Als ontbijt wordt vaak gewoon brood gegeten. Dit brood smaakt niet hetzelfde als is Nederland, maar wordt door veel toeristen beter beoordeelt dan brood in Spanje of Frankrijk. Toch zijn er een paar dingen die alleen in Australië gegeten worden, Barramuda vis, Vegemite en aboriginal bushtucker.
Bier wordt er in alle soorten en maten gedronken en vooral in de outback is dit voor mannen een dagelijkse bezigheid. Maar wijn wordt steeds populairder. Met name in de steden wordt tijdens het diner en het stappen steeds vaker voor een wijntje gekozen.
In Australië is er ook veel fruit verkrijgbaar. Je kunt hier echt van alles krijgen. Van Tasmanische kersen en peren tot bananen, papaja, mango's, avocado's, citrusvruchten, appels, lychees, ananas, passievruchten en kokosnoten.
Ongeveer zestig procent van de Australiërs is christelijk. Ongeveer twintig procent van de Australiërs zegt helemaal niet gelovig te zijn. In het dagelijks leven merk je weinig van de religieuze voorkeur van de Australiërs. Aboriginals hebben hun eigen tradities en geloof in een geestelijke wereld.
Allereerst willen wij u een idee geven van de vluchtduur tussen Nederland en Australië. U moet rekening houden met een vliegtijd van zo'n 25 à 30 uur. Dat klinkt misschien lang, maar in die tijd legt het vliegtuig meer dan 15.000 kilometer af!
totale bevolking: 82,4 jaar (2018 est.)
Hoeveel verdien je in Australië? Hoeveel je uiteindelijk verdient, hangt af van de branche waarin je werkt. Het minimumloon ligt in Australië een stuk hoger dan in Nederland, in de meeste sectoren tussen de $20 en $25 Australische dollar per uur. Je krijgt wekelijks uitbetaald.
Australiërs zijn echte levensgenieters. De sfeer is er relaxed, waar je ook komt. De Aussies werken hard, vooral in de outback, maar ze weten ook hoe belangrijk het is om na het werk een koud biertje open te trekken. Nationale sporten zijn cricket, Australian football, rugby en surfen.
Kleding in Australië: Australiërs kleden zich doorgaans casual. Kledingvoorschriften zijn er meestal niet. Alleen bij bruiloften en lokale festivals, waarbij miss-verkiezingen worden gehouden, ziet iedereen er heel chique uit.
De Aboriginals haalden het eten direct uit de natuur. Ze aten vooral vruchten, wortels, bessen, granen, noten en ze jaagden voornamelijk op de kleinere dieren als emoes, opossums, kangoeroes, slangen en hagedissen.
Australiër - ANW (Algemeen Nederlands Woordenboek)
Een specialiteit uit de Nieuw-Zeelandse keuken is lamsvlees met mintsaus en knapperige verse groenten. Ook spareribs van lamsvlees zijn een aanrader. Daarnaast is er een ruim aanbod van zout- en zoetwatervis en schaaldieren, zoals regenboogforel en oesters.
De officiële taal van Australië is Engels. Het accent is wel wat anders dan het Brits of het Amerikaans. Australiërs korten graag woorden af en gebruiken soms woorden die in het Brits of Amerikaans niet bekend zijn. De Aboriginals spreken de taal van hun eigen stam, maar in de steden en dorpen spreken zij ook Engels.
Bijna alle grotere steden liggen aan of bij de kust, de hoofdstad Canberra is de grootste landinwaarts gelegen stad, gevolgd door Toowoomba in Queensland. De enorme oppervlakte van Australië zorgt ervoor dat het één van de dunstbevolkte landen van de wereld is. Grote delen van het binnenland zijn zeer dunbevolkt.
Somber. In Sydney kost een woning gemiddeld ruim 1,1 miljoen Australische dollar, zo'n 800.000 euro; een stijging van 500 procent in twintig jaar. In Melbourne was de stijging in die periode zelfs 600 procent. Een steeds grotere groep Australiërs is hierdoor somber over de toekomst.
Is Australië een duur of goedkoop land? De kosten van het leven in Australië zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Verse groenten en fruit zijn prijzig, omdat die naar Australië geïmporteerd moeten worden. Het eten in restaurants en cafés is daarentegen weer goedkoper dan in Nederland.
Hieronder geven we je een idee van de kosten voor boodschappen in Australië: Brood van de supermarkt bakker: $4. Komkommer: $1.90.
In de Europese Unie was de levensverwachting bij geboorte in 2016 gemiddeld 81,0 jaar. Spanje (83,5 jaar) en Italië (83,4 jaar) kennen binnen de EU-28 de hoogste levensverwachting. Inwoners van Bulgarije, Letland en Litouwen zitten met 74,9 jaar zes jaar onder het EU-gemiddelde.
Nederland doet het overigens niet slecht. Ons land komt op een 19de plaats (van de 137 onderzochte landen) met een gemiddelde levensverwachting van 81,7 jaar. Net vóór het Verenigd Koninkrijk (20ste plek). Helemaal onderaan de lijst komt Swaziland, hier worden de mensen gemiddeld slechts 48,9.