Je haar wordt daar dof en droog van en bij regelmatig verven wordt je haar dunner.Ook breekt je haar uiteindelijk af en gaat je haar minder hard groeien. Dat kan tot wel 5 centimeter schelen." Daarnaast kunnen haarcellen, die maar twee millimeter onder de hoofdhuid liggen, beschadigd raken als de verf op je huid komt.
Op de dode haarpunten na, brengt haarkleuring geen serieuze gezondheidsrisico's met zich mee, zegt Vogel. “De verf zoals wij dat bij de kapper en in de winkel kunnen kopen, is niet schadelijk.” Toch kunnen sommige mensen allergisch worden, wat zich uit in roodheid, jeuk en schilfers op de hoofdhuid.
Door vaak het haar te verven wordt de haargroei niet verminderd, maar het kan wel leiden tot het afbreken van het haar. Het haar wat nog in de hoofdhuid zit kan niet door de verf worden bereikt, waardoor de verf in feite geen haarverlies kan veroorzaken.
WECOLOUR haarverf is zachter en minder schadelijk en bevatl veel minder schadelijke stoffen. Dit komt doordat er geen ammonia, resorcinol en ppd in de haarverf zit. Daarnaast is de kleurcrème van kapperskwaliteit met als doel dat de kleur zo lang mogelijk mooi blijft.
In principe mag je je haar iedere 5 tot 8 weken opnieuw kleuren. Met uitzondering van blond haar. Blond haar heeft vaak een beschadiging opgelopen waardoor het herstelproces langer duurt, in dat geval mag je het haar eventueel om de 12 tot 15 weken opnieuw kleuren.
Was je haar de eerste 24 uur na een kleuring niet, zodat de pigmenten zich goed kunnen hechten. De pigmenten hechten zich de eerste 24 uur en als je dan gaat wassen, verlies je pigment.
Haarverf van WECOLOUR, een gezondere keuze!
Daarnaast bevat WECOLOUR ook geen ammonia, ppd en resorcinol. Dat dat echt veel beter voor je haar is ruik je meteen! Ook merk je aan je haar dat het veel zachter is. WECOLOUR is wel 100% grijsdekkend!
Haarverf- en kleuringsproducten verminderen de haargroei niet. Frequent gebruik kan wel leiden tot droog, beschadigd haar dat gevoelig is voor breken.
De reden dat vrouwen beginnen met het verven van hun haar is vaak om op te vallen of om zichzelf opnieuw uit te vinden. Soms gebeurt het ook gewoon uit verveling, of door er al snel op uitgekeken te zijn en per se op zoek te moeten gaan naar the next best thing.
Gebleekt haar is poreus en daardoor veel gevoeliger voor beschadiging door stylingtools zoals föhns of krulspelden. Het bleken zelf zal niet direct haaruitval veroorzaken, maar het maakt haaruitval op termijn wel waarschijnlijker.
Heb je droog, poreus of beschadigd haar en je wilt dit gaan verven, wees dan voorzichtig met de kleur. Droog en beschadigd haar zuigt het pigment uit de haarverf op en zorgt ervoor dat de kleur vaak veel donkerder uitvalt dan verwacht. Soms tot wel drie kleurhoogtes donkerder! Neem daarom zeker een kleurhoogte lichter.
Belangrijker: het is verschrikkelijk slecht voor je haar. De haarverf kan je huid irriterenIn donkere haarverf zit p-phenylenediamine, wat een vervelende allergische reactie kan veroorzaken. Je hoeft je niet gelijk druk te maken, want allergische reacties zijn erg zeldzaam. Maar heftig zijn ze wél.
Blonderen is slecht voor je haar
Het is niet voor niets dat kappers en haarstylisten blonderen zelfs afraden als je meer dan vijf tinten lichter wil. Het chemische proces van ontkleuren en daarna kleuren trekt het pigment uit je haren, waarna je haarschubben openstaan.
Je brengt de haarverf op in droog, ongewassen haar. Het is sowieso beter om je haar niet te vaak te wassen, maar was je haar als je het gaat verven zeker twee dagen van tevoren niet. Er zijn dan meer natuurlijke oliën en talg op je hoofdhuid aanwezig die de hoofdhuid beter beschermen tijdens het verfproces.
Uitgroei laten bijwerken
Uitgroei werk je namelijk elke twee of drie maanden bij, zoals hierboven al eerder gezegd is. Hiernaast laat je het om de zes maanden helemaal verven voor optimaal kleurbehoud. Wanneer ook de onderkant van je haar snel terugloopt, is het verstandiger dit elke drie maanden helemaal te verven.
Bij heel dik haar en weinig talg is het juist goed om je haar minder te wassen. Zeker mensen met droog haar of krullen kunnen heel gemakkelijk het aantal wasbeurten afbouwen. Maar over het algemeen kan iedereen met gemak een tot drie dagen zonder shampoo. Er is geen standaard aanbeveling.
Met schone haren naar de kapper kan heel fijn zijn, maar beter is nog te vragen wat je kapper graag zou willen. Kom je alleen om je haren te laten stylen voor een feestje bijvoorbeeld, dan zou haar dat een dag niet gewassen is misschien zelfs beter zijn.
De tijd iets overschrijden kan geen kwaad. Haarverf verliest na circa 45 minuten zijn werking. De haarverf langer laten inwerken zorgt niet voor vreemde effecten. Als je het echt veel te lang hebt laten zitten, kan je haarkleur iets donkerder uitvallen.
En ja, je kan je haar meer twee keer achter elkaar verven. Hoewel dit niet aangeraden is doen veel mensen het toch. Daarnaast moet je erop letten dat je niet meer dan 2 keer je haar verft in een periode van 4 tot 6 weken.
Je kunt dood haar herkennen aan gespleten haarpunten, steeds dunner wordende punten, niet flexibel haar, haar dat snel afbreekt, haar dat niet (!) vet wordt, veel klitten en je haar mist glans.
Haarkleur. Het effect van blonderen op jouw haar is ook sterk afhankelijk van jouw eigen haarkleur. Ben je al gezegend met blond haar, ga dan beter voor een haarkleuring om schade te beperken. Als je donker haar hebt dan is er geen andere weg om tot licht haar te komen dan door te ontkleuren.
Een van de beste manieren is *grijs haar kleuren met highlights*. Dat mengt het grijs met je basiskleur en maakt het minder zichtbaar. Sommige kastanjebruine highlights zullen je donkerbruine haar nieuw leven inblazen terwijl het de grijze haren goed dekt.
In het geval van grijs haar kan je zoals gezegd dus het beste kiezen voor Excellence Crème. Een extra tip: een natuurtint heeft een betere grijsdekking dan een haarkleur met nuance. Een natuurtint herken je aan de enkele cijfers op de verpakking, dus 8.0, 9.0, 1.0 enzovoorts.