Pink noise is bijna hetzelfde als white noise. Net als bij witte ruis, zitten bij roze ruis ook alle frequenties uit ons hoorbaar spectrum erin verwerkt maar met een (veel) lagere sterkte. Bij roze ruis geldt hoe hoger de frequentie, hoe lager de geluidssterkte.
Uit onderzoek van professor Jue Zhang blijkt dat roze ruis een gunstig effect heeft op je slaap als het wordt gesynchroniseerd met je hersengolven. Om te bepalen in hoeverre Pink Noise de kwaliteit van de menselijke slaap beïnvloedt, selecteerde professor Zhang 50 proefpersonen.
White noise is de meest bekende, maar daarnaast bestaat er ook brown noise. In beide gevallen gaat het om monotoon, constant en zelfs 'saai' lawaai, dat het omgevingsgeluid neutraliseert. Maar de bruine ruis is simpelweg wat lager, dieper en zachter dan de witte variant.
Het werkt eigenlijk heel eenvoudig. White noise is een monotoon en constant aanwezig geluid dat geluiden van buitenaf maskeert en de hersenen afleidt. Om witte ruis te produceren wordt elke frequentie die het menselijk oor kan horen afgespeeld in een willekeurige volgorde met dezelfde amplitude.
White noise of witte ruis is een monotoon, constant geluid dat je kunt vergelijken met het geluid van een föhn of stofzuiger. Deze white noise kan baby's ondersteunen tijdens het slapen, omdat het geluid vergelijkbaar is met het geluid wat je baby 9 maanden in je buik hoorde.
De voordelen van bruine ruis zijn hetzelfde als de andere soorten ruis. Het zorgt voor ontspanning, een verhoogde focus en een verbeterde diepe slaap.
De constante stroom van bloed door jouw lijf en de afgezwakte geluiden van buiten door de buik en het vruchtwater heen hebben namelijk een soortgelijk effect. Dit is dus ontzettend veilig en rustgevend voor die kleintjes.
Door het gebruik van brown noise, zal je door de prikkel van de ruis die je hoort minder gevoelig zijn tijdens het in slaap komen. Daarnaast ben je door het horen van ruis ook afgeleid, hierdoor krijgen negatieve gedachtes geen kans om je brein over te nemen, zodat de kans op het welbekende piekeren afneemt.
Hoe hard kan de Numsy Touch? De Numsy Touch heeft een geluidssterkte van 60 decibel wanneer deze op 100% staat. De Touch heeft 20 geluidsniveaus waarmee je bij elke stap 5% het geluiden kan verhogen/verlagen. Zo heb je genoeg keus om de ideale geluidssterkte voor jou/jouw kindje te vinden.
Daarnaast is de Numsy Paradise geen klein apparaatje, maar zoek je wel wat kleins (zakformaat), dan vind je die bijvoorbeeld in de Numsy Original. En qua volume moet je er zelf op letten dat je niet de grens van 60 dB (of nog beter: 50 dB) overschrijdt, het apparaatje kan wel flink harder namelijk.
Wat is de beste white noise machine? Favoriet uit deze test is de Numsy Calm. Deze heeft een mooi design, veel fijne geluiden en muziekjes voor je kind, fijn gedimd licht en heeft van de drie de beste prijs-kwaliteitsverhouding. De Numsy Touch is de meest dure en luxe variant van deze witte ruis machines.
Witte ruis mag vrij luid staan, ongeveer het geluid van een lopende douche, 50 à 60 decibels. Je hoeft niet bang te zijn dat je kind verslaafd zal worden aan witte ruis indien je dit dagelijks gebruikt.
Plaats de geluidsbron op zeker 1 meter afstand van je kindje. Je kan witte ruis gebruiken om je kindje te laten indommelen, voor korte dutjes of de hele nacht door. Zeker voor kindjes die vaak of snel wakker worden, kan witte ruis helpen om door te slapen.
Numsy® Original White Noise Machine
Wij van Top-X hebben namelijk een uitgebreide test gedaan en dit product is als best getest eruit gekomen. Deze white noise machine is geschikt vooral geschikt voor baby's en het zorgt ervoor dat ze sneller in slaap vallen. Ze komen in een diepere en langere slaap terecht.
White noise is niet schadelijk (uit onderzoek blijkt zelfs dat white noise echt een positieve invloed kan uitoefenen op het herstellend vermogen van slaap), mits we het niet te hard zetten. Denk aan 50-60 decibel, vergelijkbaar met een douche die aan staat.
Het kloppen van jouw hart, het geluid van het bloed dat door je aderen stroomt, het ritmisch in- en uitademen, zorgden voor een troostende dissonantie, te vergelijken met het geluid van een vacuüm. De witte ruis bootst de geluiden van de baarmoeder na, die je baby kalmeren en hem een veilig gevoel geven.
White noise is een geweldig hulpmiddel om beter door te slapen of sneller in slaap te vallen voor jong en oud. Witte ruis is niet schadelijk, toch kan het zijn dat je het gebruik ervan af wil bouwen. Zeker bij kindjes!
Misschien vragen ouders om je heen zich af of white noise wel echt veilig is of twijfel je soms zelf of al dat 'geluid' om je kleintje niet schadelijk kan zijn. Gelukkig zijn die zorgen nergens voor nodig! Witte ruis is door wetenschappelijk onderzoek als 100% veilig aangetoond.
De term "witte ruis" verwijst naar geluiden die worden gebruikt om andere, natuurlijke geluiden in uw omgeving te maskeren. Het is te vergelijken met het geluid van een ventilator in de slaapkamer, de airconditioning of van een radio die is afgestemd op een ongebruikte frequentie.
Moonie gaat naar de stand-by modus na 30 minuten. Wanneer de baby begint te huilen, wordt het geluid van Moonie automatisch terug geactiveerd. Naast de 5 geluiden, kan Moonie ook een slaapliedje afspelen dat speciaal gecomponeerd werd voor pasgeboren baby's. Er zijn geen batterijen nodig om Moonie te gebruiken.
Als je een ruis wilt gebruiken om je kindje rustiger te laten (door)slapen, zet het apparaat waar de ruis uitkomt dan op een meter afstand van je kindje (of verder weg) op ongeveer 50 tot 60 decibel (denk aan het geluid van een douche).
Wat is de beste slaaptrainer? De beste, geteste slaaptrainer was Sam het schaapje van Zazu. Deze slaapwekker helpt je kind met verschillende kleuren op de display. Bij bedtijd sluit Sam zijn oogjes en wordt het beeldscherm donkerblauw.
Kinderwekker: vanaf welke leeftijd? Om een slaaptrainer te kunnen gebruiken, moet je kind begrijpen wat er van hem verwacht wordt. Hij moet verbanden kunnen leggen: oogjes dicht is slapen, oogjes open is wakker worden. De meeste kinderen kunnen dit vanaf ongeveer twee jaar.
Een slaaptraining is je kind laten wennen aan een vast slaappatroon en manier van inslapen. Baby's hebben bij de geboorte namelijk nog geen echt dag- en nachtritme, dat moeten ze leren. Het ene kind heeft hier meer moeite mee dan het andere. Met een slaaptraining kun je je uk helpen een ritme te vinden.