Vlees komt nog altijd op de eerste plaats: steak en sparerib staan dan ook overal op de menukaart. Voor vegetariërs is het minder leuk om in de Verenigde Staten te eten, al hebben veel restaurants wel een saladebar waar je uit vele soorten rauwkost zelf een salade kunt samenstellen.
Resultaten. De meeste Amerikanen consumeren 2 (28%) tot 3 (64%) maaltijden op een bepaalde dag en >90% consumeert 2 tot 3 snacks op die dag.
Het traditionele Amerikaanse ontbijt bestaat uit cornflakes, wafels of donuts, gebakken eieren, spek en pannenkoeken.
Vlees komt nog altijd op de eerste plaats: steak en sparerib staan dan ook overal op de menukaart. Voor vegetariërs is het minder leuk om in de Verenigde Staten te eten, al hebben veel restaurants wel een saladebar waar je uit vele soorten rauwkost zelf een salade kunt samenstellen.
Als je aan Amerikaanse snacks denkt, zijn chips en crackers nooit ver weg. Klassieke chips zijn niet weg te denken van filmavonden en aperitiefjes met vrienden. Met iconische merken als Lay's en Pringles kun je eindeloos veel smaken ontdekken.
Hoewel het misschien een uitdaging lijkt, is het zeker mogelijk om gezond te eten tijdens het reizen in Amerika. Door vooruit te plannen, gezonde keuzes te maken bij restaurants, lokale markten te verkennen en zelf maaltijden te bereiden, kun je genieten van een gezonde eetervaring tijdens je reis.
In de Verenigde Staten bestaat het ontbijt vaak uit een ontbijtgranen- of eiergerecht . Pannenkoeken, wafels, toast en varianten van het volledige ontbijt en het continentale ontbijt zijn echter ook gangbaar.
Typische Amerikaanse toetjes
Een van de bekende Amerikaanse toetjes is de cheesecake, een romige taart met een kruimelige koekjesbodem. Andere populaire desserts uit Amerika zijn apple pie, pecan pie en brownies.
Kenmerken van het typische Amerikaanse dieet zijn onder andere: Niet genoeg fruit en groenten eten . Geraffineerde granen consumeren in plaats van volkoren granen. Vette eiwitbronnen eten, zoals gebakken kip, spek en worst.
Het ministerie van Landbouw schatte dat Amerikanen dit jaar gemiddeld 220,2 pond rood vlees en gevogelte zullen eten; meer dan een half pond per dag. De consumptie van rundvlees zou twee derde van de stijging uitmaken.
Meer dan 50% van de Amerikaanse volwassenen eet drie of meer keer per week buitenshuis en meer dan 35% eet vaker dan twee keer per week fastfoodmaaltijden (1). In het Verenigd Koninkrijk eet meer dan 27,1% van de volwassenen één keer per week of vaker maaltijden in full-service- of fastfoodrestaurants en 21,1% eet één keer per week of vaker afhaalmaaltijden thuis (2).
In Europa reguleert de European Food Information Council, of EUFIC, welke ingrediënten in voedingsproducten zijn toegestaan, terwijl in Amerika de Food and Drug Administration, of FDA, deze taak uitvoert. Bovendien staat de FDA toe dat additieven in Amerikaanse voedingsmiddelen worden gebruikt totdat bewezen is dat ze schadelijk zijn.
Naast milkshakes en frisdranken drinken ze ook graag bier, wijn en likeur. De meeste wijn uit Amerika komt uit Californië. Het is daar vrijwel altijd warm en zonnig, dit is erg gunstig weer om wijn te produceren.
Amerikanen houden van een hot breakfast. Dat bestaat vaak uit roerei met bacon, hash browns (een aardappelgerecht) en veel worstjes er bij.Of biscuits met gravy, een soort beschuitbol met saus.
Ochtendrituelen: Badkameractiviteiten kwamen veel voor, met 96% die naar de badkamer ging, 95% die tanden poetste (gemiddeld 2,5 minuten) en 69% die douchte (gemiddeld bijna zes minuten) . Meer dan 50% gebruikte technologie voordat ze weggingen, terwijl slechts 16% 's ochtends tv keek.
Amerikaanse en Canadese pannenkoeken (soms ook wel hotcakes, griddlecakes of flapjacks genoemd) worden meestal bij het ontbijt geserveerd, in een stapel van twee of drie, bedekt met ahornsiroop of tafelsiroop en boter. Ze worden vaak geserveerd met andere items zoals spek, toast, eieren of worst .
U mag niet zomaar uw koffer vullen met dierlijke producten en levensmiddelen, zoals kaas, melk en melkproducten, eieren, vlees en vleeswaren. U kunt dus niet klakkeloos die ham of kaas uit Little Italy meenemen.
Eten en Drinken
Uit eten: Eten in Amerika is relatief goedkoop in vergelijking met veel Europese landen. Een gemiddelde maaltijd in een restaurant kost tussen de $10 en $25 per persoon. Fast food is nog goedkoper, vaak onder de $10.
Amerikanen besteden minder aan eten dan Europeanen.
De gemiddelde Amerikaan spendeert 1687 euro per jaar aan voedsel dat thuis wordt geconsumeerd. De gemiddelde Duitser 1841 euro per jaar. De gemiddelde Fransman 2254 euro per jaar. De gemiddelde Noor maar liefst 3329 euro per jaar.
Schotse en Zweedse archeologen melden in het blad Royal Society Open Science dat ze in het steentijddorp Skara Brae op de Orkney Eilanden de oudste snack ter wereld hebben aangetroffen: gebakken Orkney-woelmuis, Microtus arvalis orcadensis.