Ontbijten in Griekenland In de meeste gevallen besteden de Grieken niet veel aandacht aan het ontbijt. Wanneer er wel wordt ontbeten, bestaat de maaltijd vaak uit een simpel broodje met een kopje koffie. Zowel de ijskoffie als het 'gewone' kopje koffie zijn beide populair.
Eettijden in Griekenland: Grieken maken doorgaans niet zo veel werk van het ontbijt. Ze drinken 's ochtends een kop koffie met een broodje of een paar koekjes. Wie in de loop van de ochtend honger krijgt, haalt een snack bij een cafetaria of een zoete lekkernij bij de bakker.
Grieken houden van brood, marmelade, gebak, allerlei soorten kaas en gebakken producten voor het ontbijt. Als je het wegspoelt met sterke koffie of een glas melk, afhankelijk van de leeftijd, zijn ze klaar voor alles!
als grieken uit eten gaan, is de lunch meestal laat, rond 2:00 of 3:00 's middags.het diner is meestal niet vroeger dan 9:00 's avonds. het is niet ongebruikelijk om om 11:00 's avonds naar een restaurant te gaan, vooral in de zomermaanden.
Een typisch Griekse maaltijd bestaat uit verschillende schotels die op het midden van de tafel worden gezet zodat iedereen er van kan pakken. Deze gerechten bestaan uit een mix van groenten, dips, kaas, peulvruchten, vlees en vis.
Uitgebreid onderzoek naar het traditionele dieet van Griekenland (het dieet van vóór 1960) laat zien dat het voedingspatroon van de Grieken bestaat uit een hoge inname van fruit, groenten (vooral wilde planten), noten en granen, meestal in de vorm van zuurdesembrood in plaats van pasta; meer olijfolie en olijven; minder melk, maar meer ...
Griekse kost is uiteraard ideaal als het lekker warm weer is. Je kan er een Griekse avond van maken, en een aantal typische 'mezze' (hapjes) serveren en dan de barbecue aansteken voor enkele heerlijke vleesspiesjes en gegrilde vis. Wat retsina erbij, en de sirtaki dansen, en het Griekse feest is compleet!
Houd in Griekenland rekening met zakkenrollers en diefstal, vooral in de hoofdstad Athene. Wees in Athene extra alert op het Omoniaplein en in smalle drukke straten in de wijk Monastiraki. Let ook op in het openbaar vervoer en op plekken waar veel mensen komen. Bezoek geen afgelegen straten, wijken of parken.
Lunch is de grootste maaltijd van de dag en wordt rond 14:00 uur geserveerd, altijd met salade en brood op tafel. Diner is restjes van de lunch of een lichte maaltijd met kaas, brood, olijven of fruit. Zo ben ik opgegroeid met eten met mijn tantes en vader in Griekenland en zo eten ze tot op de dag van vandaag.
De Grieken noemen hun siësta “messimeri”. Rond 14:00 uur en 17:00 uur doen de Grieken een dutje en sluiten ze de deuren van hun winkeltjes.
Bij een warme maaltijd wordt brood geserveerd, meestal witbrood. Naast witbrood, dat vaak met sesamzaad bestrooid is, kent Griekenland bruinbrood, zuurdesembrood en brood met zwarte olijven erdoorheen. Broden zijn meestal rond of ovaal van vorm.
Griekse lunches zijn traditioneel een lichte maaltijd die bestaat uit een zelfgemaakte groentestoofpot of ovenschotel . Het wordt geserveerd met vaste bijgerechten zoals kaas, brood, salade en, het allerbelangrijkste, wijn.
Maar populaire cultuur eist dat je ook de frappé ontdekt – instantkoffie met water, melk en suiker, ooit een vast onderdeel van het ontbijt. De meest gebruikelijke ochtendkoffie voor Grieken vandaag de dag (niet alleen in de zomer) is een iced freddo espresso of freddo cappuccino .
Net als in Spanje en andere Zuid-Europese landen, doen veel Grieken een middagdutje (siësta). Winkels (en soms ook restaurants) zijn daardoor vaak gesloten van 14.00 tot 17.00 uur.
De voordelen van het Griekse dieet voor de gezondheid zijn goed gedocumenteerd. Onderzoek heeft aangetoond dat het volgen van een mediterraan dieet, zoals het Griekse dieet, kan leiden tot een lager risico op hartaandoeningen, beroertes en bepaalde vormen van kanker.
Grieken lunchen over het algemeen tussen 12:00 en 17:00 uur en dineren tussen 18:00 en 23:00 uur . Gemiddeld wordt de lunch rond 14:00 uur geserveerd en het diner rond 21:00 uur.
In Griekenland wordt er meestal geluncht tussen 12.00 en 15.00 uur met een warme maaltijd.
Ontbijt was een lichte maaltijd die meestal bestond uit brood of pap . Tijdens de lunch aten de Grieken vis, kaas, peulvruchten en fruit. En daarna hadden ze een GROOT diner! Bij zonsondergang vulden de Grieken hun tafels met allerlei soorten voedsel, groenten, vis, peulvruchten, kaas, brood, olijven en wijn.
In Griekenland is het volgende illegaal: geen foto-ID bij je dragen , zoals een duidelijke kopie van je paspoort. wapens van welke aard dan ook bij je dragen (inclusief zakmessen en pepperspray). roken op openbare binnenlocaties.
Het rioleringssysteem in Griekenland is er niet op gebouwd dat er toiletpapier in het toilet gegooid kan worden. Dit veroorzaakt verstoppingen. In elk toilet staat een afvalemmer waar u het toiletpapier in kunt gooien. Vaak zit er in Griekenland geen slot op een toiletdeur.
Siesta onderdeel van het Griekse leven
Maar in dorpen en minder toeristische delen van het land staat het leven tussen 15.00 uur en 17.30 uur even stil. Vooral in de zomermaanden is de siesta een heilig onderdeel van het Griekse leven.
De Grieken beginnen de dag liever met een ijskoffie genaamd "Freddo Espresso" en hartige gebakjes zoals de "Tyropita" met kaas en de "Spanakopita" met spinazie zijn het meest populair. Daarmee hebben ze het goedkoopste ontbijt van de onderzochte landen.
Grieken eten doorgaans 3 maaltijden per dag .