Traditioneel doop je stukjes brood in de kaas, maar ook aardappelen, peren en appels zijn mogelijk. Daarbij drink je Zwitserse witte wijn of zwarte thee en na het eten graag een glas kirsch. Bekijk vooral ons artikel over de 13 ongebruikelijke locaties voor kaasfondue.
In Zwitserland drink je absint
Doe dat in Zwitserland, en het liefst in het piepkleine Zwitserse dorp Couvet, waar 'de groene fee', zoals het ook wel wordt genoemd, is geboren.
Zuger-kers
Deze drank is het lekkerst als hij koud wordt geserveerd en wordt vaak gebruikt als digestief na een grote maaltijd. Ondanks zijn elegantie en kersensmaak wordt Zuger Kirsch ook gebruikt als hoofdingrediënt bij het maken van de Zuger kirschtorte (Zwitserse kersentaart) en de beroemde Basler läckerli koekjes.
Alcohol drinken is gebruikelijk in Zwitserland, vooral in sociale contexten en als manier om te ontspannen in het weekend. Hoewel wijn en bier vooral populair zijn, heeft elk kanton ook zijn favoriete likeuren.
De Zwitserse keuken is een heerlijke melange van invloeden uit de Duitse, Italiaanse en Franse keuken. Slechts weinig gerechten zijn typisch voor het land. Probeer de stevige älplermagronen, een variatie op de kaasnoedels, of een smakelijke fondue van gesmolten kaas, witte wijn, brood en aardappelen.
Andere gegeven antwoorden voor een Zwitsers ontbijt waren: een omelet, schnitzel of worstjes. WERKELIJKHEID! De Zwitsers eten veelal hetzelfde als in de omliggende Duitstalige landen. Een veel voorkomend Zwitsers ontbijt bevat vers fruit, noten en muesli.
Wat eten en drinken mensen: In Zwitserland bestaat het ontbijt meestal uit brood, boter of margarine, marmelade of honing, misschien wat kaas of ontbijtgranen, plus melk, koude of warme chocolademelk, thee of koffie . De lunch kan zo simpel zijn als een sandwich of een birchermüesli of het kan een complete maaltijd zijn.
Rivella wordt gezien als de nationale drank van Zwitserland. Het aandeel in waarde van Rivella AG in de Zwitserse frisdrankmarkt was 15,3 procent in 2013, waarmee Rivella op de tweede plaats staat na Coca-Cola. Rivella is een lang gevestigd merk in het Vorstendom Liechtenstein, Nederland en Luxemburg.
Ovomaltine : een moutige drank
Dit poeder op basis van mout wordt gemengd met koude of warme melk en is een populaire manier voor veel Zwitsers om hun dag te beginnen. Ovomaltine is verkrijgbaar in de klassieke poedervorm, net als meer dan 110 jaar geleden. Tegenwoordig vind je het ook in kant-en-klare versies.
Lokaal vervaardigde, complexe bitter die verschillende botanicals en kruiden combineert om een geweldig digestief te produceren. Geniet ervan puur of met ijs , hoewel het veelzijdig genoeg is voor cocktails of mixdrankjes.
· 7j. Een Apéro is een sociaal evenement, waar mensen om welke reden dan ook samenkomen voor hapjes, drankjes (zowel alcoholisch als non-alcoholisch) en small talk . Het wordt meestal staand gedaan, zitplaatsen zullen vrij beperkt zijn, meestal om de vermenging onder de deelnemers te bevorderen.
De kosten voor eten in Zwitserland kunnen hoger zijn dan in andere landen. Een goedkope maaltijd in een lokaal eetcafé of een fastfoodrestaurant kost meestal tussen de €15 en €20, terwijl een maaltijd in een gemiddeld restaurant ongeveer €20 – €40 kan kosten.
Zürich organiseert jaarlijks het grootste bierfestival van het land en heeft een aantal microbrouwerijen. Duitstalig Zwitserland produceert ook wijn, maar niet zo veel als Romandië. Ticino heeft een aantal kleinere microbrouwerijen en produceert ook rode wijnen in het warmere klimaat aan de zuidkant van de Alpen.
Jodelen, vendelzwaaien, Alpenhoornblazen, worstelen: deze en nog veel meer typisch Zwitserse tradities maken sinds jaar en dag deel uit van het leven van de Zwitsers. In Zwitserland staat dit bonte palet van tradities het hele jaar door centraal.
Uit eten gaan in Zwitserland is prijzig en alcohol is duur. Om een paar voorbeelden te noemen van de gemiddelde prijzen in restaurants en op het terras: Koffie CHF 4. Biertje CHF 5+
Reisbenodigdheden kunnen belastingvrij worden geïmporteerd. Hieronder vallen kant-en-klare maaltijden en non-alcoholische dranken voor de reisdag. Let op: Het is verboden om vlees en zuivelproducten, evenals de meeste soorten fruit en groenten uit derde landen (d.w.z. niet-EU-landen) mee te nemen.
Natuurlijk wordt de nationale frisdrank van Zwitserland gemaakt met melk. Rivella werd voor het eerst geproduceerd in 1952 en is een van de meest iconische dranken van Zwitserland. Volgens hun website wordt het gemaakt van melkserum (ook bekend als wei), kruiden- en vruchtenthee-extract, water, suiker en bruis .
Als je maar één biertje in Zwitserland drinkt, kies dan voor Feldschlösschen. Het populairste bier in Zwitserland, Feldschlösschen Original, is een licht lagerbier dat waarschijnlijk niet zal beledigen met zijn frisse, schone smaak.
Hygiëne en veiligheid Zwitserland is een van de veiligste landen ter wereld. De steden en openbare plaatsen zijn zeer schoon en goed onderhouden. Als je je hier niet aan houdt, zijn er boetes te verwachten.
De lunch wordt in Zwitserland tussen 11 en 14 uur geserveerd, het avondeten tussen 18 en 22 uur. Daartussen zijn vele keukens gesloten. Op de meeste toeristische uitkijkpunten of hotspots bevinden zich restaurants of hotels.
Doordeweeks eten veel Zwitsers hun Zmorge meestal tussen 6:30 en 7:30 , afhankelijk van wanneer school begint of hoe laat ze hun trein naar hun werk moeten halen. Ze eten meestal eenvoudigere en snellere ontbijtjes omdat er geen tijd is om te smullen. In het weekend is het echter een heel ander verhaal.