Het smeltpunt ligt ergens tussen de 35 en 37 graden, wat zoveel betekent dat het pas smelt als je het op je huid smeert, of wanneer je een blokje laat smelten op je tong. Dit geeft chocolade dat heerlijke mondgevoel.
Onderzoek toont aan dat chocolade goed is voor je huid. Het bevat antioxidanten die de huid beschermen tegen UV-stralen en dus ook rimpels. Chocolade zorgt ook voor een goede hydratatie van en een goede bloedcirculatie in onze huid, waardoor die er jeugdig en stralend uitziet.
Pure chocolade bevat catechines, polyfenolen en flavanolen, wat krachtige antioxidanten zijn . De flavanolen in chocolade kunnen de huid niet alleen beschermen tegen schadelijke UV-stralen, maar ook de hydratatie van de huid verbeteren en de bloedstroom stimuleren.
Bepaalde voeding kan acneklachten verergeren. Vooral zuivel en producten met een zogenaamde 'hoge glycemische last'*, kunnen zorgen voor een toename van puistjes. Zo kan bijvoorbeeld het eten van snoep of chocola leiden tot meer pukkels.
Ja, chocolade kan op het gezicht worden aangebracht omdat het rijk is aan antioxidanten en helpt bij het beschermen van uw huid tegen schade. Dat is niet alles, een chocolade gezichtsmasker kan ook uw dode huidcellen verwijderen en u helpen uw huid te hydrateren om deze zacht en stralend te maken.
Hydraterende eigenschappen: Chocolade bevat natuurlijke oliën die de huid kunnen helpen hydrateren en bevochtigen . Dit kan gunstig zijn voor mensen met een droge of gedehydrateerde huid. 2. Rijk aan antioxidanten: Pure chocolade is een krachtige bron van antioxidanten, zoals flavonoïden en polyfenolen.
Door haar anti-inflammatoire eigenenschappen zorgt donkere chocolade ervoor dat we minder snel hoofdhuidinfecties zullen krijgen. Donkere chocolade zit vol met koper, zink en ijzer: stoffen die voor een betere bloedcirculatie in de hoofdhuid zorgen, waardoor de haargroei wordt bevorderd en haaruitval vermindert.
Acne wordt veroorzaakt door hormonale veranderingen. Chocolade, chips en bier zijn misschien niet goed voor je gezondheid, ze zijn niet de oorzaak van acne. Anderzijds spelen zuivelproducten en voedingswaren met een hoge glycemische index (zoals suiker en wit meel) wel een rol bij acne-uitbraken.
Cacaoboter kan poriën verstoppen
Dit betekent dat het je poriën kan verstoppen. Dus als je elke dag ijverig cacaoboter op je gezicht smeert, doe je misschien meer kwaad dan goed. Als cacaoboter je poriën verstopt, draagt het eigenlijk bij aan puistjes. Meer puistjes betekent meer donkere vlekken.
CONCLUSIE. Onze resultaten suggereren dat de consumptie van pure chocolade het risico op acneontwikkeling bij jonge personen kan verhogen door hypercornificatie te stimuleren en bacteriële kolonisatie van het oppervlak van de gezichtshuid te bevorderen; het blijft echter onduidelijk of deze effecten op zichzelf voldoende zijn om acneontwikkeling uit te lokken.
De meeste mensen gebruiken alleen een moisturizer, ook wel dag en nacht crème genoemd. Het dagelijks hydrateren van uw huid is ongeacht je huidtype (droog, vet en onzuiver, of gecombineerd) een must. Het letterlijk vochtig houden van je huid, beschermt namelijk tegen externe factoren, zoals luchtvervuiling.
Het eten van donkere chocolade kan overigens niet alleen je zicht verbeteren, maar ook de algemene gezondheid van je ogen. De antioxidanten en flavonoïden in donkere chocolade kunnen namelijk de kans op ziektes als glaucoom verkleinen en de effecten van diabetes verminderen.
Chocolade kan verschillende cutane allergische reacties veroorzaken zoals urticaria, eczeem, lokale of algemene jeuk, circumoraal erytheem, morbilliforme, scarlatiniforme erupties en roodheid van de oren. Systemische symptomen zoals ernstige hoofdpijn, rhinorroe, niezen, piepen, misselijkheid en krampen kunnen ook voorkomen.
Donkere chocolade bevat veel vezels en mineralen zoals ijzer, zink en koper die ontzettend belangrijk zijn voor het behouden van een gezonde huid. Deze mineralen zijn namelijk belangrijke componenten voor een stralende teint, omdat ze de huidcellen helpen regenereren en de natuurlijke functies ondersteunen.
Happy door chocola
De daling van oestrogeen en progesteron tijdens de menstruatie zorgt ook voor een daling in serotonine. Serotonine is een stofje dat veel invloed heeft op je stemming. En laat chocola nou net een stofje bevatten dat de aanmaak van serotonine stimuleert.
Zit er enige waarheid in? Of is het gewoon iets wat ouders hun kinderen vertellen om geen geld uit te geven aan zoetigheden in de supermarkt? In de jaren 60 analyseerden verschillende onderzoeken de relatie tussen chocolade en acne. Het grootste onderzoek – waaraan slechts 65 deelnemers deelnamen – vond geen verband tussen de twee .
Kan goed zijn voor je hart- en bloedvaten
En wel hierom: chocolade met een hoog percentage cacao kan een gunstig effect hebben op de gezondheid van het hart doordat het de bloeddruk verlaagt, de werking van de bloedvaten verbetert en mogelijk zelfs het lipidenprofiel (het cholesterol- en triglyceridengehalte) verlaagt.
De bioactieve verbindingen in pure chocolade kunnen ook geweldig zijn voor uw huid. De flavanolen kunnen beschermen tegen schade door de zon, de bloedstroom naar de huid verbeteren en de dichtheid en hydratatie van de huid verhogen (16).
Enkele veelvoorkomende boosdoeners zijn zuivelproducten; met name magere melk, vanwege de potentiële hormonale invloed. Bovendien kunnen individuen nadelige reacties ervaren op specifieke voedingsmiddelen zoals chocolade, cafeïne of gekruid voedsel.
Aanwijzingen zijn er dat het consumeren van junkfood en chips niet goed is voor de conditie van de huid. De inname van producten met een hoog glycemische index (bevatten veel koolhydraten, die snel door het lichaam worden opgenomen) wordt geassocieerd met acne.
Een vette huid met verstoppingen en puistjes heet acne. Stom genoeg kan 1 glas melk al voor deze problemen zorgen als je daar gevoelig voor bent. Daarnaast kan de lactose (melksuiker) in zuivel bijdragen aan het ontstaan of verergeren van andere huidproblemen zoals rosacea en eczeem.
Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
Ja, en het heeft meer gezondheidsvoordelen dan je denkt . Dat is niet alles wat pure chocolade kan doen. Nicola Moulton, de beauty director van huidverzorgingsmerk Beauty Pie en de voormalige beauty director bij British Vogue, zegt dat chocolade met veel cacao ook de bloedsomloop kan verbeteren, wat helpt om het uiterlijk van de huid te verbeteren, en Dr.
Teveel chocolade eten kan er wel voor zorgen dat je overgewicht krijgt. Dit vergroot de kans op het krijgen van hart-, en vaatziekten en diabetes. Door het eten van teveel chocolade krijg je teveel vetten en suikers binnen. Dit verhoogt je BMI, maar ook je cholesterolgehalte.