* Robijn stimuleert het hart, de milt, de bijnieren, de bloedaanmaak en de bloedsomloop. De steen zorgt voor een goede doorbloeding van de hersenen en harmoniseert de hormoonhuishouding. De robijn reguleert zo alle organen.
Een goede kwaliteit Robijn is te herkennen aan zijn kleur en zuiverheid. De steen is duivenbloed rood en heeft een levendige uitstraling. Robijn kan in vrijwel alle slijpvormen voorkomen. Het meest voorkomende slijpsel is rond gefacetteerd.
De robijn is een van de duurste en zeldzaamste van de bekende edelstenen, zeldzamer nog dan diamant. Vooral de pure rode stenen zijn zeer beperkt verkrijgbaar. Robijn wordt in het algemeen in kleine kristallen gevonden, grote robijnen zijn zeldzaam. Exemplaren die meer wegen dan 5 karaat (1 gram) zijn schaars.
Een robijn (afgeleid van het Latijnse ruber, "rood") is een rode edelsteen, een variëteit van het mineraal korund waarin de kleur hoofdzakelijk door chroom wordt veroorzaakt. Natuurlijke robijnen zijn uitzonderlijk zeldzaam, terwijl kunstmatig vervaardigde exemplaren betrekkelijk goedkoop zijn.
Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest.
Robijn geeft kracht en energie en werkt sterk activerend (soms te veel voor gevoelige mensen die snel overprikkeld raken). De steen activeert het hart chakra en stimuleert passie, hartstocht, motivatie, enthousiasme, spontaniteit, seksuele activiteit, een positieve houding en overvloed.
Goedkoop is geen duurkoop
Erkende merken als Ariel, Persil of Robijn, die ruim tweemaal zo duur zijn omdat er veel reclame voor gemaakt moet worden, kwamen niet verder dan de subtop.
Het karaat staat voor het gewicht van de steen. Een waardevolle robijn is zwaar en heeft dus een hoger karaat. Bij een robijn van 1 karaat mag u denken aan een bescheiden prijs, rond de 800,-, terwijl een robijn van meer karaats ook aanzienlijk duurder zal worden, ook omdat grotere stenen zeldzamer zijn.
1. Blauwe diamant – €3.930.000 per karaat. De duurste edelsteen ter wereld is de prachtige blauwe diamant. Het is enorm zeldzaam om een perfect exemplaar van deze edelsteen te vinden, waardoor de prijs enorm stijgt.
De robijn is de meest zeldzame edelsteen, met uitzondering van de diamant, en is een rode edelsteen. De waarde van een robijn is dan ook vrij hoog, hoewel nog lager dan de waarde van een diamant.
Alhoewel robijnen altijd rood zijn, verschilt de diepte van hun kleur en algehele kwaliteit van verschillende stenen sterk.
De kleur van robijn
Hij heeft een rode kleur, van bruinrood tot rozig. Zuiver korund is kleurloos. De rode verkleuring is toe te schrijven aan een kleine hoeveelheid chroom, ijzer, titanium of vanadium. Alleen het rode korund wordt robijn genoemd, alle andere gekleurde korund behoort tot de groep saffieren.
Dit vloeibare wasmiddel van Robijn is speciaal gemaakt voor bonte en gekleurde was. Het motto van Robijn `Wat mooi is, moet mooi blijven´ is zeker van toepassing bij dit middel. Hij heeft een frisse geur en behoud de kleur van de kleding. De klanten zijn zeker tevreden, dit kun je wel zien aan de 4,9 sterren!
Tussen het rubber van de wasmachine kan schimmel gaan zitten. Als de was te lang in de wastrommel blijft liggen, trekt de schimmel in de kleding. Daar gaat de kleding muf van ruiken. Laat de deur van de wasmachine na een wasbeurt altijd open staan, zodat de wasmachine even kan luchten.
„Wasmiddelen bederven niet”, vertelt Freek Bracke van Unilever Benelux, producent van onder andere Robijn, Omo en Sunil. „Maar ze verouderen wel heel geleidelijk, waardoor bijvoorbeeld de vlekverwijderende werking kan verminderen of de geur van het product wat kan vervagen, maar het product blijft bruikbaar.”
Robijn is een rode varieteit van korund, een aluminiumoxide met hardheid van 9. Het kristalstelsel is hexagonaal (trigonaal) en het mineraal vormt prismatische, tabulaire, bipiramidale of romboedrische kristallen. Ook kan het in massieve of ganulaire vorm voorkomen, zoals bij robijn in fuchsiet.
Robijnen bevatten naast het rood altijd een secundaire kleur zoals: roze, paars, oranje of zelfs kastanjebruin. Deze extra kleurtinten zijn zichtbaar door de sporenelementen die zich in de edelsteen bevinden.
Bodhi's, borniet, chalcedoon, calciet, chrysocolla, coelestien/ celestien, fluoriet, hematiet, hemimorfiet, lapis lazuli, magnetiet, moqui marbles, prehniet, pyriet, seleniet en zinkblende mogen niet in water. Deze stenen zijn namelijk poreus of ijzerhoudend en beschadigen daardoor door het water.
Welke edelstenen kunnen niet samen? Door hun tegengestelde werking kunnen er stenen zijn die qua energie beter niet tegelijk gebruikt/gedragen worden. Een voorbeeld is Granaat en Lapis Lazuli > de een werkt bloeddruk verhogend en de ander bloeddrukverlagend. Welke edelsteen tegen duizeligheid?
De amethist zorgt voor meer rust tijdens het slapen. Leg een amethist op je nachtkastje of onder je kussen en val sneller in slaap. Deze krachtige steen is familie van de bergkristal en de kleur varieert van roze, lichtpaars tot donkerpaars. Amethist wordt veel verwerkt in sieraden.