De makkelijkste manier om geld te storten is via een creditcard-app. Bij creditcards van uitgever ICS (Mastercard, Visa) gaat dat op dezelfde manier als het betalen van je maandelijkse rekening. De betaling verloopt via iDeal. Zodra het bedrag op je creditcard staat, kun je het gebruiken.
Je kan helaas geen overschrijvingen uitvoeren via een kredietkaart. Je kan inderdaad geld afhalen via een kredietkaart en dit bedrag dan storten op jouw zichtrekening, zodat je via jouw zichtrekening de overschrijving kan uitvoeren.
“Een kredietkaart is een betaalkaart die aan je zichtrekening verbonden om uitgaves te betalen. Je kunt er geen geld van overschrijven.” Een positief saldo wordt dus gebruikt om de volgende rekening te betalen. Daarna komt het saldo weer op nul.
Zowel in België als in het buitenland kunt u tot 625 EUR per dag en tot 1.250 EUR per periode van 7 dagen opnemen.
Soms kan overboeken van creditcard naar bankrekening alleen telefonisch. Let op, het is meestal alleen mogelijk om geld over te maken naar de tegenrekening van je creditcard. Je kunt dus niet zomaar een andere bankrekening kiezen.
Nee, geld overmaken naar een creditcard van iemand anders kan niet. Dat kunnen alleen bedrijven, bijvoorbeeld als ze geld terugbetalen voor een bestelling die je via internet hebt gedaan. Je kunt dus geen geld overschrijven naar een creditcard die niet van jezelf is. Een creditcard is gebonden aan één persoon.
Een Tikkie kun je niet betalen met een creditcard. Dat komt doordat je een Tikkie alleen kunt betalen met een Nederlandse bankrekening die een IBAN-nummer heeft. Aangezien een creditcard geen IBAN heeft is dit dus niet mogelijk.
Als je via CCV een transactieverwerkingsovereenkomst (PF) voor de acceptatie van Mastercard, Visa of American Express (AMEX) afsluit dan krijg je de eerstvolgende werkdag de transactie bruto uitbetaald. Bruto betekent in dit geval dat de transactiekosten niet van de uitbetaling worden afgetrokken.
Bij de meeste creditcards is het mogelijk om, net als bij een spaarrekening, rente te ontvangen over een positief saldo. Je moet dan wel geld overmaken van jouw bankrekening naar de creditcardrekening. Dan heb je dus een positief saldo op je creditcard.
Maak het bedrag over naar rekening NL83 INGB 0005 0951 97, t.n.v. ING Bank N.V. Creditcards. Vul als omschrijving het volledige 16-cijferige creditcardnummer in (zonder spaties). Het bedrag is in uiterlijk 2 werkdagen bijgeschreven op je creditcard.
Visa Direct is een real-time betalingsdienst. Dat betekent dat partijen die hier gebruik van maken erop kunnen rekenen dat een transactie binnen maximaal enkele minuten zichtbaar is voor de wederpartij. Dit geldt voor person to person (P2P), business to consumer (B2C) en voor business to business (B2B).
De bank die uw kaart heeft uitgegeven, probeert namens u het geld terug te krijgen van de bank van de retailer. Chargeback is geen wettelijk recht, maar als u de transactie heeft verricht met Visa, kunt u een terugboeking aanvragen bij de bank die uw kaart heeft uitgegeven, en uw geld misschien terugkrijgen.
Met de Visa Debit kaart hebt u een betaalmiddel in handen voor uw dagelijkse aankopen: in de winkel, contactloos, via uw smartphone of online. Visa Debit is een debetkaart, wat betekent dat elke betaling onmiddellijk van uw zichtrekening afgetrokken wordt.
Bij een automatische incasso kun je een overboeking storneren, wel zo handig. Tot acht weken na de datum van afboeking kan je - in principe zonder reden op te geven - daar je bank opdracht toe geven. Helaas kan dit bij een foute (losse) overboeking naar een rekeningnummer niet.
Dat kan door een overboeking te doen van de betaalrekening waaraan je creditcard is gekoppeld. Zo kun je toch die grote aankoop met je creditcard betalen. Of wordt er tegen het einde van de maand een kleiner bedrag, of zelfs helemaal niets afgeschreven. Met een overboeking ontstaat er saldo op je Rabo BusinessCard.
Met een overboeking ontstaat er saldo op je Rabo BusinessCard. Op het moment van de maandelijkse afschrijving verrekenen we het saldo met het bedrag van de afschrijving. Is er daarna nog saldo over, dan maken we dat gelijk automatisch over naar je zakelijke betaalrekening.
De Visa Prepaid Card is een betaalkaart met een positief saldo. Dit betekent: voordat u met de Visa Prepaid Card kunt betalen, moet u hem opladen. U kunt met de Visa Prepaid Card dus maar zoveel geld uitgeven als u er voordien hebt opgezet. Zo behoudt u de volledige controle over uw financiën.
Voer je een betaling online uit met je creditcard, dan vul je verschillende gegevens in. In ieder geval wordt er altijd gevraagd naar je eigen naam zoals deze op de creditcard staat, evenals het creditcardnummer, de vervaldatum en de driecijferige verificatiecode, ook wel bekend als Card Verification Code (CVC).
Een van de voordelen van een zakelijke creditcard is de uitgestelde betaling. Door een factuur met een creditcard te betalen, kan de betalingstermijn van die factuur met maximaal 51 dagen worden verlengd. Hiermee maakt u werkkapitaal vrij zodat u zich kunt richten op de groei van uw bedrijf.
Mogelijkheden geld opnemen met creditcard
Je kunt met iedere creditcard geld opnemen, ongeacht of dat in Nederland of in het buitenland is. De meeste automaten staan het geld opnemen met creditcards toe. Dit kun je eenvoudig zien: er staat dan een logo van Visa, Mastercard en/of American Express op.
Als je er toch niet uitkomt met de verkoper, dan kun je je wenden tot jouw bank of creditcardmaatschappij en een formulier invullen om de betaling terug te draaien. Hoe dit formulier precies heet verschilt per bank. Verzoek middels dit formulier om een terugstorting.
Terugboekingen zijn geen wettelijk recht, maar als u heeft betaald met een Visa-debet- of creditcard, kunt u met de bank die uw kaart heeft uitgegeven, overleggen of deze optie beschikbaar is. Vervolgens kunnen zij een verzoek indienen bij de bank van de retailer.
Als u niet op tijd terug op nul staat kan de kredietgever extra interesten en kosten aanrekenen voor wanbetaling en uw krediet opschorten en eventueel ook opzeggen. De wet bepaalt een maximale nulstellingstermijn, maar de kredietgever mag dus een kortere bepalen.