Wat eten bij Gigondas?

Gigondas
  • Chili con carne.
  • Confit de canard.
  • Irish stew.
  • Jachtschotel.
  • Provençaals gebakken lam.
  • Rundfilet duchesse.
  • Schapenvlees.
  • Wildbraad, wildstoofpot.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op avalonwijnenspijs.nl

Wat te eten bij Chateauneuf du Pape?

WAAR SCHENK JE EEN CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE BIJ?
  • Wild en stoofschotel; de intense en kruidige smaak van deze wijn past hier goed bij. >Alles over wijn en vlees.
  • Kaas! Of het nu Stilton is, Roquefort of Gorgonzola, de stevige rode wijn blijft goed overeind naast deze heftige smaken. >Alles over wijn en kaas.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Wat is Gigondas wijn?

Gigondas is sedert 1971 geklasseerd als AOC voor rode en rosé wijnen. Het alcoholpercentage moet minstens 12,5% bedragen. De opbrengst mag maximaal 35 hectoliter per hectare opleveren. De druivenrassen voor de rode wijn zijn grenache (tot 80%), syrah en mourvèdre (beiden samen voor minstens 15%).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnkennis.be

Wat eet je bij Pouilly Fuissé?

Hij begeleidt perfect adele gerechten van zeevruchten, zoals gambas, kreeften en langoesten. Dankzij zijn zuurheid en soepelheid kan hij ook perfect witte vlees zoals kalf en gevolgte begeleiden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op upperwine.com

Wat eten we bij Pouilly Fume?

WAAR SCHENK JE EEN POUILLY FUMÉ BIJ?
  • Gegrilde vis, zonder teveel poespas, dat is waar deze wijn om vraagt. ...
  • Schelp en schaaldieren zoals mosselen, oesters en scheermesjes doen het ook erg goed bij deze wijn.
  • Geroosterd varkensvlees is ook een mooie combinatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Aanbevolen wijnen: Rode wijn uit Châteauneuf du Pape, Vacqueyras en Gigondas

33 gerelateerde vragen gevonden

Welk gerecht bij rode Bourgogne?

Boeuf bourguignon heeft zijn oorsprong in de Franse Bourgogne. In de Bourgogne is Pinot Noir de belangrijkste druif om rode wijn mee te maken. De combinatie met boeuf bourguignon is uitstekend, want Pinot Noir kan met zijn zuren goed opboksen tegen het zuur van de rode wijn in de saus.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pootagenturen.nl

Wat te eten bij Pinot Noir?

Pinot Noir wijn is op zichzelf al lekker, maar komt nog beter tot zijn recht bij entrecote, eend, kip en bij gerechten met paddenstoelen en truffel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnbeurs.nl

Wat te eten bij Chablis?

Chablis is met z'n frisse basis erg lekker bij:
  • Licht vlees zoals kip en kwartel in romige sauzen; maak bijvoorbeeld eens kipreepjes in paddenstoelenroomsaus. ...
  • Lichte vis zoals heilbot en escargots; de mineraliteit van chablis past hier erg goed bij.
  • Ook bij rauwe vis doet Chablis het goed hoor!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Wat te eten bij Rioja?

Een Rioja wijn past goed bij een gerecht met lamsvlees of kalf, maar ook zeker bij een authentieke Italiaanse pizza of risotto.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op foodiesmagazine.nl

Waar is Gewurztraminer lekker bij?

Gewurztraminer is de ideale wijn bij de pittige Aziatische keuken
  • Geur. tropisch fruit als lychee, ananas, passievrucht en mango, rozen.
  • Smaak. zwoel, vol en krachtig, vol exotische aroma's.
  • Lekker bij. Thaise keuken, kaasplankje, Roquefort, Munsterkaas, desserts (niet al te zoet)

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op alsacewijnen.nl

Wat is het verschil tussen Pouilly Fume en Pouilly fuisse?

Pouilly Fumé is over het algemeen een frisse zeer strakke en elegante witte wijn van de Sauvignon druif zonder houtopvoeding met een wat rokerig parfum uit het Loiregebied. Pouilly-Fuissé is meestal een vrij volle witte toast met honing Chardonnay wijn uit de Bourgogne, waar houtopvoeding tot een kunst is verheven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wineheaven.nl

Wat te eten bij Riesling?

Een halfdroge Riesling smaakt heerlijk bij varkensvlees en gerechten met gans, omdat de frisse zuren van de wijn voldoende tegenwicht bieden tegen het wat vettige karakter van het vlees. Andere klassieke gerechten uit de Elzas zijn coq au vin en zuurkool. Deze gaan het beste samen met een droge Riesling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnbeurs.nl

Wat te eten bij chardonnay?

Chardonnay (Chili)
  • Gebakken oesters.
  • Gebakken rogvleugel.
  • Gebakken of gegrilde tong.
  • Gebakken of gegrilde tonijn.
  • Gegrilde heilbot.
  • Kalfsrollade.
  • Kip met ananas.
  • Parelhoen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op avalonwijnenspijs.nl

Waar is pinot grigio lekker bij?

Het is een witte wijn die heerlijk wegklokt op het terras, maar ook perfect is om bij te eten. De lichtere stijlen bij lichte vis- en groentegerechten, de wat rijkere Pinot Grigio's, want die zijn er ook, bij wat lichtere vleesgerechten en gevogelte, zoals kip of een varkenshaasje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op favorflav.com

Wat eet je bij Pinot Blanc?

De smaak van een Pinot Blanc uit de Elzas herken je aan de ronde, romige fruittonen, die doen denken aan appeltjes en perzik, met een verleidelijk zacht tintje. Deze wijn is de trouwe vriend van mosselen en asperges, maar combineert ook goed met veel andere (lichte) maaltijden met vis of gevogelte, salades en quiches.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op alsacewijnen.nl

Wat betekent Chablis?

Chablis is een witte wijn die geproduceerd wordt rondom het Franse stadje Chablis en valt onder de Bourgogne. De druif die verantwoordelijk is voor de wijnen uit de Chablis is de Chardonnay die plaatselijk bekend is onder de naam beaunois.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Welke druif is Saint Veran?

Goudgele prachtwijn uit Saint-Véran, gemaakt van de druif chardonnay. Op de rijke grond in het zuidelijke puntje van Bourgogne en na langdurige rijping levert die druif een intense en fraaie wijn af. Met een delicate neus van citrus en witte vruchten als perzik en peer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnvoordeel.nl

Welke druif is Sancerre?

Veruit de meeste Sancerre wijnen worden gemaakt van sauvignon blanc. Maar 15% - 20% wordt gemaakt van pinot noir. Daarmee worden alle rode wijnen en rosé's gemaakt. Een deel van de druiven in Sancerre staat op schuine hellingen waar druiven alleen met de hand geplukt kunnen worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Is gewurztraminer droog of zoet?

Een uiterst eigenzinnige druif met krachtige aroma's, van droog tot zoet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vinify.nl

Waar is Merlot lekker bij?

Zoals gezegd kun je merlot heel goed op zichzelf drinken, maar combineren met lam, kalf, stoof en rundvlees kan. Kip of varkensvlees mogen ook, maar let dan wel op de bereidingswijze en de saus. Het mag dan wel wat voller en steviger.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnspijs.nl

Waar drink je sauvignon blanc bij?

Sauvignon Blanc met een fruitige smaak

Sauvignon Blancs met tonen met limoen en grapefruit komen vaak uit Zuid-Afrika of Chili. Ze gaan erg goed met gegrilde vette vissen. Ook erg lekker met een salade met avocado of gegrilde kip of lam.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op abelswijnen.nl

Welke hapjes passen bij wijn?

Hapjes voor een gezellige borrelplank

Kazen, probeer een mix van harde kaas (Parmezaanse kaas, cheddar, Comté), halfharde kaas (Asiago, Manchego, Gruyère), zachte kaas (Brie, Roquefort, geitenkaas), verse en oude kaas. Charcuterie: verschillende soorten rauwe ham, chorizo en salami. Paté. Olijven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnwinewein.nl

Welke hapjes bij welke wijn?

Een rode wijn past goed bij de verschillende vleeswaren. Wanneer vlees met rode wijn wordt gecombineerd, worden de tannines in de wijn door de eiwitten in het vlees verzacht. Witte wijn kan ook, vooral bij rauwe ham. Dan past een witte Rioja bijvoorbeeld ook erg goed, net als een Godello of natuurlijk een glas Sherry.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnbeurs.nl

Wat eet je bij witte Rioja?

  • Asperges met ham, boter en ei.
  • Garnalen met knoflook.
  • Gazpacho.
  • Gefrituurde of gegrilde inktvis(ringetjes)
  • Gegrilde eenvoudige vis en schelpdieren.
  • Paella met kip.
  • Pompoensoep.
  • Spaans-achtige salades.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op avalonwijnenspijs.nl

Populaire vragen