Door het eten van kersen kun je dus je risico op hart- en vaatziekten en darmkanker verlagen. Verder bevatten kersen ook vitamine C, dat belangrijk is voor een gezond immuunsysteem. Vitamine C is een krachtige antioxidant die je lichaam beschermt tegen infecties en ontstekingen.
Daarom is het belangrijk om niet te veel kersen te eten. Onze afslanktip: Eet niet meer dan twee porties kersen per dag. Op deze manier krijg je niet te veel fruitsuikers binnen, maar profiteer je wel van de gezondheidsvoordelen.
Zijn kersen laxerend? Hollandse Kersen bevatten naast vitamines veel vezels. Die bevorderen een goede darmwerking. Als je te veel kersen eet kan het dus zijn dat je vaker naar de wc moet dan normaal.
Zijn kersen gezonder dan andere fruitsoorten? Qua hoeveelheid antioxidanten zeker. Kersen bevatten ruim twee keer zo veel antioxidanten als bijvoorbeeld druiven en aardbeien.
Kersen zijn zeer voedzaam en bieden een scala aan gezondheidsvoordelen. Ze bevatten verschillende krachtige plantaardige stoffen die ontstekingen kunnen helpen verminderen, en het eten ervan kan de slaap verbeteren, de gezondheid van het hart bevorderen en resulteren in een snel herstel na het sporten .
Resultaten van gepubliceerde onderzoeken bij dieren en mensen suggereren dat de consumptie van kersen het risico op verschillende chronische ontstekingsziekten, waaronder artritis, hart- en vaatziekten, diabetes en kanker , kan verlagen.
Hoog suikergehalte: Kersen
Een kop hele kersen (dus met pit) bevat zo'n 18 gram suiker. Geen wonder dat een zak kersen net zo lekker is als een zak snoep. Gelukkig zijn ze wel bevorderend voor je nachtrust.Al raden we af de pit te eten: die behoort tot deze 7 'onschuldige' producten die dodelijk kunnen zijn.
Als je kersen met aardbeien vergelijkt, zul je ook leren dat ze allebei vergelijkbare nuttige chemicaliën bevatten. Ze bevatten allebei vitamine C en antioxidanten, hoewel kersen ook een grotere verscheidenheid aan antioxidanten bevatten, zoals hydroxycinnaminezuur en perillylalcohol .
Maar als het om fruit gaat, is de gezondste… de tomaat. Ja, botanisch gezien worden tomaten als fruit beschouwd. Ze scoren een 20 op de schaal van de CDC, net onder wortelen en vlak boven citroenen. Tomaten zitten boordevol antioxidanten, waarvan je kunt denken dat ze een superheldachtige functie in je lichaam hebben.
Alle vers fruit is gezond.
Daarom staan ze in de donkergroene zone van de voedingsdriehoek. Kies volop uit volgende soorten: Citrusvruchten: sinaasappel, pompelmoes*, mandarijn, citroen, limoen … Pitvruchten: appel, peer …
Zeer zoete vruchten zoals kersen en druiven hebben een zeer hoog fructosegehalte . Ongeveer 30 tot 40% van alle mensen kan fructose niet volledig opnemen, wat leidt tot een opgeblazen gevoel, gasvorming en spijsverteringsproblemen.
WADENOIJEN - Er zijn minder kersen dit jaar en daarom is de prijs hoger. Nachtvorst in maart en april heeft ervoor gezorgd dat de oogst op zo'n 80 procent van normaal ligt. Tegelijkertijd is de vraag juist groter, zegt kersenteler Aart Blom.
Het is geen probleem om kersen te eten waar larven in zitten. De goesting om kersen te eten gaat echter snel over. Aan de buitenkant zie je enkel een prikgaatje waar het eitje werd afgelegd maar aan de binnenkant is het vruchtvlees soms goed toegetakeld en vervuild met uitwerpselen.
Gevoeligheden voor suikeralcoholen of salicylaten in kersen kunnen een IBS-opvlamming, gas, een opgeblazen gevoel, maagpijn en diarree veroorzaken, zelfs bij mensen zonder IBS. Gevoeligheden omvatten ook allergieën, vooral als u allergisch bent voor of negatieve reacties hebt op producten die salicylaten bevatten, zoals aspirine.
'Met hoge (of: grote) heren is het kwaad kersen eten' is een soort waarschuwing. De uitdrukking betekent: verwacht niet dat je voordeel zult hebben als je met 'hoge heren' omgaat.
Volwassenen kunnen tussen de 15 en 20 kersen per dag eten, of zelfs 25, afhankelijk van de persoon . Het is ook belangrijk om rekening te houden met de medische aandoeningen die elke persoon kan hebben en de medicijnen die hij of zij gebruikt.
Voor je huid is voornamelijk citrusfruit erg gezond (sinaasappels, citroenen) kiwi's en kersen; deze fruitsoorten zitten vól vitamine C. Vitamine C bevordert de aanmaak van collageen en het is een antioxidant, dat betekent dat het vrije radicalen kan neutraliseren.
Rode druiven bevatten meer vitamine B6 dan kersen . Vitamine B6 ondersteunt het zenuwstelsel. Druiven zijn rijk aan vitamine K, wat ervoor zorgt dat bloed kan stollen en wonden goed kunnen genezen. Ze bevatten de antioxidanten luteïne en zeaxanthine, die kunnen helpen om een goed gezichtsvermogen te behouden.
Hoewel bananen misschien het eerste fruit zijn dat in je opkomt, is watermeloen de absolute nummer één als het gaat om kalium. In slechts 2 partjes, of ongeveer 1/8e van een meloen, krijg je 640 mg kalium binnen, of ongeveer 14% DV. Watermeloen is ook een geweldige bron van vitamine C, vitamine A en de antioxidant lycopeen.
Kersen zijn goed tegen diabetes
Kersen bieden ook voordelen voor mensen met diabetes. Dit komt door de bloedglucoseverlagende werking die de kersen met zich mee brengen. De bloedglucoseverlagende werking komt door de polyphenolen die in de kersen zitten.
Verse kersen
Voor de meeste mensen met diabetes is een portie van 1/2 kopje geen probleem. De beste manier om te begrijpen hoe uw lichaam op kersen reageert, is door uw bloedsuikerspiegel 1 tot 2 uur na het eten van een kleine portie te controleren.
Wat is de minst gezonde fruit? Hoewel fruit over het algemeen als gezond wordt beschouwd, kunnen fruitsoorten met een hoog suikergehalte, zoals druiven en lychees, bij overmatige consumptie minder voordelig zijn voor je gezondheid. Het sleutelwoord hier is: balans. Geniet van druiven en lychees maar overdrijf niet.
11. Bananen en appels zijn de meest gegeten fruitsoorten in Nederland, maar vergeleken met appels bevatten bananen 4x zoveel proteïnen, 2x zoveel koolhydraten, 3x zoveel fosfor en 5x zoveel vitamine A en ijzer.