In een mooie witte blouse, een standaard zwart shirt of in een comfortabele tricot jurk komen jij en jouw buik mooi tot zijn recht. Prints of opdrukken leiden af, dus die graag vermijden. Een spijkerbroek of jasjes zijn altijd mooi en tijdloos. Neem ook een zwarte en/of licht grijze legging mee.
Draag dan zwarte kleding of donkere kleding in combinatie met lichte tinten. Dit levert de mooiste zwart-wit foto's op. Zorg dat de kleding die je kiest waarbij de contouren van je buik goed zichtbaar zijn. Dit kan door mooi aansluitende kleding te dragen zoals een strakke jurk of top met spijkerbroek.
Het beste moment voor het inplannen van een zwangerschapsshoot is zo rond de 30-34 weken. In die fase van je zwangerschap voel je je vaak nog goed, ben je nog redelijk mobiel en is je buik al mooi rond.
De zwangerschapsfotoshoot zelf duurt tussen de 75 – 90 min. Op de zwangerschapspagina vind je 2 pakketten met verschillende tijdsduren en aantal settings. Voordat we gaan beginnen met fotograferen gaan we eerst rustig overleggen wat we precies kunnen gaan doen.
De beste tijd voor een zwangerschapsshoot is tussen de 32 en de 38 weken. Rond deze tijd heb je een mooie bolle buik. Plan je de shoot eerder, dan kan het zijn dat je buik misschien nog wat aan de kleine kant is.
Een newborn fotoshoot is te maken tot ongeveer 12 weken. Daarna boek je een baby fotoshoot. Het verschil tussen deze twee fotoshoots is dat tijdens de newborn fotoshoot je kindje vooral veel zal slapen, dit levert veel mooie knuffelmomentjes op.
Wat kost het? De kosten van een zwangerschapsshoot van 1,5 uur bedragen € 175,- (inclusief 21% BTW).
Licht: daglicht en silhouette buikfoto's
Natuurlijk licht, daglicht, is vaak het allermooiste voor foto's. Planning is soms dus best belangrijk wanneer je buikfoto's maakt. Met genoeg licht heb je een heldere foto en hoef je weinig aanpassingen aan je foto te doen.
Tijdens een newborn fotoshoot gebeurt er altijd wel een ongelukje. Omdat je baby een groot deel van de fotoshoot geen luier draagt, leidt plassen en poepen meteen tot vieze kleren. Zorg dus dat je ook voldoende kleding hebt om je te verschonen, zodat je niet in die vieze kleren hoeft te blijven lopen.
De kosten voor de fotoshoot (van 2-3 uur) zelf liggen meestal tussen de 150 tot 250 euro. Dat is meestal inclusief een paar afgedrukte foto's of digitale foto's maar zeker niet alle foto's. Daarvoor zal je moeten bijbetalen. Houd er rekening mee dat de fotograaf niet onafgebroken de hele tijd foto's kan maken.
Let altijd goed op je houding als je bukt en iets optilt. Zak hierbij door je knieën en til vanuit je benen en niet vanuit je rugspieren en heupen. Probeer hierbij zoveel mogelijk een rechte houding te hebben.
Je buik groeit niet alleen door de baby, maar ook door de grootte van de placenta, de hoeveelheid vruchtwater en extra vocht. Ook slaat je lichaam de nodige vetreserves op die ervoor zorgen dat je buik in omvang toeneemt. Vooral in het derde trimester groeit je buik het hardst.
Cakesmash fotoshoot incl. badje kost €125. Je mag ervoor kiezen óf dat ik voor het overheerlijk taartje zorg of dat je zelf een taartje meebrengt.
Kleuren zoals wit, beige, pastel en aardekleuren zorgen voor een mooie sfeer in de fotoshoot. Kleren met felle kleuren, drukke prints of teksten veroorzaken hierbij vaak een onrustig beeld en minder mooie foto's. Dit geld ook voor jullie pasgeboren baby en eventuele broertjes en/of zusjes.
Voor het maken van foto's van baby's heb je uiteraard een camera nodig, bij voorkeur een camera met lens die lichtgevoelig is. Twijfel je over welke lens voor newborn fotografie en moet je misschien zelfs een nieuwe lens kopen? Kijk dan eens voor een 50mm lens, bijvoorbeeld deze lens van Canon.
Ik maak gebruik van verschillende lenzen, maar de 24-70 en de 50 mm hebben mijn voorkeur. Ook heb ik altijd een back-up-camera mee, voor het geval dat ik voor vervelende onverwachte verrassingen zou komen te staan.
De groei van jouw zwangere buik
De eerste weken: je baarmoeder bevindt zich nog achter het schaambeen. 12 weken: als je voorzichtig op je buik drukt, kun je de harde rand van je baarmoeder voelen, net boven je schaambeen. 12-16 weken: je buik groeit boven je schaambot.
Het doen van isometrische oefeningen wordt in sommige richtlijnen ook sterk afgeraden. Met andere woorden: houd je adem niet in tijdens het sporten. Blijf altijd ademen. Denk bijvoorbeeld aan een plank of een hollow body hold of een zware squat.
Iedere vrouw is anders, maar je borsten zijn waarschijnlijk een tot twee cupmaten groter dan vóór de zwangerschap. Je bandmaat zal waarschijnlijk ook groter worden, omdat je ribbenkast zich uitzet om ruimte te maken voor je baby.
De buikoverzichtsfoto is een röntgenfoto van de buik. Door middel van röntgenstraling worden foto's gemaakt om een algemene indruk van de buikorganen te krijgen. Een buikoverzichtsfoto wordt meestal gemaakt bij langdurige verstopping. De buik bestaat uit zachte weefsels.