Meestal is zo'n harde buik onschuldig en is er geen sprake van vroegtijdige weeën. In sperma zit een hormoon, prostaglandine, dat de samentrekking van de baarmoeder en de rijping van de baarmoedermond bevordert. Maar de dosis prostaglandine die in een zaadlozing zit, is meestal te laag om de bevalling uit te lokken.
Het milieu in je baarmoeder verandert en de zaadcellen kunnen beter overleven in de baarmoeder. Toch zullen de meeste zaadcellen de reis niet overleven, alleen de allersterkste zullen de reis naar de eileider overleven en komen zo'n 12 tot 24 uur na de zaadlozing aan in de eileider.
De placenta en het vruchtwater beschermen je baby en een slijmprop zorgt ervoor dat je baby helemaal is afgesloten van de buitenwereld. Tot de 7e of 8e maand van je zwangerschap bestaat er geen gevaar dat sperma een infectie bij je baby kan veroorzaken.
Verschillende studies wezen ook uit dat het doorslikken van sperma tot minder zwangerschapsvergiftiging kan leiden. Bij een groep van vrouwen die twee miskramen hadden gehad, bleek dat maar een kwart van hen het zaad doorslikte, terwijl dat bij een groep zonder die problemen de helft was.
Ja, er is een kans dat het voorvocht sperma kan bevatten, dus het is mogelijk om zwanger te worden, zelfs als er geen volledige ejaculatie in de vagina plaatsvindt. Het is volkomen normaal om je af te vragen of je zwanger kunt worden met de terugtrekkingsmethode of zelfs door genitaal contact.
Voorvocht bevat een hele lage concentratie aan zaadcellen. De kans op zwangerschap is klein, maar het kan wel! Voorvocht is vocht dat uit de penis komt wanneer de man opgewonden is of seksueel gestimuleerd wordt.
Klaarkomen kan tijdens de zwangerschap anders voelen.
Door het orgasme gaat de baarmoeder samentrekken. Dit kan het gevoel van lichte weeën geven. Soms kan het zelfs een beetje buikpijn veroorzaken. Dit kan verder geen kwaad en je hoeft er niet van te schrikken.
Je kunt tijdens de hele zwangerschap veilig soloseks toepassen. Het is niet gevaarlijk voor jou of je baby. Masturberen kan je natuurlijk ook samen doen in je relatie.
Je baby heeft geen last van een orgasme, het tegenovergestelde is eerder waar. De hormonen die vrijkomen na het klaarkomen hebben een positief effect op je kindje en de samentrekking van je baarmoeder voelt als een lichte massage.
Zwanger worden tijdens je zwangerschap, het klinkt bijna te bizar voor woorden. Toch bestaat het en het heet superfoetatie. Superfoetatie is extreem zeldzaam en komt iets vaker voor bij dieren dan bij mensen. Er zijn maar 10 menselijke gevallen wereldwijd bekend met dit fenomeen.
Sommige vrouwen zijn bang voor een miskraam, door vrijen kan je geen miskraam opwekken.
Voor velen nog steeds een fabeltje, maar steeds meer onderzoeken wijzen uit het dat helpt: een kwartiertje blijven liggen na het vrijen. Desnoods met een kussentje onder je kont. Zo geef je de spermacellen de kans om de baarmoeder in te glijden.
Je ligt op je rug en je partner ligt naast je op zijn zij. Je slaat je benen over hem heen zodat zijn penis in je vagina kan. Eventueel kun je de penis tussen je benen klemmen en ermee over je vagina en clitoris wrijven. Vooral in de laatste periode van de zwangerschap is lepeltje-lepeltje een prettig standje.
Tijdens een orgasme krijg je een harde buik, want dan trekt je baarmoeder samen. Maar ook achteraf kan je buik nog hard blijven. De spieren in de baarmoeder spannen zich samen, waardoor je buik hard aanvoelt.
Wanneer een vrouw een orgasme heeft, zal het kind wel de samentrekkingen van de baarmoederspier voelen. Maar ook dat heeft geen negatieve gevolgen voor de baby.
Lekker plakken
Nu we het toch over spuiten hebben: sperma bestaat grotendeels uit proteïnen. En hoe warmer het water, hoe makkelijker de proteïnen in sperma stollen. Plakkerige bende gegarandeerd.
Terugtrekken is niet betrouwbaar. De kans op zwangerschap bij perfecte toepassing is ongeveer 4%. In de dagelijkse praktijk is deze methode moeilijk toe te passen, waardoor 20% van de vrouwen toch zwanger raakt. Van elke 1000 vrouwen die terugtrekken gebruiken worden er ongeveer 40 tot 200 toch zwanger.
Per cyclus is de vrouw vruchtbaar van zo'n 2 à 3 dagen vóór de eisprong tot enkele uren erna. Je kunt dus het beste een paar keer vrijen in de dagen net voordat je ovuleert. Dit moment herken je soms aan symptomen zoals vollere borsten, ovulatiepijn of een hogere lichaamstemperatuur.
Tweede trimester
Als je zwanger bent, zijn je tepels, schaamlippen en clitoris namelijk beter doorbloed. Door die doorbloeding worden je schaamlippen en clitoris sneller geprikkeld, waardoor je sneller opgewonden kan raken en misschien ook meer geniet van seks.
Klaarkomen kan anders voelen tijdens je zwangerschap. Dit komt zoals net genoemd door de betere doorbloeding van je schaamlippen, vagina en clitoris. Het orgasme kan krachtiger zijn en de baarmoeder kan flink hard samentrekken. Dit voelt alsof je een voetbal hebt ingeslikt.
Het girl on top-standje kent verschillende varianten. Zo kun je 'gewoon' bovenop hem zitten met je gezicht naar hem toe en jouw onderbenen plat op het bed. In die positie kun je zowel op en neer als heen en weer bewegen. Soms is het ook lekker om cirkelvormig bewegingen te maken.
In de vagina, de baarmoeder en de eileiders behouden de zaadcellen nog twee dagen hun bevruchtend vermogen en blijven ze tot drie dagen in leven. Slechts een klein aantal zaadcellen slaagt erin om de eileiders te bereiken waar zich op dat moment een eicel kan bevinden.
Je man moet proberen zijn penis tijdens de zaadlozing zo diep mogelijk in de vagina te houden, zodat er zoveel mogelijk zaad op de goede plek terechtkomt. Blijf na de zaadlozing nog even liggen, zodat het zaad niet meteen uit je vagina loopt.
Een onderzoek uit 2016 onder 500 vrouwen die intra-uteriene inseminatie ondergingen, toonde aan dat er geen verschil was in zwangerschapspercentages tussen vrouwen die direct opstonden na het vrijen of 15 minuten met de benen omhoog lagen [1].
Als je een orgasme hebt, komt er oxytocine vrij. Dit hormoon heb je nodig voor de bevalling. Door dit hormoon trekt je baarmoeder samen en dat kan net dat extra zetje zijn voor de weeën.