Wat gebeurd er als je distributieriem breekt?

Als de distributieriem of distributiekettting breekt, stopt de motor onmiddellijk met draaien en is de kans op motorschade aanzienlijk. De kosten lopen dan zomaar veel hoger op dan die van vervanging van de distributieriem.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Wat als distributieriem breekt tijdens rijden?

Als de distributieriem breekt tijdens het rijden en zeker als de koppeling niet direct ingetrapt wordt, zullen de zuigers hun destructieve werk doen en de kleppen meestal onherstelbaar beschadigen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op garagevergelijker.nl

Hoe weet je of de distributieriem kapot is?

Signalen die wijzen op problemen met de distributieriem

Een tikkend geluid uit de motor. Op het moment dat de riem slijtage vertoont kan er een tikkend geluid uit de motor komen. Dit kan duiden op een lage oliedruk of niet de juiste hoeveelheid smeermiddel, maar dus ook op een probleem met de distributieriem.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scherpenzeelsekrant.nl

Wat hoor je als distributieketting breekt?

Symptomen versleten distributieketting

Wanneer de ketting slijt, gaat de spanning eraf. Daardoor ontstaan er trillingen op de ketting tijdens het draaien. Dit kunt u vaak horen als een tikken of ratelen van de motor. Dit is meestal het ergste wanneer de motor nog aan het opwarmen is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op inkoopautos.com

Hoe knapt een distributieriem?

Oorzaak knappen, breken distributieriem en distributieketting: Distributieriem: Het knappen van een distributieriem kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan door slecht onderhoud of door koelwater en/of olielekkage de kwaliteit van de distributieriem zo achteruitgegaan en versleten zijn dat deze spontaan kan knappen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autoweetjes.com

DISTRIBUTIERIEM-EXPERT gebroken distributieriem alle kleppen krom

26 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel km kan ik rijden met distributieriem?

Over het algemeen moet je de distributieriem tussen de 80.000 en 120.000 kilometer vervangen of om de 4 of 5 jaar. De levensduur kan wisselen per automerk en model.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op serviceonly.nl

Hoe klinkt een kapotte distributieketting?

Een versleten distributieketting kenmerkt zich altijd door een ratelend geluid dat te horen is. Het geluid zal te horen zijn bij het starten van de motor en het stationair draaien. Bij extreme slijtage zal het door hoorbaar blijven en wordt het echt tijd om de ketting te laten vervangen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kentekencheck.nu

Hoe lang duurt het om een distributieriem te vervangen?

De tijd die het kost om de riem te vervangen, verschilt echter per automodel, motormodel en de manier waarop de motor onder de motorkap is geplaatst. Gemiddeld duurt de vervanging van een distributieriem 1,5 tot 6 uur. Om verrassingen te voorkomen, kun je vooraf altijd een prijsopgave aanvragen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autochristiaan.nl

Kan een distributieriem verspringen?

De riem kan een tand verspringen, doordat de tanden van de riem afslijten en geen grip meer hebben. Gevolg hiervan is dat de motor slecht gaat lopen met nare gevolgen voor o.a. de katalysator. Wanneer de riem door ouderdom of uitdrogen breekt, is de motorschade vaak veel erger, de boel “loopt in de soep”.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autoweerd.nl

Kun je rijden zonder distributieriem?

Zonder distributie geen samenwerking van krukas en nokkenas, en dus geen lopende motor. Je kunt je voorstellen dat er behoorlijk veel kracht op zo'n distributieriem / distributieketting staat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Kan een distributieketting breken?

Een versleten distributieketting kan te lang worden, breken en verspringen. Als de distributieketting bij een draaiende motor verspringt of breekt, is er schade aan de motor omdat de zuigers de kleppen raken. Het is dus van het grootste belang dat u de auto tijdig laat repareren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op carrec-technocenter.nl

Kan een distributieriem slippen?

Tijdige vervanging is belangrijk om (grote) problemen met de motor van uw auto te voorkomen. De riem kan namelijk gaan slippen of breken. Wanneer hij breekt loopt de motor niet meer en kan er in het ergste geval schade aan de motor ontstaan, met mogelijk een dure reparatie als gevolg.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op medkar.nl

Welke km stand distributieriem vervangen?

Meestal dien je de distributieriem te vervangen tussen de 60.000 en 150.000 kilometer. Een heuse kilometerstand die ook meteen de waarde van je wagen doet dalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vanmossel.be

Waar zit de distributie riem?

Waar zit de distributieriem? De distributieriem zit vlak langs de multiriem aan de voorkant van de motor. In zijn meest eenvoudige vorm lijkt de riem op een langgerekte lus die een tandwiel aan de onderkant met een ander tandwiel aan de bovenkant verbindt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op magazine.vab.be

Wat doet een distributieketting?

De functie van de distributieketting is het via het krukastandwiel aandrijven van de nokkenas(sen), eventuele balansassen en/of brandstofpomp. De distributieketting gaat over het algemeen een autoleven lang mee en is in vergelijking met de distributieriem een nagenoeg onderhoudsvrij systeem.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op garagevergelijker.nl

Waarom is een distributieriem vervangen zo duur?

Daarnaast hebben veel auto's ook een waterpomp die door de distributieriem wordt aangedreven. En omdat de riem meestal rond de 100.000 kilometer of om de 5 jaar moet worden vervangen, zal dan ook gelijk de waterpomp worden 'meegenomen' bij deze ingreep. Immers, die kost maar een paar tientjes en slijt ook.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autoweek.nl

Waarom ratelt mijn auto?

Een tikkend of ratelend geluid kan hoorbaar zijn tijdens het optrekken van de auto. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zo kan de uitlaat of de hitteplaat loszitten. Ook kan het zijn dat de motor is drooggelopen of dat de distributieketting versleten is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op winparts.nl

Hoe lang gaat een distributie ketting mee?

Waar enkele kettingen soms op 100.000 kilometer moeten worden vervangen, hebben duplexkettingen een vervangingsinterval van zo'n 400.000 tot 500.000 km. In de regel blijven ze echter niet zo lang in het voertuig omdat ze worden verwisseld wanneer de span- en geleidingselementen worden vervangen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op carpardoo.nl

Hoe ziet een oude distributieriem eruit?

Een versleten distributieriem van je auto is te herkennen aan bijvoorbeeld scheurtjes in het rubber, maar ook aan kleine versnipperingen of deukjes. Maakt je motor ineens een slepend geluid? Controleer dan direct de riem op beschadigingen of op uitrekking.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderdelenzoeker.nl

Kun je zien hoe oud een distributieriem is?

Kijk in het onderhoudsboekje van je auto voor informatie over de laatste vervangingsdatum. Is dit niet ingevuld, kijk dan of er een sticker zit onder de motorkap met daarop de laatste datum of kilometrage waarop de distributieriem voor het laatst vervangen is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autoweek.nl

Hoe ziet een distributieriem eruit?

Hoe ziet de distributieriem er uit? Een distributieriem is gemaakt van rubber en heeft een zwarte kleur. Dit komt doordat bij de vervaardiging van rubber roet wordt toegevoegd. Om te voorkomen dat de distributieriem doorslipt heeft men de riem voorzien van 'tanden'.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op technischwerken.nl

Populaire vragen