Kies olie die geschikt is voor 'warm gebruik' of voor 'warme toepassingen'. Voeg naar smaak peper, zout, knoflook en gedroogde kruiden toe. Meng de kruiden goed met de olie, zodat er geen losse kruiden door de airfryer vliegen.
Stem de hoeveelheid frites of snacks die in één keer gefrituurd wordt af op de hoeveelheid frituurvet. Door zout loopt de kwaliteit van frituurvet sterk terug. Voeg zout dus altijd pas toe na het frituren.
Niet in de Airfryer
In hete olie stolt dat, maar dat werkt helaas niet in een fryer. Gerechten die je moet koken in water of bouillon kunnen op zich wel, maar is beter om dat te doen met een pannetje.
Met de airfryer kun je bakken, frituren, grillen en roosteren. Je kunt er dus van alles in bereiden.
Gebruik uw airfryer niet onder een laag kastje, te dicht bij een muur of andere apparaten, op een oppervlak dat niet hittebestendig is en op of in de buurt van iets dat ontvlambaar is . Als u hem op een van de eerder genoemde locaties gebruikt, is de kans op brand groter, wat u natuurlijk niet wilt.
In een Airfryer circuleert lucht op een constante temperatuur door het apparaat. Op deze manier wordt er een grill-effect gecreëerd waardoor frietjes en andere snacks een lekker krokant korstje krijgen.
Kun je water koken in een airfryer? Nee, je kunt geen water koken in een airfryer . De sterke ventilatoren zouden ervoor zorgen dat het water zou spetteren en mogelijk de verwarmingselementen en elektrische componenten zou bereiken, wat het apparaat zou kunnen beschadigen of oververhitten.
Kun je maaltijden opnieuw opwarmen in de airfryer? Ja, de airfryer kan worden gebruikt om voedsel op te warmen. Dit is voordelig omdat de knapperigheid van het voedsel behouden blijft, in tegenstelling tot een magnetron die bepaalde etenswaren een beetje klef kan maken na het opwarmen.
Vetrijk voedsel zoals spek, worst en vette stukken vlees mogen niet in een airfryer worden bereid. Dit soort voedsel vereist meer warmte dan de airfryer kan leveren om het goed te kunnen bereiden. Door het hoge vetgehalte zal het voedsel verbranden voordat het volledig gaar ist.
Verwarm de airfryer voor op 160 graden Celsius. Giet de aardappelen af en dep ze droog. Meng ze met olie, zout en peper in een kom en doe ze in de mand van de airfryer . Bak ze in de voorverwarmde airfryer tot ze zacht maar niet bruin zijn, ongeveer 16 minuten.
In plaats van zout kun je bijvoorbeeld de volgende smaakmakers gebruiken: verse kruiden zoals basilicum, peterselie en koriander. gedroogde specerijen zoals (cayenne)peper, (gerookt) paprikapoeder en komijn.
Nog een tip: laat geen zout op je frietjes doen. Zou onttrekt water aan je frietjes en maakt ze ook sneller wak. Teveel zout is sowieso niet gezond.
Groenten. Groenten die je normaal gesproken kookt of stoomt, kun je beter niet in de airfryer bereiden. Denk aan wortels, bonen, spinazie en broccoli. Ze drogen door de hete lucht namelijk snel uit.
Bak de kroketjes in de Airfryer op 200 °C voor 8-10 minuten of tot ze goudbruin van kleur zijn.
Airfryers kunnen voedsel snel koken, maar soep te snel opwarmen kan leiden tot spatten en ongelijkmatige verwarming . Begin met een lagere temperatuur, rond de 250°F (121°C), en laat de soep geleidelijk opwarmen. Indien nodig kunt u de temperatuur in de laatste paar minuten verhogen, maar vermijd het om te hoog te gaan.
De volgende keuze is om het op het fornuis op te warmen; maar je kunt ook de airfryer gebruiken. Het apparaat kan pasta van een dag oud opwarmen, net zoals een oven dat zou doen. Om pasta op te warmen in de airfryer, verwarm je het voor op 350 graden Fahrenheit en leg je de pasta op aluminiumfolie om te voorkomen dat het uitdroogt.
Ei koken
Een ei koken is makkelijk, maar je bent meestal meer tijd kwijt aan het aan de kook brengen van het water dan het koken zelf. Maar het kan dus ook in de airfryer!
Vanaf nu kunnen ook de meeste diepvries pizza's in je Airfryer.
Met dat in gedachten is de airfryer geschikt voor desserts die een au bain-marie vereisen , zoals Japanse cheesecakes of flan. Het is echter wel belangrijk om de juiste hoeveelheid toe te voegen, niet meer en niet minder.
Ja, je kunt melk airfryen . En ja, het is ZO lekker.
Er zijn verschillende modellen en typen airfryers, maar ze bevatten allemaal elektrische onderdelen die op een andere manier schoongemaakt moeten worden. De mand daarentegen kan meestal gewoon in water worden ondergedompeld of in de vaatwasser worden gewassen.
Hoewel we zouden willen dat het mogelijk was om te frituren zonder olie, hebben airfryers wel een beetje olie nodig om je eten knapperig te maken (maar je gebruikt veel minder dan een traditionele frituurpan). Hussel je eten door een kleine hoeveelheid olie (ongeveer een eetlepel of minder) om het gelijkmatig te bedekken en doe het dan in de mand van de airfryer .
Kan je soep echt opwarmen in een airfryer? Ja, het is mogelijk om soep op te warmen in een airfryer, maar het vereist enige voorbereiding. De airfryer is van oorsprong ontworpen om hete lucht te circuleren rond voedsel, wat ideaal is voor knapperige en droge gerechten.
Toast. Het is ontzettend makkelijk om brood te roosteren in een airfryer. De toast wordt goudbruin en is elke keer perfect geroosterd, met een knapperige buitenkant en een zachte binnenkant. Leg het brood 3-6 minuten op een rooster en stel de airfryer in op 200°.