Ricard is het lekkerst als u deze op echte Franse wijze nuttigt. Dit is door 1 deel Ricard te gebruiken en 5 delen water en ijs. U kunt Ricard ook drinken met cola, jus d'orange, limonade of tonic, dit op dezelfde wijze gedronken als met water. Ricard wordt doorgaans het meest gedronken tijdens het aperitief.
Ricard is als Franse anijsdrank een 'Pastis de Marseille', vervaardigd volgens Provençaalse traditie. De basis is een melange die getrokken wordt op basis van kruiden, waaronder koriander, kamille, citroenkruid en anijs. De anijstonen zijn minder sterk aanwezig vanwege de toevoeging van zoethout.
Ricard is een goudgele verfrissende drank, met 45% alcohol, heeft een unieke smaak en een typisch Frans karakter. Drink Ricard op de Franse wijze met 1 deel Ricard op 5 delen water en ijs. Of in dezelfde verhouding met cola, sinaasappelsap, limonade of tonic.
PASTIS EN ETEN
Door de anijsachtige smaak past pastis goed bij vis, zeevruchten en lichte gevogelte zoals kip en kalkoen. Probeer ook eens de venkelsoep met gegrilde coquilles en Pastis.
Ricard bevat 45° alcohol en wordt in de streek van Marseille gemaakt. Daardoor is hij de enige echte pastis van Marseille. Doe 2cl Ricard in een glas alvorens 10cl gekoeld water toe te voegen.
Vul het glas eerst met 2 cl Ricard. Schenk vervolgens de hoeveelheid ijsgekoeld water bij in het glas. Voeg als laatste 2 ijsblokjes per glas toe. Geniet van dit zonnige drankje.
Het merk Ricard werd opgericht door Paul Ricard in 1932. Pernod is ouder en werd in 1805 opgericht. In 1975 fuseerden de bedrijven. Nadien is het verder in omvang gegroeid door de ontwikkeling van eigen activiteiten en overnames zoals Seagram in 2001 en vier jaar later volgde Allied Domecq.
Prijs € 17,85.
100 ml bevat 250 calorieën.
Door het aanlengen van Pastis met water daalt het alcoholpercentage van het drankje, met als gevolg dat de kleur van de likeur verandert van een helder geel naar een troebele melkachtige substantie.
Ricard bevat 45° alcohol en wordt in de streek van Marseille gemaakt.
Wist je dit? Bewaar een fles pastis nooit in de koelkast. Het toe te voegen water moet goed koud zijn. De ijsblokjes pas toevoegen als het water en de pastis al in het glas vermengd zijn.
Productbeschrijving. Dit glas met een inhoud van 19 cl is speciaal ontwikkeld voor het drinken van Pastis met of zonder ijs. Het is voorzien van een Pastis decor. Vaatwasmachinebestendig en geschikt voor dagelijks gebruik.
Het Provençaalse woord pastis betekent zoiets als mengsel. De drank pastis vindt zijn oorsprong in de haven van Marseille, en de kruiden van het land weten zich er in verenigd met de kruiden en specerijen uit het Oosten (zoethout, anijs).
Dit pittige aperitief is zoet en licht scherp. Het is een eigenwijze kruidendrank met volle anijssmaak. Hij is niet stroperig en is een stimulans voor de smaak zintuigen voor en na elke maaltijd.
Pernod is een anijsdrank met een een alcoholpercentage van 40%. Het heeft de licht zoete smaak van anijs en je proeft ook wat kruidigs. De Fransen drinken 'm vaak aangelengd met water en ijs (daardoor krijgt 'ie de bekende troebelheid), maar geloof ons: puur gaat -ie er ook wel in, hoor!
Ricard | Pastis | 45% ALC. 70 cl | Delhaize.
Pernod schenk je het best in een lang glas gevuld met ijsblokjes en een derde Pernod. Voeg er water aan toe en even mengen met een roerstokje. De ideale serveertemperatuur bedraagt 6 à 8°C. Pernod past goed bij pittige warme en koude versnaperingen.
De pastis ( gekookt , geïmpliceerd mengsel in het Provençaals ) is een frisdrank op smaak gebracht met anijs en zoethout , variant van absint , traditioneel aperitief uit de Provençaalse keuken en de Franse keuken .
Het schadelijke effect wordt immers veroorzaakt door de alcohol (ethanol) in de dranken [1]. Er zijn wel indicaties dat met name sterke drank de risico's op long- (alleen bij mannen), alvleesklier- en maagkanker verhoogt [2 – 4]. Maar de bewijskracht is nog zwak; de meeste studies vinden geen verschil [1].
Qua alcoholpercentage staat 1 (klein) shotje dus gelijk aan 1 (groter) glas bier.