Wat drink je bij mozzarella?

Bij de heerlijke combinatie van geroosterde tomaat, brood, basilicum en gesmolten mozzarella wordt er meestal een droge witte wijn bij gedronken (denk aan Pinot Grigio of Chardonnay) en dat is natuurlijk prima en lekker. Maar denk ook eens aan een fruitige rosé met frisse zuren of lichtere rode wijn als een Bardolino.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stuttgart-isst.com

Wat drinken bij tomaat mozzarella?

Een klassieker voor op zomerse dagen is een salade van buffelmozzarella met tomaat en wat basilicum. En daar hoort uiteraard een gepaste wijn bij. Zowel een droge witte wijn met voldoende smaak en zuren, als een droge en frisse rosé passen perfect bij deze salade.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ontdekjecolruytwijn.be

Wat drinken bij burrata?

Caponata Pugliese met burrata

Balsamico heeft een mooie zoet-zuur verhouding en vraagt daarom ook om een wijn die dit ook heeft. Een mooie wijn zou zijn een fruitige riesling als de Mertz Riesling. Maar ook een Valpolicella Ripasso is een goede match kunnen zijn, beide hebben een dikkere structuur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op halfes.nl

Welke witte wijn bij Italiaans eten?

Wanneer de pasta op smaak wordt gebracht met pestosaus, dan is een lichte witte wijn een goede keuze. Frisse witte wijnen, zoals Catarratto, Roero Arneis, Pinot Grigio of Sauvignon Blanc passen goed.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnbeurs.nl

Welke wijn bij burrata en tomaat?

Wijntip: Blanco, Diente de Léon.

Het frisse karakter van deze biologische wijn combineert bovendien goed met de tomaat en het romige en frisse element van de burrata in combinatie met de aceto balsamico.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op foodyard.nl

Sticky Milk Strawberry Mozzarella Cheese | Street Drink | Thai Street Food

44 gerelateerde vragen gevonden

Wat drink je bij Caprese?

Bij de heerlijke combinatie van geroosterde tomaat, brood, basilicum en gesmolten mozzarella wordt er meestal een droge witte wijn bij gedronken (denk aan Pinot Grigio of Chardonnay) en dat is natuurlijk prima en lekker. Maar denk ook eens aan een fruitige rosé met frisse zuren of lichtere rode wijn als een Bardolino.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op flesjewijn.com

Wat voor wijn bij Caprese?

Wil je het echt lokaal houden (salade caprese komt van Capri), ga dan voor wit uit Campanië, zoals Fiano, Falanghina of Greco. Ander fris Italiaans wit, zoals Pinot Grigio of Vermentino, matcht ook goed. Daarnaast is een frisse rosé een goede optie, of eventueel een lichte rode wijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Welke wijn drinken Italianen?

In Italië worden truffelgerechten vaak met Barolo of een andere grote rode wijn gecombineerd, maar met een volle witte wijn is de combinatie vaak net iets verfijnder. Probeer maar eens met een Chardonnay, Falanghina, Friulano of Pecorino.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op oranje.com

Wat zijn de beste Italiaanse wijnen?

Wijn uit Italië is al eeuwen een begrip!
...
Top 5 luxe Italiaanse wijnklassiekers
  1. BAROLO. Barolo is de koning van de Italiaanse wijnen. ...
  2. BRUNELLO DI MONTALCINO. ...
  3. VINO NOBILE DI MONTEPULCIANO. ...
  4. ROERO ARNEIS. ...
  5. AMARONE.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Wat te drinken bij pizza?

Je kan het simpel houden door bij pizza's met lichte smaken, zoals groenten, geitenkaas of vis, een witte wijn te drinken. Probeer eens een Pinot Grigio. Pizza met wat vollere smaken, zoals ham, salami, of spek gaan het beste samen met een glas rode wijn. Probeer dan eens een Montepulciano of Chianti.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op newyorkpizza.nl

Welke kaas bij Brunello?

Brunello smaakt goed bij rood vlees, wildgerechten en gevogelte zoals fazant. Gerechten met truffel combineren ook goed met Brunello. De Toscaanse Pecorino kaas (met name de oudere) is de perfecte partner voor Brunello en ook parmezaanse kaas (liever Parmigiano-Reggiano dan Grana-padano) past goed bij Brunello.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op italiaansewijninfo.nl

Welke kaas bij ripasso?

Rijpe, pittige kazen, combineren goed met volle fruitige wijnen als viognier, gewürztraminer, volle chardonnay, houtgelagerde witte wijnen of een Rode wijnen met weinig tannine en een licht zoetje als Valpolicella Ripasso en primitivo.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op halfes.nl

Wat te eten bij Amarone?

Amarone combineert mooi met typische lokale gerechten zoals: Pasta e Fasoi, risotto all'amarone, Bigoli co l'anara, Pastissada de Caval, Torresani allo spiedo, Fegato alla Veneziana, Brasato all' Amarone en vele andere gerechten uit de Veneto.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op italiaansewijninfo.nl

Wat drink je bij een antipasti?

Antipasti kunnen natuurlijk van alles zijn, van vis tot vlees en groentehapjes. Je kunt bij antipasti het beste een toegankelijke witte of rode wijn kiezen, zonder al te felle zuren of uitgesproken tannines.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anderewijn.nl

Welke wijn past bij tomaat?

Toch is er verschil of je de tomaat rauw of gestoofd gaat eten. Gebruik je tomaten in een salade, kies dan voor een Sauvignon Blanc waar ook vandaan, want die past altijd. Maar ook de friskruidige witte wijnen uit Italië, als Vermentino of Verdicchio, zijn een goede match.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ilovefoodwine.nl

Welke wijn bij basilicum?

Basilicum versterkt de frisse bessenachtige smaak van jonge wijnen gemaakt van de sangiovesedruif en de kruidige aroma's in witte wijnen van lokale druivenrassen als garganega en trebbiano. Omgekeerd benadrukken de wijnen het groenkruidige in het gerecht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op aartswijnen.nl

Wat kost een fles Barolo?

U koopt bij ons al een echte Barolo voor net onder de € 25. Maar ook een Barolo van meer dan € 100. En een ruime keus aan Barolo's tussen deze 2 uitersten. Ontdek eenvoudig uw favoriete Barolo met onze proefdoos.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fattoria.nl

Wat kost een Barolo wijn?

De prijzen van laag, beginnend voor rond de € 25,00 oplopend tot meer dan € 100,00. Wijnen met de hoogste waarderingen, onbekende parels, proefdozen etc.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fattoria.nl

Hoe blijven Italianen dun?

Het draait om balans en kleine porties

Italianen stoppen gewoon met eten als ze vol zitten en nemen dan een koffie. Maar ook de ingrediënten van hun dieet zijn uitgebalanceerd: niet te veel vet, net genoeg koolhydraten, veel vis en kip en weinig rood vlees.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ditisitalie.nl

Hoe heet rose wijn in Italië?

Vino rosato of chiaretto: rosé wijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Welke hapjes bij Pinot Grigio?

Aperitiefhapjes bij pinot grigio: het lichtere broertje van pinot gris gaat heerlijk samen met lichte aperitiefhapjes. Om in Italiaanse sferen te blijven kies je voor bruschetta met verschillende toppings, gedroogde ham of een stukje parmezaanse kaas. Genieten geblazen!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Welke wijn past bij Saltimbocca?

Saltimbocca is een vrij licht vleesgerecht van kalfschnitzel en proscuitto. Bij dit gerecht past een condrieu, pinot gris uit de Elzas of Alsace of een lichte rode wijn uit de Bourgogne zoals de Santenay.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Wat eet je bij een Barolo?

Lokale gerechten die goed bij Barolo passen
  • Brasato al Barolo: gestoofd rundvlees in Barolo. ...
  • Gegrild rundvlees: kies een goed dooraderd stuk (bijvoorbeeld rib-eye) en zorg voor een goede karamellisatie aan de buitenkant. ...
  • Risotto met porcini (eekhoorntjesbrood).
  • Geroosterd ganzenvlees.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pootagenturen.nl

Wat eet je bij een Chianti?

Normale Chianti past goed bij simpele pasta gerechten (vooral met een tomatensaus) en antipasto. Chianti classico doet het erg goed bij vleesgerechten zoals ossobuco, lamsbout, lamskoteletten, rosbief in madeirasaus, wilde eend, hert en pizza met vlees.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op italiaansewijninfo.nl

Populaire vragen