
Over het algemeen kun je zeggen dat de gemiddelde magnetron zo'n tien jaar meegaat. Een goedkopere magnetron van mindere kwaliteit kan er na twee, drie haar al mee ophouden, terwijl de betere varianten na twintig jaar nog steeds prima functioneren.
LAAT EEN MAGNETRON NOOIT ONBEHEERD ACHTER WANNEER DEZE IN GEBRUIK IS .
Mensen die magnetrons gebruiken, willen het eten in de oven zien koken, maar willen niet gebombardeerd worden door potentieel schadelijke microgolven. Om te voorkomen dat microgolven door de plastic of glazen deur ontsnappen, wordt een rooster met kleine gaatjes gebruikt om de microgolven terug in de oven te reflecteren .
ð² Tips voor het opwarmen van eten in de magnetron:
Gebruik een deksel, bord of magnetronfolie om het vocht in de maaltijd te behouden tijdens het opwarmen, om te zorgen dat het eten niet droog wordt.
Kook alle gevogelte tot een veilige minimale interne temperatuur van 165 °F, gemeten met een voedselthermometer. Eieren en ovenschotels met eieren, 160 °F. Vis moet 145 °F bereiken. Laat het voedsel na het verwijderen uit de magnetron altijd minimaal 3 minuten staan.
Tomaten koken in een magnetron duurt slechts 2 minuten . Gebruik 2 grote rijpe en stevige tomaten om tomaten in een magnetron te koken. Tomaten koken in de magnetron is een fluitje van een cent. Het duurt slechts enkele minuten om tomaten in een magnetron te koken, en zo gemakkelijk ook!
Het opwarmen van eten in een magnetron is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Je kunt veilig eten ontdooien en verhitten in de magnetron. Een magnetron verhit het eten met ongevaarlijke elektromagnetische straling. Dit zet vochtdeeltjes in het eten in beweging en door wrijving komt warmte vrij.
Als het vuil of beschadigd raakt, kan het vonken veroorzaken en problemen opleveren bij het verwarmen van voedsel. Er is geen noodzaak voor een volledig vervangend apparaat.
Als uw magnetron vonkt of vonkt, komt dat waarschijnlijk door de aanwezigheid van metaal in de magnetron, afgebrokkelde binnenverf of een beschadigde afdekking van de golfgeleider . Er kunnen echter ook andere redenen zijn, zoals een defecte deurschakelaar of diode of beschadigde plankdragers die ook kunnen bijdragen aan het probleem.
Dit kan leiden tot voedselverbranding, rook of zelfs ontbranding . Heb je ooit je magnetron te lang aan laten staan en kwam de geur terug van iets dat meer verkoold dan gekookt was? Het komt vaker voor dan je denkt. Magnetronbranden ontstaan wanneer voedsel, zoals vette popcorn, of zelfs de magnetron zelf, oververhit raakt.
Het is niet aan te raden om de magnetron te gebruiken als de glazen plaat niet draait. Bij modellen met een plastic ring met wieltjes onder het draaiplateau, kun je kijken of deze wieltjes wellicht geblokkeerd zijn door vuil of vet. Als dat het geval is, dien je deze schoon te maken.
Als het veilig is om dit te doen, zet de magnetron dan uit en trek de stekker er meteen uit . Als er brand is in het apparaat, open dan niet de deur om te proberen het vuur te doven. Dit opent simpelweg de mogelijkheid dat het vuur zich naar elders verspreidt.
Een kooldioxideblusser is te herkennen aan een zwarte koker aan het einde van de slang. Het voordeel van dit type brandblusser is dat het geen reststoffen achterlaat. Daarom is de blusser geschikt voor het blussen van elektrische apparatuur en vlam in de pan. Houd het blusapparaat altijd aan het handvat vast.
Tip 4: zet de oven eerder uit
Het is niet nodig om de oven aan te laten staan totdat je gerecht klaar is. Zet daarom de oven wat eerder uit, bijvoorbeeld een kwartier. De oven koelt namelijk niet meteen af, maar blijft nog een tijdje warm. Je gerecht gaart hierdoor vanzelf na terwijl jij energie bespaart.
De wasdroger is ook het elektrische apparaat waar de meeste branden in ontstaan. Als de wasdroger in brand vliegt heeft u pas laat door dat er brand is en is de kans groter dat de brand zich kan uitbreiden naar de rest van de woning. In de meterkast ontstaat 2% van alle woningbranden.