Water bevat onder andere mineralen die onze lichaam en huid hydrateren. Genoeg water drinken is dus belangrijk om er goed uit te blijven zien en onze huid gehydrateerd te houden.
Volgens Jeffrey Dover, hoogleraar dermatologie aan van de Yale University klopt dit verhaal niet: water passeert het lichaam te snel om ook maar enig effect te hebben op de huid. Mensen die echt te weinig drinken en uitgedroogd zijn zullen dit overigens wél merken aan hun huid.
Hard water is soms slecht voor je huid. Het kan nadelig werken voor eczeem, psoriasis en een droge huid. In hard water zitten magnesium- en calciumdeeltjes. Deze deeltjes verhogen de pH-waarde van je huid, wat een droge huid bijvoorbeeld nog droger maakt.
Voldoende water drinken houdt je huid gehydrateerd. Dit is bijvoorbeeld fijn wanneer je een vochtarme, ook wel droge, huid hebt. Maar let op, door ineens veel water te drinken, gaat je droge huid niet in één keer weg.
Water is essentieel voor het fusioneren van het lichaam en alle organen. Door water drinken kan je de vocht- vetbalans in je huid verbeteren. Hierdoor ontstaat er een gezondere huid en voorkom je meer puistjes. Let wel op, water is belangrijk, maar het is niet het wondermiddel.
Ons lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit water. Het verliest vocht via urine en zweet, maar ook tijdens het ademen raakt het vocht kwijt. Om het vochtniveau op peil te houden, moeten we circa 2 liter water per dag drinken.
Voor je lichaam, en dus ook voor je huid, is het belangrijk dat je zo'n anderhalve tot twee liter vocht per dag binnenkrijgt. Bij die anderhalve liter telt elk kopje of glaasje mee, dus ook je koffietje en glaasje fris. Natuurlijk kun je om heel veel redenen beter voor water of thee kiezen dan frisdrank.
Water is de beste afslank drank
En ze onbewust meer suiker binnen krijgen. Dit kan er voor zorgen dat je niet afvalt. Sterker nog, het kan er voor zorgen dat je in gewicht aankomt. Voldoende water drinken is de beste oplossing en je kan er veel meer van drinken dan van andere dranken.
8 glazen water per dag lijkt veel, maar als je tijdens een werkdag van 8 uur ieder uur een glaasje water drinkt, zit je er al aan! Je kunt ook hervulbare waterflesjes gebruiken. Die hebben vaak een inhoud van 500 ml, dus voor 2 liter water moet je je flesje 4 keer vullen en leegdrinken.
Nee, het is niet erg om 3 of 4 liter per dag te drinken. Je nieren kunnen maximaal 0,7 tot 1 liter water per uur verwerken. Je kan dus over een hele dag gemakkelijk 3 of 4 liter water drinken. Het is wel belangrijk om verschillende drinkmomenten te hebben zodat je nieren het kunnen verwerken.
Je nieren kunnen ongeveer 0,7 tot 1 liter water per uur verwerken. Drink je veel meer, dan kan er een te laag gehalte aan natrium in je bloed ontstaan, wat ritmestoornissen aan je hart kan veroorzaken. Als je extreem veel drinkt, kan er zelfs een ophoping aan vocht in je hersenen ontstaan.
Symptomen die passen in het beeld van een waterintoxicatie zijn opzwellende handen en voeten, misselijkheid, braken, algemeen ongemak, hoofdpijn, spierpijn, spierkrampen, verwardheid, slaperigheid. In ernstige gevallen kunnen ook een epilepsieaanval, bewusteloosheid en soms coma met de dood tot gevolg voorkomen.
Door een tekort aan vocht wordt je urine namelijk geconcentreerder met als gevolg dat je blaas eerder geïrriteerd raakt. Hierdoor krijg je eerder het gevoel dat je naar het toilet moet terwijl dit eigenlijk nog niet nodig is. Meer drinken is dan ook de oplossing! Drink je meer dan is je urine meer verdund.
Water drinken boost je metabolisme. Ook hier geeft wetenschappelijk onderzoek weer klinkende cijfers aan: je metabolisme versnelt met maar liefst 24% als je alleen water drinkt. Gek genoeg doet je stofwisseling dit puur omwille van het extra water; het gebeurt zelfs zonder dat je op dieet bent of extra op je eten let!
Water zorgt ervoor dat voedingsstoffen naar de cellen worden vervoerd en dat afvalstoffen worden afgevoerd. Verder regelen we met behulp van water onze lichaamstemperatuur en versterken we ons afweersysteem. Kortom, water is erg belangrijk en onmisbaar voor ons lichaam!
Meestal val je eerst af op de plek waar je het meeste lichaamsvet hebt. In het algemeen slaan mannen meer vetmassa op rond de buik. Mannen gaan dan meestal ook sneller afvallen op de buik dan op andere plaatsen. Vrouwen daarentegen slaan meestal meer vet op rond hun bovenbenen en heupen.
Wanneer je wilt afvallen is voldoende water drinken belangrijk. Het zorgt ervoor dat je minder snel dorst en honger krijgt en het stimuleert de vetverbranding. Voor een gemiddeld mens is 1,5 liter water drinken per dag voldoende. Als je gewicht wilt verliezen kun je dit opvoeren naar 2 tot 4 liter water.
Veel mensen denken dat ze door een paar glazen water per dag te drinken sneller afvallen. Toch is dit nooit wetenschappelijk bewezen. Water is wel erg goed voor je. Voor een goede hydratatie heb je ongeveer acht glazen per dag nodig.
Het drinken van water verhoogt de gezondheid van je haar. En ook de glans en zachtheid van je haar wordt aanzienlijk verbeterd! Ook kan water een positieve invloed hebben op de groei van je haar. Het drinken van water heeft dus een positieve invloed op de binnenkant en de buitenkant van je haar!
Dat zijn 6 grote glazen.
Een voordeel van warm tot heet water is dat de poriën door de warmte wat meer open zijn. Dit is handig om het vuil en overtollige oliën uit de poriën te wassen. Daarnaast wordt de doorlaatbaarheid van de huid beter, waardoor crèmes beter kunnen intrekken in de huid.
Een kopje thee is net zo gezond als een glas water. Dit blijkt uit recent onderzoek gehouden onder 21 vrijwilligers. Dit onderzoek toont aan dat 4 tot 6 koppen thee per dag net zo'n positief op je vochtbalans heeft als 1 liter water. Eerder werd altijd gedacht dat vanwege de cafeïne in thee, thee dehydrateert.
Hoeveel vocht je precies nodig hebt, hangt af van leeftijd, temperatuur, inspanning, het eten en je gezondheidstoestand. Als je veel sport en beweegt of bij hogere temperatuur, heb je meer nodig. Als je weinig beweegt en in koele ruimtes verkeert, heb je minder vocht nodig.
Eigenlijk bevatten alle voedingsmiddelen vocht! Naast allerlei dranken zoals water, koffie, thee, vruchtensap, melk en frisdrank bevatten ook andere voedingsmiddelen vocht. Denk hierbij aan pap, vla, yoghurt, soep, appelmoes en fruit.