Bedek het label met een vel bakpapier. Strijk met ronddraaiende bewegingen en een constante druk over het bakpapier gedurende 10-15 seconden. Zodra het label is opgewarmd, gebruik je een pincet om voorzichtig een hoekje van het label los te maken.
Leg een stuk bakpapier of een strijkdoek over het ingestreken kledinglabel (let op met synthetische materialen). Strijk gedurende 30 - 60 seconden over het label terwijl je druk geeft met het puntje van het strijkijzer (de lijm moet smelten).
Een haardroger gebruiken
Als je je applicatie voldoende kan verhitten met een haardroger, zou deze een beetje moeten loskomen. Dan kan je met een pincetje verder beginnen met verwijderen van de applicatie. Wellicht moet je een combinatie van deze methoden gebruiken om alles van je kledingstuk te verwijderen.
Om te proberen een plastic opruk of logo te verwijderen van een item dat WEL heet gestreken mag worden, dek je het plaatje af met absorberend papier. (Boterhammenpapier is prima, kranten ook, mits ze niet afgeven, keukenpapier, wc-papier, maar GEEN bakpapier, want dat absorbeert niet).
Om het embleem te verwijderen kun je eerst de foam tape verzwakken. Dit doe je door een paar uur van te voren WD40 of een Tar and Glue remover eroverheen te spuiten. Deze trekt in het foam achter het embleem of logo, en weekt daar een klein beetje van de lijm los.
Zo kan witte azijn of ontsmettingsalcohol ook helpen bij het verwijderen van een sticker. Ook olijfolie is een fantastische stickerverwijderaar. Giet een ruime hoeveelheid olijfolie op een vel keukenpapier en wrijf zachtjes over de vervelende sticker. Na een minuut of 2 glijdt de sticker zo weg.
De zoom eruit halen doet u d.m.v. persen met een perslap, zodat de lijm smelt en u de delen van elkaar kunt halen. Resten VLIESOFIX kunt u met gedenatureerde alcohol verwijderen (bij apotheek verkrijgbaar). door persen of licht wrijven met een in gedenatureerde alcohol gedrenkte perslap.
Voor het loshalen van het borduurwerk gebruik je een tornmesje. Een tornmesje wordt gebruikt om stiksels los te halen. Het heeft een gevorkt uiteinde. Tussen de tanden van de vork bevindt zich een een scherpe rand die als mes fungeert.
Om nagellakvlekken met aceton uit kleding te krijgen heb je een flesje pure aceton, wattenstaafjes en (absorberend) keukenpapier nodig. Volg hierna de volgende stappen: Leg het kledingstuk neer en leg een stuk keukenpapier onder de vlek. Het keukenpapier absorbeert zo de aceton waardoor het niet in de stof trekt.
Hiervoor heb je enkel een stukje keukenrol en je strijkijzer nodig. Leg het stukje keukenrol op het deel van de kledij waar de lijmvlek zit en ga er voorzichtig met je strijkijzer over op een lage temperatuurstand. De lijm wordt warm, zal smelten en in het keukenpapier trekken.
Opgedroogde Lijm Verwijderen Uit Kleding
Vriezer: Leg het kledingstuk een nachtje in de vriezer en de lijm bevriest dan totaal. Het breekt makkelijk en je kunt het weg krabben met je nagel of achterkant van een theelepeltje. Aceton: Deze vluchtige stof kan er voor zorgen dat de lijm in jouw kleding oplost.
Versteviging is vlieseline, tussenvoering of vlies wat je op de stof strijkt of vast naait. Vlieseline is eigenlijk een merknaam dat zo bekend is geworden dat deze merknaam vaak ook voor alle soorten versteviging wordt gebruikt.
Plakkatoen wordt gebruikt als tussenvoering (op katoen basis), om de stofstructuur te versterken en uw product wat meer body te geven. Plakkatoen geeft meer stevigheid aan het stof dan plakvlieseline, maar blijft toch soepel.
Vlieseline® Naadband gebruikt u om de naad van dunne en rekbare stoffen te versterken, voordat u de twee delen op elkaar naait. De naad is dan makkelijker te verwerken. U kunt dit strijken op de stikrand van het stof om uitrekken of kerven van de naden tegen te gaan.
Maak een sopje van heet (niet kokend) water, met wat afwasmiddel en leg het voorwerp met daarop de sticker er een half uur in te weken. De sticker laat in de meeste gevallen dan makkelijk los. Werkt dit niet, dan kunt u ook (een papje van) zuiveringszout proberen.
Plaats textiel binnenstebuiten uit de snijmat en druppel een paar druppels VLR op achterkant van de folie. Laat dit een minuut inwerken zodat de lijmlaag van de folie week wordt. Stretch het textiel rondom de drukfout en verwijder de folie met een pel pincet of met de hand.
FLEXFOLIE WELKE KANT BOVEN? Flexfolie leg je met de glimmende kant naar onder. Op de manier wordt de flex gesneden en niet de backing (of achterkant) van het materiaal.
Flexfolie staat bekend als een dunne en gladde folie. Flock is het tegenovergestelde. Door een suède afwerking voelt de folie een stuk dikker aan. Daarnaast is de afwerking niet glad; de toplaag van de folie bestaat namelijk uit kleine zachte haartjes.
Zet de machine op maximaal 50% (en stand 1). Gebruik nooit de klopboorstand. Beweeg de ronddraaiende caramelschijf over het oppervlak dat je probeer te reinigen. Oefen geen druk uit en laat de schijf het werk doen.
Gebruik een stickerverwijderaar voor de carrosserie. Werk met een caramelschijf om de autolak niet te beschadigen.
Zorg er voor dat het logo schoon en vetvrij is. Leg vervolgens de plaklaag op het logo en druk dit goed aan. Nu zit het logotape op het embleem en kunt u deze op uw auto plakken. Hierbij is het wel van belang dat ook het oppervlak van uw auto schoon en vrij is van vet.