Stop dan alles in een vriezer. De temperatuur van de vriezer moet -14 graden zijn of kouder. Invriezen doodt de bedwantsen en de eitjes. De spullen moeten een week in de vriezer blijven.
Strooi wat silicagel op je matras, rondom je bed en langs de muur. De bedwantsen lopen hier overheen, plakken aan het fijne materiaal vast en zijn niet in staat om het van zich af te schudden. Ze kunnen niet meer naar hun schuilplaats, drogen uit en gaan dood.
Ga niet zelf bedwantsen bestrijden. Het kost jou veel tijd, terwijl bedwantsen spray peperduur is en amper werkt. In de tussentijd loop je bovendien het risico dat de plaag zich verspreid, waardoor je nog meer geld kwijt bent.
Bedwantsen kunnen niet tegen hoge temperaturen, dus het is een goed idee om je beddengoed te wassen op 60°C voor minstens één uur. Je kunt je lakens en kleren ook even lang in de droogkast steken.
Een bedwants heeft niet zoveel vijanden. De enige natuurlijke vijand waar hij voor uit moet kijken, is de kakkerlak.
Helpt alcohol tegen bedwantsen? Ja, het is mogelijk om bedwantsen met alcohol te doden.
Omdat ze klein en plat zijn, kunnen ze zich goed verstoppen.Vooral in de naden en kieren van bedden en matrassen.
Volwassen bedwantsen leven 6-12 maanden en kunnen ver-scheidene maanden tot wel een jaar zonder eten overleven. Onder optimale omstandigheden kan de bedwants in 6-8 weken geslachtsrijp zijn. Maar dit kan ook veel langer duren.
Je ziet de larven of eitjes van de bedwants zitten, bijvoorbeeld in de naden van je matras of tussen de gaten en kieren van je bedframe. Je vindt stukjes vervelde huid in je huis. Bedwantsen verliezen namelijk vijf keer hun huid, voordat ze volgroeid zijn. Je hebt last van rode, jeukende bultjes op je lichaam.
Bedwantsen houden niet van warmte, Je krijgt ze dus met geen stok in je haar of op je huid, zoals luizen of teken. Ook in onze kleding vinden ze het te warm. Ze reizen liever met ons mee in rugzakken, koffers, schoenen en andere dingen, die niet direct in contact staan met ons lichaam.
Eitjes van bedwantsen
Een eitje is ongeveer 1 mm groot. De eitjes liggen meestal in naden en zomen van matrassen. Vaak zie je meerdere eitjes op elkaar liggen.
Een bedwants beet is een klein, rood, gezwollen bultje. Bedwantsen beten zitten vaak op handen, armen, benen en nek. Bedwantsen bijten vaak meerdere keren achter elkaar. Je hebt dan mogelijk meerdere bultjes op een rij.
Bedwantsen houden niet van beton of gladde tegels. Indien ze in uw bagage zitten, ziet u ze hier ook eerder dan op het tapijt. Sorteer buiten de was en doe deze gesorteerd in plastic zakken.Sluit de plastic zakken goed af.
Een bedwantsenbeet voelt hooguit als een muggenbeet. Zodra een bedwants bijt, injecteert het beestje direct een verdovend stofje in je huid waardoor je niets van het bloed zuigen voelt. Datzelfde stofje zorgt er trouwens ook voor dat je last krijgt van jeuk!
Bedwantsen verspreiden zich via naden in muren of via doorvoeropeningen van leidingen en laten een karakteristieke geur achter. De verspreiding vindt echter ook in belangrijke mate plaats via bagage, transport van gebruikt meubilair en gebruik van sloophout.
Bedwantsen voorkomen bij thuiskomst
Neem je koffers en tassen niet mee naar binnen in huis. Haal buiten je kleren uit je koffer of tas, en doe ze daar in vuilniszakken. Breng die vuilniszakken naar de wasmachine, en doe de kleren er meteen in. Was de kleren op minimaal 60 graden.
Vooral als de dichtstbijzijnde gastheer overdag ook wel eens slaapt of langer op dezelfde plek zit, bijten ze ook overdag. Bedwantsen klimmen niet op hun gastheer. Ze lopen over het bed en bijten waar jij in contact bent met het bed. Dat betekent dat beten aan de kant van je lichaam zitten waarop je slaapt.
Zoals de naam al doet vermoeden worden bedwantsen vaak aangetroffen in het bed of in beddengoed, maar ze kunnen ook verstopt zitten in meubels. Bedwantsen worden vaak aangetroffen in:bedframes en hoofdeinden. beddengoed, zoals kussens, dekens, dekbedden, lakens.
Een bedwantsenbeet is niet makkelijk te herkennen. U ziet dan namelijk één of meerdere rode bultjes - soms liggen die dan keurig op een rij - en stuk voor stuk brengen die een heftige jeuk met zich mee. Deze jeuk kan tot twee weken aanhouden en dat is allesbehalve een prettig vooruitzicht.
Hoe kun je bedwantsen krijgen? Je komt aan bedwantsen door in een besmette kamer te logeren. De beestjes in bed kruipen op een gegeven moment ook ongezien in koffers. Eenmaal thuis pak je je bagage uit en verspreidt de bedmijt zich langzaam naar allerlei ruimtes, maar vooral naar kamers waar bedden staan.
Vlooienbeten komen meestal voor rond de enkels en op de benen en de jeuk is vaak onmiddellijk voelbaar. Net zoals vlooienbeten kunnen bedwantsenbeten verward worden met muggenbeten. Maar er zijn toch een paar verschillen. Muggen bijten overal en de beten zijn niet geconcentreerd zoals bij bedwantsenbeten.
Rond de verstopplaatsen kun je de bijna doorzichtige huidjes misschien zien liggen. Hangt er een zoete, vieze geur rond je bed of in je kamer? Bedwantsen ruiken naar zoete amandel of koriander. Sommigen vinden het naar vuile was ruiken.
Als er één insect is die veel op een bedwants lijkt, dan is het wel de zwaluwwants! Deze insecten lijken identiek aan bedwantsen. Zwaluwwantsen zijn een direct familielid van bedwantsen en zien er daarom bijna hetzelfde uit. Dit omvat de veelbetekenende brede kop en het ovale lichaam, evenals vrijwel identieke kleuren.
Ze hoeven niet meerdere keren per nacht te eten. Bedwantsen zijn altijd op zoek gaan naar een onbedekte huid; ze kruipen echt niet onder kleding. Als gevolg hiervan zien de slachtoffers vaak een rijtje prikken langs kragen, mouwen, enkels en broekriem (buikstreek).