Het Tunesische hoofdgerecht bij uitstek is couscous met gestoofde groenten met lam, kip en soms vis. Verse vis vindt u ook vaak terug op de kaart. Merguez worst is ook lekker om eens te proberen en wanneer u van stoofgerechten houdt, probeert u dan eens Agneau la gargoulette, een stoofschotel met lam.
Tunesiërs zijn gek op koken en gebruiken vaak veel specerijen als komijn, koriander en saffraan.Rode peper en knoflook vind je in vrijwel alle gerechten terug. Als tussendoortje eet men veel zoete hapjes maar ook het dessert is vaak mierzoet. – Mechoui, gegrild/gestoofd lamsvlees.
Je kunt hier eventueel een omslagdoek voor meenemen. Topless zonnen & naturisme is verboden. De meeste Tunesiërs drinken geen alcohol en het wordt ook niet zomaar overal geschonken en verkocht. Je bent in een Islamitisch land en doet er goed aan je enigszins aan te passen aan de plaatselijke gebruiken.
De nationale drank van Tunesië is groene muntthee die erg zoet wordt gedronken. Het lokale bier, 'Celtia', moet je zeker proeven, net als de verschillende soorten plaatselijke mineraalwater. Vruchtensap is er altijd vers en dus erg lekker. Daarnaast heeft Tunesië vele uitstekende witte en rode wijnen en rosé.
Is Tunesië duur of goedkoop? Tunesië is niet goedkoop. Het is één van de meest welvarende landen in Afrika en dat zie je aan het prijs niveau. Toch is Tunesië nog altijd een stuk goedkoper dan Nederland en hangen de prijzen sterk samen met de tijd van het jaar.
De huidige waarde van 1 EURS is TND 3,396 TND.
Budget reizen en backpacken in Tunesië
Een biertje kost ongeveer 1,75 euro. Een glas cola kost ongeveer 0,50 euro.
Mits de nodige waakzaamheid mogen reizigers naar Tunesië reizen, met uitzondering van de grensgebieden met Algerije en Libië. Voor reizen buiten het kustgebied wordt aanbevolen gebruik te maken van gecertificeerde touroperators en reisbureaus die in nauw contact staan met de Tunesische veiligheidsdiensten.
Een vakantie naar Tunesië is altijd een fantastisch idee. Genieten in luxe hotels, tot rust komen op prachtige stranden en in heerlijke hammams en versteld staan van de mooiste archeologische opgravingen. Dit zonnige land is bijna magisch te noemen.
Meer praktische informatie over Tunesië
In restaurants is een fooi van 10% niet ongebruikelijk. En ook taxichauffeurs, kruiers en dienstmeisjes verwachten doorgaans een extraatje. Tunesië is een Islamitisch land. Hierdoor dien je o.a. rekening te houden met kleding.
Drugsgebruik streng verboden
De Tunesische autoriteiten treden zeer streng op tegen het bezit en het gebruik van drugs. Dat geldt ook voor kleine hoeveelheden en softdrugs. De gevangenisstraffen zijn hoog.
Denk aan een luchtige lange broek, lange rokken en niet teveel blote schouders. Overigens hebben Tunesiërs als het 23 graden is alsnog een jas aan. Reden daarvoor is heel simpel: het is verschrikkelijk koud zodra de zon ook maar even achter de wolken schuift.
Tunesië staat bekend als populaire vakantiebestemming. Vooral vanwege zijn lange kustlijn met zandstranden, helderblauw water en veel zon. Meer landinwaarts vind je vooral woestijn en het Chott El Jerid, dit is een groot zoutmeer van 250 bij 60 kilometer.
Religie. De grondwet van Tunesië bepaalt dat de staatsgodsdienst de islam is. Ruim 99% van de bevolking staat geregistreerd als islamitisch. Het land is lid van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIS) sinds de oprichting in 1969.
De officiële taal in Tunesië is Arabisch, ook al is het grootste deel van de bevolking Berbers. Tunesië is voor velen een bekend vakantieoord, voornamelijk omwille van de prachtige stranden aan de Middellandse Zee.
Milde doch natte winters worden afgewisseld met droge warme zomers, waarin de zon uitbundig schijnt. In het zuiden van Tunesië zit je in de bovenste regionen van de Sahara, met het bijbehorende warme woestijnklimaat. De zone tussen de Sahara en de koelere en nattere kustgebieden in het noorden heeft een steppeklimaat.
In de bossen van Tunesië leven o.a. vossen en wilde zwijnen. In de woestijn leven slangen, woestijnratten, de woestijnvos of fennek, woestijnspringmuizen en veel kleine reptielen zoals hagedissen. Beschermde dieren zijn de waterbuffel, de monniksrob, het stekelvarken en het Atlashert.
Hoe lang is het vliegen naar Tunesië? De vliegtijd naar Tunesie is circa 3 uur met een rechtstreekse vlucht.Met een tussenstop is de vliegduur 5 tot 7 uur.
Subsidies voor basislevensmiddelen. Voor stokbrood ontvangt hij een deel van de bakkerssubsidie van de Tunesische overheid. Daardoor kost zo'n brood slechts 6 eurocent.
Munteenheid. Tunesische dinar (TND).
U mag dit belastingvrij meenemen: 200 sigaretten (1 slof), óf. 50 sigaren, óf. 250 gram tabak, óf.
Koeweitse Dinar (KWD)
De Koeweitse dinar is de officiële munteenheid van de staat Koeweit en is momenteel de sterkste munteenheid ter wereld.
De meeste pinautomaten in Tunesië accepteren zowel Visa als Mastercard creditkaarten en Nederlandse bankpassen met het Maestro logo. In bijna alle hotels en restaurants van Tunesië kun je met creditcard betalen.
Tunesiër (m./v.) Tunesische (v.)